Daniel Radcliffe speelt Igor in 'Frankenstein'

Harry Potter lijkt ineens wel heel ver weg...

Daniel Radcliffe heeft al enkele pogingen gedaan om in films te spelen die ons zouden afleiden van de Harry Potter franchise, waaronder The Woman in Black en het aankomende Kill Your Darlings. Nadat hij een tijd terug had aangegeven interesse te hebben in de hoofdrol in Max Landis‘ unieke versie van Frankenstein, is Radcliffe nu ook daadwerkelijk in gesprek. Het personage Igor is volgens de omschrijving in het script pathologisch smerig en gekleed in een oud clownspak.

In 2011 ging Landis al in op zijn Frankenstein script. Hij zei destijds dat niet Dr. Frankenstein of het monster, maar Igor het hoofdpersonage zal zijn. Het betreft een periodefilm en één sequentie zal zich in het circus afspelen. Alle misvattingen die zijn ontstaan rondom de Frankenstein mythe worden in de film verwerkt. Landis, die overigens ook het scenario van Chronicle schreef, zegt er het volgende over:

I began to pick apart our knowledge of Frankenstein and discovered that the public’s idea of this myth comes from a million different places…I became committed to recontextualizing it all so it all worked in one story. By the end of the day, yeah it’s a period piece, yes it’s from Igor’s perspective, but man it’s cool….it’s the best thing I’ve written.

Paul McGuigan (Lucky Number Slevin) zal de film gaan regisseren. De opnames gaan dit najaar van start.

NieuwsFilm

meest populair