Algemeen

'The Mortal Instruments' krijgt nu al prequel

De film draait nog niet in de bioscopen, maar blijkbaar heeft de studio er vertrouwen in.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd op 13.04.2013 om 13:50 in Algemeen
Stephanie Sanditz is ingehuurd om het scenario van een film met de titel Infernal Devices te schrijven, een adaptie van een spin-off die Cassandra Clare schreef op The Mortal Instruments. De eerste verfilming van de Mortal Instruments-boeken komt komende zomer pas uit in de bioscopen, maar filmstudio Constantin Films heeft er genoeg vertrouwen in om een prequel te laten schrijven.

Mortal Instruments is een goed verkopende serie van fantasy-boeken, die zich focussen op een jong meisje dat ontdekt dat ze deel is van een engelenras, dat bekend staat als Shadowhunters. De Shadowhunters zijn al eeuwen in oorlog met vampiers en andere bovennatuurlijke wezens, die de Downworlders heten.

Infernal Devices speelt zich af in het Victoriaanse Engeland en volgt een ander meisje dat in een soortgelijke situatie verzeild raakt. Veel van de voorouders van personages uit Mortal Instruments spelen een rol in deze prequelserie.

Er zijn verder al drie boeken verschenen: Clockwork Angel, Clockwork Prince en Clockwork Princess. Constantin zoekt ondertussen ook al een regisseur voor de prequel.

Schrijfster Clare heeft, een beetje net zoals het geval is bij Stephenie Meyer en Suzanne Collins, een legio aan trouwe fans, die allemaal zeer waarschijnlijk naar de film zullen trekken. Kortom: daar ligt genoeg geld in voor Constantin om het in een succesvolle filmfranchise te veranderen.

De eerste film in de franchise, City of Bones, draait vanaf 29 augustus in de bioscopen.


7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Verloren moeite als je het mij vraagt... De eerste film lijkt instant prullenbak. Ook Lily Colins als hoofdrol... m'n tenen krullen nu al.

Rafiki

Avatar

Inderdaad. Denk dat ze te veel hoop vestigen op deze film.

Rafiki

Avatar

UnknowB "Kijk naar twiight... heeft ook 5 films gekregen..."
tja kijk naar Beautiful Creatures en the Host, dat waren ook geen successen. studio's claimen wel da ze 'de nieuwe twilight' hebben, maar grijpen vaak mis.

Secret1994goesFilm

Avatar

Rafiki "tja kijk naar Beautiful Creatures en the Host, dat waren ook geen successen. studio's claimen wel da ze 'de nieuwe twilight' hebben, maar grijpen vaak mis."

Beautiful Creatures vond ik achteraf nog redelijk filmpje, the Host ben ik niet gaan checken...

TheFirst

Avatar

The Mortal Instruments boeken hebben zijn echter wel heel populair in de VS. Deel 3 van deze prequel serie stond al gelijk op nummer 1 van vele bestsellerlijsten en staat er geloof ik nog steeds. Ze hebben dus genoeg reden om te vermoeden dat deze serie populair wordt.

Ik vond ze in ieder geval best vermakelijk. Vooral de prequels waren wel leuk, al komt dat vooral omdat ik die steampunk victoriaanse stijl wel leuk vind.

Ik hoop een beetje dat dit zoals The Hunger Games zal blijken.

TheMorry

Avatar

Banned "Verloren moeite als je het mij vraagt... De eerste film lijkt instant prullenbak. Ook Lily Colins als hoofdrol... m'n tenen krullen nu al."
Jij bent bevooroordeeld als je me vraagt. De boeken van Mortal Instruments kan je niet vergelijken met Twilight. Twilight was 99% romantiek en 1% actie. Mortal Instruments is 99% actie en 1% romantiek. De boeken zijn awesome naar mijn mening. Mijn verwachting is dat na de The Hunger Games dit de volgende zeer populaire films reeks wordt. Ik snap je probleem met Lily Colins ook niet...

nieuwslaatste nieuws

meest populair