Algemeen

Troy op Cannes

door FilmTotaal op 03.04.2004 om 12:11 in Algemeen
De film 'Troy' gaat dit jaar in première op het filmfestival van Cannes. De film wordt op 13 mei in de Franse badplaats vertoond, één dag voordat hij in Amerika te zien is. 'Troy' is een epische film naar het verhaal van Homerus over de strijd tussen de Trojanen en de Grieken met als aanleiding de schoonheid van Helena van Troje.

De film is geregisseerd door Wolgang Petersen en heeft Brad Pitt, Orlando Bloom, Peter O' Toole, Eric Bana, Brian Cox, Julie Christie en Diane Kruger als de beeldschone Helena in de hoofdrollen. 'Troy' wordt door insiders als één van de grootste zomerfilms en eventuele Oscarkanshebbers beschouwd.

Ook in Cannes is voor het eerst het animatievervolg 'Shrek 2' te zien met Mike Meyers, Eddie Murphy en Cameron Diaz als belangrijkste stemmen. Julie Andrews, John Cleese en Antonio Banderas hebben ook hun stemmen aan een aantal sprookjesfiguren geleend.

Verder draait daar nog 'The Ladykillers' van de broertjes Coen met Tom Hanks en de film over het leven van liedjesschrijver Cole Porter 'De-lovely' met Kevin Kline als Porter. 'Kill Bill Vol 2' van de president van de jury van dit jaar Quentin Tarantino wordt ook vertoond. Alleen gaat die film al in de loop van deze maand overal draaien. Het filmfestival van Cannes is van 12 tot en met 22 mei.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

renzo

Avatar

Wauw wat een vet programma!!!
Kan niet iemand kaartjes voor me regelen:P

nieuwslaatste nieuws

meest populair