Urker kerken willen Jezusfilm niet op TV

Kerken op Urk hebben een brandbrief met ongeveer 1800 handtekeningen naar de Evangelische Omroep (EO) gestuurd met het verzoek om de omstreden film The Passion of the Christ nooit op televisie uit te zenden. De EO wil de film van Mel Gibson over het lijden en sterven van Jezus aankopen.

Initiatiefnemer J. Koffeman zei donderdag te hopen dat de actie snel navolging krijgt in andere Nederlandse gemeenten. De Urker kerkganger vindt dat de ,,onmenselijke lijdensweg van Christus'' niet door acteurs kan en had mogen worden nagespeeld.

Bij de actie zijn onder andere de Christelijke Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Gemeente, waartoe Koffeman behoort, betrokken. Koffeman haalde de bijna tien lokale kerken over om op Goede Vrijdag en met Pasen een handtekeningenactie te houden, omdat juist in die dagen het lijden van Christus wordt herdacht.

De initiatiefnemer heeft zich alleen op de EO gericht. ,,Andere omroepen en de meeste bioscopen zijn vermoedelijk toch niet gevoelig voor dit alarmsignaal'', denkt hij.



NieuwsFilm

meest populair