Krijgt 'Dr. No' een IMAX 3D re-release?

Mag James Bond er dan ook aan geloven?

Het lijkt erop dat James Bond binnenkort de 3D-behandeling zal krijgen. Binnenkort wordt er in Taiwan een Blu-ray uitgegeven van Dr. No (1962), de eerste James Bond film die gemaakt werd. De betreffende Blu-ray is er niet zomaar een: deze bevat een 3D conversie van de film.

Maar dat is natuurlijk niet alles. Bleeding Cool is erachter gekomen dat er een IMAX 3D release van de film op de planning staat. Er is nog geen officiële bevestiging van dit gerucht, maar plannen voor de re-release van een klassieke Bond-film liggen eigenlijk wel in het verwachtingspatroon.

Dit jaar viert de filmfranchise immers zijn vijftigste verjaardag. Het zal ook een mooi feestje zijn, aangezien de laatste nieuwe Bond-film, Skyfall, wereldwijd op 1,1 miljard dollar staat.

Of Dr. No de beste keus is voor een eerste 3D-rerelease in de franchise is natuurlijk maar de vraag. Zo bleek vorig jaar dat deze op de negende plaats staat van alle Bond-films. Maar nogmaals, het is slechts een gerucht, en het moet nog altijd bevestigd worden. Het zou dus zomaar zo kunnen zijn dat er een andere klassieke Bond-film naar de bioscopen komt in drie dimensies.

In Dr. No wordt James Bond (Sean Connery) naar Jamaica gestuurd om de raadselachtige moord op een Britse geheim agent en zijn secretaresse te onderzoeken. Hij komt erachter dat deze moorden deel uitmaken van een groots opgezet complot, en krijgt de hulp van CIA-agent Felix Leiter om het complot te ontrafelen.

Overigens verschijnt er later dit jaar, in september een nieuw avontuur van Bond. Veel is er niet over bekend, hoewel we weten dat het nieuwste verhaal van 007 geschreven wordt door de Brit William Boyd. Verder is bekend dat de film zich in 1969 afspeelt, als James Bond 45 is.

Wat vinden jullie? Is Dr. No de meest geschikt Bond-film om in IMAX in 3D uit te brengen, of zien jullie liever eerst een andere film voorbij komen? Bekijk hieronder nogmaals de trailer van Dr. No.



NieuwsFilm

meest populair