'The Mortal Instruments' krijgt nu al prequel

De film draait nog niet in de bioscopen, maar blijkbaar heeft de studio er vertrouwen in.

Stephanie Sanditz is ingehuurd om het scenario van een film met de titel Infernal Devices te schrijven, een adaptie van een spin-off die Cassandra Clare schreef op The Mortal Instruments. De eerste verfilming van de Mortal Instruments-boeken komt komende zomer pas uit in de bioscopen, maar filmstudio Constantin Films heeft er genoeg vertrouwen in om een prequel te laten schrijven.

Mortal Instruments is een goed verkopende serie van fantasy-boeken, die zich focussen op een jong meisje dat ontdekt dat ze deel is van een engelenras, dat bekend staat als Shadowhunters. De Shadowhunters zijn al eeuwen in oorlog met vampiers en andere bovennatuurlijke wezens, die de Downworlders heten.

Infernal Devices speelt zich af in het Victoriaanse Engeland en volgt een ander meisje dat in een soortgelijke situatie verzeild raakt. Veel van de voorouders van personages uit Mortal Instruments spelen een rol in deze prequelserie.

Er zijn verder al drie boeken verschenen: Clockwork Angel, Clockwork Prince en Clockwork Princess. Constantin zoekt ondertussen ook al een regisseur voor de prequel.

Schrijfster Clare heeft, een beetje net zoals het geval is bij Stephenie Meyer en Suzanne Collins, een legio aan trouwe fans, die allemaal zeer waarschijnlijk naar de film zullen trekken. Kortom: daar ligt genoeg geld in voor Constantin om het in een succesvolle filmfranchise te veranderen.

De eerste film in de franchise, City of Bones, draait vanaf 29 augustus in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair