Deze spannende parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Deze spannende parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

'Arbitrage' is zo'n heerlijke klassieker die je echt moet hebben gezien!

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de spannende dramafilm Arbitrage van regisseur Nicholas Jarecki, die je kunt kennen van Crisis.

Arbitrage
De dramafilm uit 2012 heeft een hoofdrol voor Richard Gere. Bijrollen gingen naar onder meer Tim Roth, Susan Sarandon en Reg E. Cathey. De ontvangst van de film is goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (87%): "Arbitrage is zowel een spannende thriller als een indringende karakterstudie, versterkt door de kracht van een typisch zelfverzekerde vertolking van Richard Gere."

Reacties
"Een film waarin je eigenlijk precies weet wat je kan verwachten wanneer Richard Gere de hoofdrol heeft. Geweldig acteerwerk, waardoor je sympathie krijgt voor een "slecht" mens en zijn acties gaat begrijpen als je door zijn ogen kijkt. Constant hopende dat, door zijn volgende stap, hij alles weer recht breidt, hoe slecht dat eigenlijk ook is," schreef Peter Pan op Moviemeter.



Scorsese schreef op Moviemeter: "Goeie film over een succesvolle zakenman die zich in allerlei bochten moet wringen om een deal rond te krijgen. Een goed opgezet verhaal dat zich langzaam ontvouwt. Het hoofdpersonage wordt goed neergezet, de andere personages zijn wat minder goed uitgewerkt. Desalniettemin blijft het verloop boeiend genoeg en Richard Gere is niet alleen perfect gecast, maar zet ook een prima rol neer."

Op Netflix
De $12 miljoen kostende film was een financieel succes en bracht meer dan $35 miljoen op aan de Box Office. Arbitrage kreeg onder andere een Golden Globe nominatie. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Robert Miller (Gere) is een hefboomfondsmagnaat die diep in de problemen zit. Hij probeert de verkoop van zijn handelsbedrijf af te ronden voordat zijn frauduleuze zaakjes aan het licht komen, maar maakt een fout die hem dwingt zich tot een onwaarschijnlijke persoon te wenden voor hulp.

NieuwsFilm

meest populair