Mark Forster gaat in op heropnames 'World War Z'

Het waren helemaal geen zeven weken volgens hem.

De adaptie van het boek van Max Brooks, World War Z, heeft al enkele hobbels geraakt, maar deze zomer moet de film er eindelijk komen. Een van de grootste hobbels die genomen werden tijdens de opnames waren de zeven weken aan heropnames.

Regisseur Marc Forster vertelt nu tijdens een interview dat het geen zeven weken waren. “Nee, zeven weken is niet correct. We hebben vier en een halve week aan heropnames gehad. Die waren altijd het plan! Maar onze heropnames kregen meer aandacht in de pers omdat we een ander einde opnamen. We hadden het gevoel dat een ander einde beter bij de film zou passen. Het is hetzelfde als wanneer je een huis koopt en een mooi Perzisch tapijt in je woonkamer uitrolt, maar je dan realiseert dat het helemaal niet past.”

Ook ging Forster in op de PG-13 rating die deze film in de Verenigde Staten kreeg. ”Dat was geen probleem. Wat interessant is, is de manier waarop de zombies zich voortbewegen. Ik keek naar de natuur en naar hoe mieren bewegen. Ze vreten zich helemaal vol en als ze alles bijna op is bouwen ze een toren van Babel, een gebouw van ziekte. Op een bepaalde manier bewegen de zombies zich als ze eten op eenzelfde manier voort. Normaalgesproken bewegen ze langzaam. Het is net als wanneer een haai bloed ruikt. Anders zwemt hij gewoon rustig in het rond.”

De resultaten van de vier en een halve week heropnames zijn vanaf 4 juli te zien. Hoofdrollen in de zombiefilm zijn voor Brad Pitt, James Badge Dale, Bryan Cranston, Matthew Fox en Mireille Enos.



NieuwsFilm

meest populair