Mel Gibson doet kerken met Pasen vollopen

Volgens Australische kerkleiders heeft Mel Gibson de passie voor Pasen nieuw leven ingeblazen. Daarmee zou hij meer invloed hebben op kerkbezoek dan de paus zelf, die een week geleden klaagde dat katholieken meer interesse hebben in sportprogramma's op de televisie dan in de kerk. Volgens de Australische clerus waren de kerken met Pasen gevuld met gelovigen.

De film The Passion of the Christ zou hebben bijgedragen aan de belangstelling voor de belangrijkste katholieke feestdag Pasen. De film werd ook in kerken getoond, zelfs in de kathedraal van Brisbane. Aartsbisschop John Batherby van Brisbane: "Er zit meer geweld in dan mij lief is, maar er zitten ook briljante scènes in en het is al met al een briljante film."

Volgens aartsbisschop George Pell van Sydney heeft de film 'de aandacht van het publiek gevestigd op de betekenis van Pasen'. Dat deed de film beter dan 'enig evenement in de afgelopen jaren'. "Vele gelovigen kwamen dit jaar naar de paasfestiviteiten met een meer heldere blik op het belang van het feest." Volgens kerkbestuurders heeft de gespannen internationale situatie ook enigszins bijgedragen aan de belangstelling voor kerkelijke feesten.

Een week geleden riep paus Johannes Paulus II katholieken nog op met Pasen naar de kerk te gaan. Volgens de aartsbisschop van Rome besteden gelovigen hun tijd te veel voor de buis en niet genoeg in de kerk. Hij waarschuwde met nadruk dat Pasen niet ook ondergeschikt mag worden aan de 'seculiere invulling van het weekeinde met zulke wereldlijke zaken als vermaak en sport'.



NieuwsFilm

meest populair