23 jaar durend potje tikkertje wordt verfilmd

Ze begonnen als scholieren in Washington, maar het spel neemt inmiddels de volledige Verenigde Staten in beslag.

Een groep vrienden uit Washington begon 23 jaar geleden met het spel tikkertje en is nooit opgehouden. Het begon op de middelbare school en ging vervolgens door tot in de studententijd. Er ontstonden regels en uiteindelijk mondde het uit in een spel dat elk jaar in de maand februari gespeeld werd. Degene die 'hem' is moet het hele land doorreizen om één van de anderen te tikken. Hij of zij mocht daarbij gemene en/of creatieve listen bedenken om de tegenstander te pakken te krijgen. Wie 'hem' eind februari nog is, die is 'hem' de rest van het jaar.

In januari wekte het concept de interesse van een Wall Street Journal verslaggever die er vervolgens een human interest verhaal van maakte. Sindsdien worden de Tag Brothers, zoals ze nu worden genoemd, aan de lopende band benaderd door Hollywood producenten die hun zelfverzonnen spel in een film willen veranderen. Woensdag gingen ze dan eindelijk overstag, toen ze de rechten aan Broken Road producent Todd Garner verkochten.

Er wordt nu gezocht naar een scenarist voor het intrigerende project. Wat denken jullie dat het voor film zal gaan worden?



NieuwsFilm

meest populair