Marokkaanse films in Pathé-bioscopen

Bioscoopketen Pathé gaat naast Turkse ook Marokkaanse films programmeren om het allochtone publiek in de Randstad tegemoet te komen. Zo draait vanaf 29 april de Marokkaanse kaskraker Les Bandits in Pathé De Munt (Amsterdam), De Kuip (Rotterdam), Rembrandt (Utrecht) en Scheveningen.

De keten begon eerder dit jaar met het programmeren van Turkse titels. De eerste film in die cyclus, Hababam Sinifi, trok 30.000 bezoekers. Inmiddels is Pathé nu aan de vierde Turkse film toe.

Een Pathé-woordvoerster is tot dusver tevreden over de resultaten. ,,We gaan ermee door zolang bezoekers geïnteresseerd zijn en er voldoende geschikte aanvoer is. Dat geldt ook voor het Marokkaanse aanbod. Het moeten commercieel interessante films zijn die trouwens ook Nederlands ondertiteld worden.''

Les Bandits van regisseur Said Naciri is een komedie over een zeer intelligente zakkenroller die zich van bandiet omvormt tot gentleman. De Pathé-programmeurs denken dat de daarmee gepaard gaande ,,hilarische taferelen'' ook interessant kunnen zijn voor het autochtone filmpubliek.



NieuwsFilm

meest populair