Arbitrage (2012)

Power is the best alibi.

Deze thriller probeert privésores te combineren met zakelijk gekonkel in de hoogste regionen. De twee disciplines beïnvloeden elkaar , maar vormen allerminst een eenheid.
play

6,8 details

  • 107 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Polen
107 Min Verenigde Staten

Robert Miller (Gere) is een hefboomfondsmagnaat die diep in de problemen zit. Hij probeert de verkoop van zijn handelsbedrijf af te ronden voordat zijn frauduleuze zaakjes aan het licht komen, maar maakt een fout die hem dwingt zich tot een onwaarschijnlijke persoon te wenden voor hulp.

Regie
Nicholas Jarecki
Cast
Richard Gere, Susan Sarandon, Tim Roth, Reg E. Cathey, Laetitia Casta, Nate Parker, Bruce Altman, Curtiss Cook, Brit Marling, Larry Pine, Chris Eigeman, Tibor Feldman, Stuart Margolin, Graydon Carter, Felix Solis.
Budget
$ 12.000.000
Opbrengst
$ 35.485.056
Release
14.09.2012
Release NL
21.02.2013
Release DVD
14.05.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Nicholas Jarecki | Cast: Richard Gere (Robert Miller), Susan Sarandon (Ellen Miller), Tim Roth (Michael Bryer), Brit Marling (Brooke Miller), Laetitia Casta (Julie Côte), Nate Parker (Jimmy Grant), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2012

Richard Gere zit dit jaar precies veertig jaar in het vak. De Amerikaanse acteur had zijn grote doorbraak begin jaren tachtig met zijn hoofdrol in American Gigolo en beleefde tien jaren later grote successen met zijn rol als zakenman in Pretty Woman. Gere is een tijdloos acteur die altijd met zijn rollen is meegegroeid en wellicht daarom ook al vier decennia aan de bak is. De laatste jaren lijkt vooral de activist en boeddhist Gere voorop te staan, al is hij ook als acteur eigenlijk nooit echt uit de picture geweest. In zijn dragende rol in Arbitrage komen de kwaliteiten van Gere wederom sterk naar voren. Het is wellicht zijn beste rol in jaren, al wordt dit vertroebeld door het ambivalente script van regisseur Nicholas Jarecki.

Gere speelt de sympathieke zakenman Robert Miller die werk en privé maar moeilijk uit elkaar kan houden. Hij leidt samen met zijn dochter Brooke een goed draaiend hedgefondsbedrijf dat hij met een flinke winst van de hand wil doen. Na een cursusje creatief boekhouden is Robert erin geslaagd een miljoenenverlies weg te moffelen. De potentiële koper lijkt toe te happen, maar zijn slimme dochter begint hem in de smiezen te krijgen. Ondertussen worstelt Miller met nog een ander probleempje. Met zijn minnares, de Franse kunstenares Julie, gaat hij er een paar dagen tussenuit. Door vermoeidheid parkeert Robert zijn auto echter tegen de vangrail en lijken de consequenties niet te overzien. Het wordt steeds lastiger om alle balletjes nog in de lucht te houden, vooral als de slinkse politierechercheur Bryer bloed ruikt en zich er tegenaan begint te bemoeien.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Arbitrage Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...zo'n film waar je op voorhand niet al teveel van verwacht maar die reuze blijkt mee te vallen. Het z......"

Glennekeeeee

"...Zwakke thriller met een tergend traag en op de slotseconde na een voorspelbaar verhaal. Een geluk da......"

Tarkus

"...Goede thriller, die zich afspeelt in de financiële wereld. Veel actie moet je niet verwachten, witt......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Arbitrage

acties