De zoveelste kinderboekverfilming begint wat stereotiep, maar ontvouwt zich tot een sterke, oprechte film.
play

7,2 details

  • 96 Min
  • Familiefilm
  • Drama
  • Nederland
96 Min Nederland

De stoere Akkie zit in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Tijdens schooltijd wordt haar klas door juf Ina klaargestoomd voor belangrijke zaken als de Citotoets, het schoolkamp en de finale van het schooltoernooi. Na schooltijd gaat ze het liefst voetballen met haar klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze is er hartstikke goed in en kan Joep makkelijk aan. Maar dan wordt Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en Juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uit ziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar.

Alt titel
Cool Kids Don't Cry
Regie
Dennis Bots
Cast
Loek Peters, Hanna Obbeek, Johanna ter Steege, Lieke van Lexmond, Hanna Verboom, Eva van der Gucht, Fiona Livingston, Monk Dagelet, Niels Verkooyen, Reinout Bussemaker, Mattijn Hartemink, Genio De Groot, Xander Straat, Chris Comvalius, Kaltoum el Fan, Amin Belyandouz, Bram Flick, Lea Vlastra, Renee de Graaff, Bram van der Hooven, Lucas Dijker.
Release
15.02.2012
Release NL
16.02.2012
Release DVD
26.06.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Dennis Bots | Cast: Hanna Obbeek (Akkie), Nils Verkooijen (Joep), Fiona Livingston (Elise), Johanna Ter Steege (Moeder Akkie), Eva van der Gucht (Juf Ina), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2012

Achtste-groepers Huilen Niet is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de succesvolle kinderboekenschrijver Jacques Vriens. Het boek en de film vertellen het verhaal van de elfjarige Akkie, een personage dat Vriens, zelf langdurig leraar geweest, op een van zijn eigen leerlingen baseerde. Die realistische en eerlijke inslag heeft regisseur Dennis Bots nu gepast naar het grote doek weten te brengen.

Akkie is helemaal wild van voetballen en het kan haar weinig schelen dat haar klasgenoot Joep dat geen sport voor meisjes vindt. Ze is er bovendien beter in dan hij. In de klas maakt ze zich net als haar klasgenoten vooral druk om dingen waar een achtstegroeper zich druk om moet maken: het schooltoernooi, de Citotoets en het schoolkamp. Totdat ze ziek wordt. Haar ouders, juf en klasgenoten steunen haar zo veel ze kunnen, terwijl de altijd optimistische Akkie zich vanuit het ziekenhuis met alles op school probeert te bemoeien.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Achtste Groepers Huilen Niet Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Achtste Groepers Huilen Niet

acties