Flight (2012)

Robert Zemeckis laat de special effects grotendeels links liggen in dit solide drama over een alcoholistische piloot. Zowel het vliegtuig als het verhaal heeft wat opstartproblemen.
play

7,2 details

  • 138 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
138 Min Verenigde Staten

In de film speelt Washington de rol van een aan alcohol en drugs verslaafde piloot die door zijn eigen schuld bijna een vliegtuig laat neerstorten. Op het nippertje weet hij zichzelf en de passagiers echter te redden van een zekere dood. De film richt zich op de pogingen van de piloot om van zijn verslavingen af te komen.

Regie
Robert Zemeckis
Cast
Denzel Washington, Kelly Reilly, Bruce Greenwood, Nadine Velazquez, Brian Geraghty, Tamara Tunie, Carter Cabassa, Adam Tomei, Adam C. Edwards, Boni Yanagisawa, Will Sherrod, John Crow, Conor O'Neill, Dane Davenport, Charlie E. Schmidt.
Budget
$ 31.000.000
Opbrengst
$ 161.772.375
Release
02.11.2012
Release NL
31.01.2013
Release DVD
11.06.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Zemeckis | Cast: Denzel Washington (Whip Whitacker), Kelly Reilly (Nicole), Bruce Greenwood (Charlie Anderson), Don Cheadle (Hugh Lang), John Goodman (Harling Mays), e.a. | Speelduur: 138 minuten | Jaar: 2012

Het heeft twaalf jaar moeten duren voor Robert Zemeckis zich weer eens aan live-action heeft durven wagen. De regisseur van onder meer Back to the Future en Forrest Gump heeft de afgelopen jaren in zijn spreekwoordelijke schuur voornamelijk zitten experimenteren met animatie. Zemeckis, die er veelvuldig van beticht is special effects boven een degelijk verhaal te verkiezen, ondernam met projecten als The Polar Express en A Christmas Carol dubieuze pogingen om computeranimaties zo levensecht mogelijk te laten lijken. De beschuldiging van sommige critici dat Zemeckis een goed verhaal ondergeschikt heeft gemaakt aan de technische kant van het filmmaken is onterecht. De ronduit spectaculaire crashscène die na een minuut of twintig het plot van Flight in werking zet, vormt namelijk niet eens het hoogtepunt van Zemeckis’ pilotendrama.

Denzel Washington, die met zijn hoofdrol een uitnodiging voor de Oscars binnenhaalde, speelt de jofele nestorpiloot Whip Whitaker die zijn vluchtjes bij wijze van routine afwerkt. In het openingsshot zien we een straalbezopen Whip met een mooie veel jongere stewardess het bed delen en een lijntje coke snuiven. Een paar uur later neemt de piloot plaats in de cabine. Door de verwachte turbulentie mogen er geen drankjes worden uitgedeeld, maar de aan een kater lijdende Whip gooit zelf drie flesjes wodka in zijn flesje jus. Zijn copiloot ziet de vlucht met angst en beven tegemoet, maar de roekeloze Whip haalt zijn schouders op. Als het toestel er door technische mankementen de brui aan geeft weet Whip het met lef en vakmanschap in een weiland te parkeren. Het dodental wordt beperkt tot zes en Whip wordt als held onthaald door de media.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Flight Nieuwsberichten

Laatste reacties

vicero

"...[quote=Tarkus]Denzel in topvorm, zo zou je deze film kunnen samenvatten. Alweer een prachtige rol v......"

Joostifc3

"...Ik ga er vanavond heen met mn vriendin, ben erg benieuwd:D trailer zag er goed uit..."

B@chelor

"...Denzel stelt nooit teleur. Dit keer dus ook niet. John Goodman heeft een leuke bijrol. Enig nadeel w......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Flight

acties