Algemeen

Wederom blije gezichten voor ‘Achtste-Groepers Huilen Niet'

De familiefilm blijft wereldwijd prijzen binnenslepen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot op 08.02.2013 om 12:15 in Algemeen
De Nederlandse film Achtste-Groepers Huilen Niet van regisseur Dennis Bots blijft wereldwijd prijzen in de wacht slepen. Dit keer is de familiefilm verkozen tot favoriete speelfilm door de kinderjury van het vooraanstaande International Children’s Film Festival in Bengaluru, India. Het kreeg hierom de Award For Child Juror’s Choice.

Ook in Brazilië mochten de filmmakers een prijs in ontvangst nemen. De film won met grote meerderheid van stemmen de Gryphon Award Best Film in de categorie 13+ op het Giffoni Sao Paulo Film Festival. Eerder won het al andere internationale prijzen en in Nederland won het een Gouden Kalf voor de Publieksprijs tijdens het Nederlands Film Festival.

Ook in het thuisland kan de film de prijzenkast blijven aanvullen. Het is in maar liefst drie categorieën geselecteerd voor de Rembrandt Awards 2013. Op www.rembrandts.nl kunnen de fans hun stem achterlaten.

Begin 2012 kreeg FilmTotaal de kans op cast & crew van de film, die ondertussen al op schijf te krijgen is, te interviewen. Lees deze nog eens na in de InterviewSpecial. De trailer:

In Achtste-Groepers Huilen Niet zit de stoere Akkie in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Tijdens schooltijd wordt haar klas door juf Ina klaargestoomd voor belangrijke zaken als de Citotoets, het schoolkamp en de finale van het schooltoernooi. Na schooltijd gaat ze het liefst voetballen met haar klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze is er hartstikke goed in en kan Joep makkelijk aan. Maar dan wordt Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en Juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uit ziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Secret1994goesFilm

Avatar

T'heeft er misschien niks met dit artikel te maken... maar ik weet niet echt wat de achtste groep is... (ben Belg?)
Bij ons is dat Kleuteronderwijs (3-6jaar) Basisonderwijs met 1ste leerjaar,2de,3de,4de,5de,6de (7-12) en daarna middelbaar (13+)
Kan iemand me dus het verband met die groepen in Nederland eens uitlegge :p

Kilian

Avatar

De achtste groep is de laatste voordat je naar het Middelbaar onderwijs gaat.

Vanaf 4 jaar ga je naar de groep 1 en dat gaat zo door tot groep 8.
Dus i.p.v. 2 jaar extra kleuteronderwijs bij jullie hebben wij hier groep 1 & 2.

Toelietoesh

Avatar

Basisonderwijs begint met groep 1, dan ben je een jaar of 4-5. Groep 8 is het laatste jaar van het basisonderwijs, de meesten zijn dan dus een jaar of 12.

Jonathancrane

Avatar

UnknowB "T'heeft er misschien niks met dit artikel te maken... maar ik weet niet echt wat de achtste groep is... (ben Belg?)
Bij ons is dat Kleuteronderwijs (3-6jaar) Basisonderwijs met 1ste leerjaar,2de,3de,4de,5de,6de (7-12) en daarna middelbaar (13+)
Kan iemand me dus het verband met die groepen in Nederland eens uitlegge :p"


Waarom hebben we zoveel Belgen op deze site, kan iemand mij dat eens uitleggen :P

Secret1994goesFilm

Avatar

Jonathancrane "Waarom hebben we zoveel Belgen op deze site, kan iemand mij dat eens uitleggen :P"

We zullen geen filmwebsite hebben zeker? :p

nieuwslaatste nieuws

meest populair