Denzel Washington is niet bevriend met andere acteurs

Hij heeft gewoon zijn oude vrienden gehouden.

In een interview met The Guardian sprak Denzel Washington over zijn status als acteur en de vriendschappen die hij heeft. Hij vertelde dat hij helemaal geen vrienden heeft in de industrie, en dat hij daar eigenlijk niet eens zoveel behoefte aan heeft.

Op de vraag waarom hij niet bevriend was met acteurs antwoordde Washington dat hij geen vrienden maakt. Hij gaat niet naar feestjes om een baan te krijgen. Ook is het zo dat sinds hij vader is, hij bijvoorbeeld coach werd van het basketbalteam waar zijn kinderen deel aan namen, en dat hij bevriend raakte met hun ouders. Hij wil geen filmster-vrienden.

”En,” vertelt hij, ”omdat ik een Afrikaans-Amerikaanse acteur ben, zijn er geen grote filmsterren om bevriend mee te raken. In ieder geval niet toen ik begon als acteur. En om de een of andere reden ben ik nooit bevriend geraakt met blanke acteurs.”

Maar heeft hij dan überhaupt vrienden? Daar hoeven we ons klaarblijkelijk niet druk om te maken. ”Mijn vrienden zijn vrienden van vroeger. Eentje zat vroeger in de muziekindustrie, een ander is eigenaar van een restaurant en eentje is een voormalig professioneel basketbalspeler.”

Komende zondag krijgt Washington te horen of hij een Oscar krijgt voor zijn rol in Flight.



NieuwsFilm

meest populair