Algemeen

Gerucht: ‘Fantastic Four’ reboot krijgt een donkere Johnny Storm/Human Torch

'Chronicle' ster Michael B. Jordan zou in beeld zijn om het het van oorsprong blanke personage te gaan spelen.

door Jan-Peter Rook op 03.05.2013 om 15:55 in Algemeen
Op enkele voorbeelden na, waaronder Nick Fury, Storm en War Machine, zijn de meeste relevante superhelden over het algemeen blank. Dit geldt ook voor Johnny Storm, oftewel The Human Torch, die in 2005 en 2007 nog werd gespeeld door Chris Evans. Maar nu doet het gerucht de ronde dat het personage in Josh Tranks aankomende Fantastic Four reboot misschien zal worden neergezet door Michael B. Jordan. De donkere acteur was vorig jaar te zien in Chronicle, tevens een film van regisseur Trank.

Gisteren kwam naar buiten dat Allison Williams in beeld is voor de rol van Sue Storm/Invisible Woman. Het lijkt er dus op dat ze op dit moment volop bezig zijn met het zoeken naar de juiste invulling van de rollen. Mochten Williams en Jordan de rollen daadwerkelijk krijgen, dan moeten ze er nog even iets op verzinnen dat hun personages van oorsprong broer en zus zijn.

Op dit moment wordt het script bewerkt door Seth Grahame-Smith, eerder verantwoordelijk voor de scripts van Dark Shadows en Abraham Lincoln: Vampire Hunter. De film moet vanaf 6 maart 2015 in de bioscopen draaien.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jaime91

Avatar

Ik vind hem absoluut geen slechte acteur, en hij was ook best komisch in Chronicle maar kom op zeg Storm is een blank personage, en er zijn genoeg blanke acteurs die die rol zouden kunnen spelen, waarom moet dat personage nou weer donker zijn? Belachelijk.

Hoop zo dat dit gerucht klinkklare onzin is.

the mighty dragon

Avatar

Lijkt mij ook een vreemde keuze, daar komt bij dat de casting voor Sue mogelijk een blanke actrice levert.
Dan zouden broer en zus verschillende huidskleur hebben, hoe verklaar je dat dan?

Aan de andere kant, als hij een geschikte acteur is, mogen ze hem best een kans geven natuurlijk, maar volgens de origins van het personage klopt het niet volgens mij.

mafkees1990

Avatar

Ik vind het best dat er eindelijk een gritty FF komt, maar een zwarte acteur die de broer moet spelen van een blanke nee dank je.

dan kan je net zo goed alles omgooien en de film compleet verneuken.

Dunno1984

Avatar

Nja, op zich vind ik het niet erg.
Lijkt me dan idd wel logisch dat er geen biologische band tussen torch en storm is.

benjamin

Avatar

Weet je wat mijn probleem is? Niet zo zeer dat hij donker is, maar dat dat zo fout voelt: alsof je meer een statement maakt dan de ideale acteur cast. Niet dat hij het niet zou kunnen qua talent, maar mensen zijn nu meer bezig over z'n huidskleur dan over z'n talent en dat kan toch ook niet het plan zijn.

mafkees1990

Avatar

benjamin "Weet je wat mijn probleem is? Niet zo zeer dat hij donker is, maar dat dat zo fout voelt: alsof je meer een statement maakt dan de ideale acteur cast. Niet dat hij het niet zou kunnen qua talent, maar mensen zijn nu meer bezig over z'n huidskleur dan over z'n talent en dat kan toch ook niet het plan zijn."


dat gevoel heb ik nou ook bij deze fiml

Jonathancrane

Avatar

Nu kennen we hem nog niet zo goed, maar eind dit jaar zien we waarschijnlijk zijn indie Fruitvale verschijnen bij de Oscars ofzo en dan kent iedereen hem ineens en dan is het wel een juiste casting. Zo gaat het altijd.

Ed Crane

Avatar

Een donker getinte acteur als Human Torch?! Wat racistisch! :-S

Ereptile

Avatar

the mighty dragon "Lijkt mij ook een vreemde keuze, daar komt bij dat de casting voor Sue mogelijk een blanke actrice levert.
Dan zouden broer en zus verschillende huidskleur hebben, hoe verklaar je dat dan?"


Een logische verklaring kan zijn: adoptie? :D

PKP

Avatar

Ach, dan gaan ze toch gewoon de Fantastic Four herschrijven? Deden ze met Nick Fury ook. Die was ook gewoon blank.

Angelater

Avatar

Luke Cage en Blade zijn de enige andere donkere helden die ik kan verzinnen in het Marvel universum. En zoals boven gezegd; Nick Fury is blank, niet donker. Nick Fury van de Marvel MAX print is donker.

Sorry, vind dat Johnny Storm gewoon blank moet zijn.

jaime91

Avatar

Angelater "Luke Cage en Blade zijn de enige andere donkere helden die ik kan verzinnen in het Marvel universum. En zoals boven gezegd; Nick Fury is blank, niet donker. Nick Fury van de Marvel MAX print is donker.

Sorry, vind dat Johnny Storm gewoon blank moet zijn."

Precies, net zoals Spiderman/Peter Parker ook blank is. Daar ga je ook geen donkere gast,een chinees of een japanner voor vragen, simpel.

Maar goed het is nog maar een gerucht. Laten we hopen dat het daarbij blijft.

Moviemagic

Avatar

the mighty dragon "
Dan zouden broer en zus verschillende huidskleur hebben, hoe verklaar je dat dan?
"


Dezelfde vader alleen verschillende moeders ;)

Mysterio

Avatar

En de black panther wordt gespeeld door een Eskimo ! Waanzin. Past in het rijtje van de Kingpin,Electro,Nick Fury.. En zijn genoeg donkere karakters in het Marvel universum. Maar juist niet degene uit de films.

Robbie Robertson samen met zijn zoon. The Prowler . Weet je wat krankzinnig is.... In de originele verhalen van de FF en Spiderman uit de jaren 60 waren bijfiguren zoals schoonmakers donker... Later heeft Marvel een aantal verhalen opnieuw uitgebracht en toen waren ze ineens blank...... How low can you go.

PRIME

Avatar

Ik heb er echt zo'n hekel aan, dit soort keuzes. Blijf gewoon bij het originele materiaal ipv een donker persoon zo'n rol geven zodat er meer diversiteit in de films zit.. Komt zo geforceerd over, op mij dan..

Angelater

Avatar

jaime91 "Precies, net zoals Spiderman/Peter Parker ook blank is. Daar ga je ook geen donkere gast,een chinees of een japanner voor vragen, simpel."


In de Ultimate universum is Spider-man nu wel donker :E

afbeelding

Maar dat is dan weer niet Peter Parker uiteraard, maar gewoon iemand anders. Het zou vreemder zijn als het PP was.

MrMister

Avatar

Angelater "In de Ultimate universum is Spider-man nu wel donker :E

Maar dat is dan weer niet Peter Parker uiteraard, maar gewoon iemand anders. Het zou vreemder zijn als het PP was."


In de Ultimate Universe is PP dood, daarom misschien. En de zwarte nick fury komt ook uit de ultimate universe, niet MAX inprint.

Mysterio

Avatar

Ultimate series is gewoon uitmelken wat ze doen. Ik blijf de originals beter vinden. Bij de films begrijpelijk wel dat ze afwijken van de comics Maar niet op deze manier.

Angelater

Avatar

MrMister "En de zwarte nick fury komt ook uit de ultimate universe, niet MAX inprint."


Ultimate... MAX... haal ze nog weleens door elkaar Smiley face

NieuwsFilm

meest populair