Richard Gere is zijn eigen films alweer vergeten

Acteur weet eindelijk weer eens te scoren met de film 'Arbitrage'.

Acteur Richard Gere is weer helemaal terug van weggeweest door zijn goede optreden in de film Arbitrage (2012). Hij werd zelfs genomineerd voor een Golden Globe voor Beste Mannelijke Hoofdrol. De Belgische website HLN.be sprak met de 63-jarige acteur.

Tijdens een bliksem bezoek aan Amsterdam sprak HLN.be kort met Gere. Naast zijn promotionele praatje voor de film Arbitrage, die morgen in première gaat, liet hij ook weten dat hij zich lang niet alle films uit zijn carrière kan herinneren.

De ervaren maar ook emotionele acteur, die ooit een Golden Globe won voor zijn rol in Chicago (2002): "Ja, ik was zowat verbannen daar, maar nu het lijkt erop dat ik gerehabiliteerd ben. Ach ik maak me er niet zo druk meer om. Ik ben nu langzamerhand op een leeftijd gekomen dat ik op festivals een 'lifetime award' krijg, en dan maken ze vaak zo'n compilatie van de films waarin ik heb gespeeld. Ik vind dat best wel emotioneel om te zien, want ik zie mezelf als het ware opgroeien tot de man die ik nu ben. En veel films die ik gemaakt heb, kan ik me nauwelijks nog herinneren, moet ik bekennen."



NieuwsFilm

meest populair