DVD releases week 8

Met deze week o.a 'La vida de los peces', 'Beasts of the Southern Wild' en het Nederlandse 'De Marathon'.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

La vida de los peces (2010)


Andre bezoekt een feestje van oude vrienden in Santiago, de stad die hij jaren geleden verruilde voor Berlijn. De groep vrienden zijn verbonden door een tragische gebeurtenis uit het verleden, tevens de reden van Andre's vertrek. En juist de persoon die Andre het meest wil vermijden, heeft hij het meest nodig.
Bekijk de afbeelding

Alpeis (2011)


Een verpleegster, een ambulancier, een turner en een coach runnen een bedrijfje genaamd "Alpen". Ze kunnen ingehuurd worden om overleden personen in hun dagelijkse routines na te spelen, dit ten behoeve van hun rouwende familieleden, vrienden en collega's. Er is een grote variatie in het soort rollen dat ze spelen, maar toch nemen ze niet zomaar elk aanbod aan. Het bedrijf opereert in de illegaliteit, onder een streng regime van hun leider, de ambulancier. Hij heeft zichzelf als codenaam de naam van de grootste Alpenreus toegeëigend: de Mont Blanc.
Bekijk de afbeelding

Lovely Molly (2011)


De net getrouwde Molly Reynolds keert terug naar het verlaten huis waar ze geboren is. Vreselijke herinneringen aan haar dramatische kindertijd dringen haar nieuwe leven langzaam binnen. Al snel gaat Molly's geestelijke gezondheid achteruit en het lijkt ze een psychose te hebben. Of zou ze bezeten zijn?.
Bekijk de afbeelding

5 Broken Cameras (2011)


De Palestijnse landarbeider Emad heeft vijf videocamera's. Elk van deze camera's vertelt een deel van het verhaal over het verzet van zijn dorp tegen de onderdrukking door Israël. Emad woont in Bil'in, een dorp op een paar kilometer afstand van de bezette westelijke Jordaanoever. Met de eerste camera legde hij vast hoe in 2005 de bulldozers kwamen om olijfbomen uit de grond te trekken waar, dwars door het land van zijn dorpsgenoten, de muur werd gebouwd die de oprukkende Joodse nederzettingen van de Palestijnen moest scheiden. In die eerste dagen waarin het verzet tegen de Joodse kolonisten en de alom tegenwoordige Israëlische soldaten op gang komt, wordt zijn vierde zoon Gibreel geboren. Beelden van de boreling, die uitgroeit tot een vroegwijze kleuter, de vele vreedzame protestacties en de gestaag vorderende bouw van de scheidingsmuur wisselen elkaar af. Het verzet groeit, mensen uit de hele wereld (waaronder mense uit Israel) helpen, maar de strijd wordt grimmiger, er worden mensen gearresteerd en er vallen dodelijke slachtoffers in het dorp. Emad blijft filmen, ondanks de smeekbeden van zijn vrouw die bang is voor represailles, en maakt zo een zeer persoonlijk en indringend document over de strijd van een dorp tegen geweld en onderdrukking.
Bekijk de afbeelding

Beasts of the Southern Wild (2012)


Hushpuppy woont bij haar vader Wink in "de Badkuip", een gemeenschap ten zuiden van de Mississippi-Delta, aan de rand van de wereld. Wink bereidt zijn dochter met harde hand voor op de ineenstorting van het heelal gezien het feit dat hij er tegen die tijd niet meer zal zijn om haar te beschermen. Dan krijgt Wink een onverklaarbare ziekte en als gevolg daarvan raakt de natuur van slag en stijgen de temperaturen. Vervolgens smelten de ijskappen en als klap op de vuurpijl wordt er een leger van prehistorische wezens genaamd aurochs losgelaten. Vanwege al deze ellende besluit Hushpuppy om op zoek te gaan naar haar verloren moeder.
Bekijk de afbeelding

Milo (2012)


MILO (10) lijdt aan een zeldzame genetische afwijking, maar is zich hier niet van bewust. Hij wordt onder strikte controle gehouden door zijn neurotische ouders: die zijn genante afwijking koste wat het kost voor hemzelf en de buitenwereld verborgen houden. Een mislukte kidnapping, een bijzondere vriendschap en een gewelddadige confrontatie, dwingen Milo en zijn ouders om de imperfecties in hun levens te omarmen.
Bekijk de afbeelding

De Marathon (2012)


De Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Het viertal komt op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam om op die manier de garage van de ondergang te redden. Voor de maten staat er met de voorbereidingen op deze prestigieuze loop en het redden van de garage echter meer op het spel dan alleen het halen van de finish...
Bekijk de afbeelding

Dans la maison (2012)


Germain is leraar Frans op een middelbare school. Hij raakt ontmoedigd door het ingeleverde huiswerk van zijn leerlingen tot hij het korte verhaal 'In het huis' leest. In het opstel dringt een zestienjarige jongen binnen in de woning en familie van een klasgenoot. De schrijver van het verhaal is Claude, een onopvallende jongen op de achterste rij van de klas. Hij blijkt een scherp gevoel voor observatie te hebben vermengd met voyeuristische neigingen. Germain leest het opstel vol enthousiasme voor aan zijn vrouw en besluit Claude aan te moedigen verder te schrijven aan het verhaal. De enige manier voor Claude om dat te doen is door binnen te dringen in het huis van zijn klasgenoot. Waarom is Claude zo geobsedeerd door het huis? Wat heeft hij daar te zoeken? En wat gebeurt er met zijn fascinatie voor de sensuele moeder van zijn klasgenoot? Germain raakt steeds meer gebiologeerd door het verhaal, maar de inbreuk op de privacy leidt tot een serie van oncontroleerbare gebeurtenissen. Germain en zijn vrouw raken verzeild in een subtiel spel, waarin realiteit en fictie met elkaar aan de haal lijken te gaan.
Bekijk de afbeelding

Universal Soldier: Day of Reckoning (2012)

Regie: John Hyams

In 'Day of Reckoning' stelen terroristen de uiterst geheime technologie waarmee ze supersoldaten kunnen maken. Samen met deze nieuwe unisols veroveren de terroristen de verzwakte kernreactor van Tsjernobyl en dreigen ze een dodelijke radioactieve wolk te laten ontsnappen. De enige die hen kan stoppen is de ontmantelde unisol Luc Deveraux.
Bekijk de afbeelding

De regels van Matthijs (2012)

Cast: --

In De Regels van Matthijs filmt regisseur Marc Schmidt zijn jeugdvriend Matthijs, die als autist wanhopig orde in de chaos om hem heen probeert te scheppen. Mensen zijn onvoorspelbaar en onbetrouwbaar, ze houden zich niet aan de logica van zijn denken. Matthijs neemt ieder gesprek dat hij voert op en archiveert het, de archieven reiken tot het plafond. Als de woningbouwvereniging hem uit zijn woning dreigt te zetten, ziet Matthijs zelfmoord als enige uitweg.
Bekijk de afbeelding

Eating Out: The Open Weekend (2011)


Zack en zijn nieuwe vriend Benji gaan samen met hun beste vriendin Lily op vakantie naar een vakantieoord waar alleen maar mannen zijn. Benji stelt voor dat hij en Zack hun relatie voor het weekend even vergeten, maar Zack is niet blij met dat plan. Zack besluit toch toe te geven, om Benji tevreden te houden. Wanneer Casey, de ex van Zack arriveert, loopt alles uit de hand.



NieuwsFilm

meest populair