Fantastic Four (2015)

Change is coming.

Een reboot van de Fantastic Four? Doe maar niet…
play

4,1 details

  • 100 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Verenigd Koninkrijk
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
  • Canada
100 Min Verenigd Koninkrijk

The Fantastic Four, een eigentijdse "re-imagining" van Marvels originele en langstlopende superheldteam, draait om vier jonge buitenstaanders die teleporteren naar een alternatief en gevaarlijk universum. Hun fysieke vorm verandert op een schokkende manier waardoor ook hun leven onherroepelijk verandert. Ze moeten als team leren samenwerken om zo hun ijzingwekkende nieuwe capaciteiten te benutten om de aarde te redden van een vroegere vriend die verandert in een vijand.

Regie
Josh Trank
Cast
Michael B. Jordan, Miles Teller, Jamie Bell, Kate Mara, Toby Kebbell, Tim Blake Nelson, Reg E. Cathey, Dan Castellaneta, Tim Heidecker, Chet Hanks, Mary-Pat Green, Evan Hannemann, Owen Judge, Kylen Davis, Joshua Montes.
Budget
$ 120.000.000
Opbrengst
$ 146.820.768
Release
07.08.2015
Release NL
06.08.2015
Release DVD
15.12.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Josh Trank | Cast:: Miles Teller (Reed Richards), Jamie Bell (Ben Grimm/The Thing), Kate Mara (Susan Storm), Michael B. Jordan (Johnny Storm), Toby Kebbell (Victor von Doom/Dr. Doom), Reg E. Cathey (Dr. Franklin Storm), Tim Blake Nelson (Dr. Allen), e.a. Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2015

Het is een dubieuze trend om superheldenseries te rebooten. Soms pakt het geslaagd uit – denk aan de Batman-trilogie van Christopher Nolan – maar vaak zijn de motieven om opnieuw te beginnen een stuk vager of louter commercieel. Want wat viel er nou eigenlijk nog te verbeteren aan Sam Raimi’s Spider-Man (het derde deel daargelaten)? Ook zo’n project waar niemand op zit te wachten is de hervertelling van de ‘superheldenfamilie’ rondom Susan en Johnny Storm. De Fantastic Four werden door Marvel-man van het eerste uur Stan Lee begin jaren zestig bedacht als antwoord op de populariteit van Justice League van concurrent DC Comics. De reeks werd enorm populair, al bleef de eerste live-actionverfilming halverwege de jaren negentig op de plank liggen. Fantastic Four uit 2005 [/i] was best amusant, maar het vervolg The Silver Surfer ronduit irritant. Blijkbaar was het niet genoeg en besloot 20th Century Fox de boel opnieuw te verfilmen en daarbij meer aandacht te besteden aan de ontstaansgeschiedenis van de club.

De iets meer dan anderhalf uur die deze nieuwe versie van Fantastic Four onder regie van de jonge Josh Trank (Chronicle) duurt, voelt aan als een dagdeel. Het schrijversteam heeft zich vastgebeten in een scenario dat zeer zorgvuldig en gedetailleerd verslag tracht te doen van de achtergronden van met name jeugdvrienden Reed en Ben en het kosmische ongeluk dat hen en drie andere ongelukkigen opscheept met superkrachten. De aanloop die zo’n beetje een derde van de speelduur in beslag neemt, is tergend langzaam en op momenten uiterst saai. Een jonge Reed Richards is een bolleboos, die niet gesnapt wordt door zijn omgeving en zelfs een spreekbeurt voor zijn klas verknalt omdat hij voor fantast wordt versleten. Hij wordt vrienden met Ben Grimm, de zoon van een schroothandelaar. Ze vinden elkaar in de interesse voor wetenschap, want Reed heeft een apparaat bedacht dat weliswaar alle elektriciteitsleidingen in de omgeving platlegt, maar ongelooflijk veel potentie heeft. De bedoeling ervan is dat hij een object kan laten verdwijnen en weer kan terugbrengen. Hij heeft alleen even geen verklaring voor de vreemde materie die bij het verschijnen meekomt. Zeven jaar later staan de twee vrienden op een wetenschapsbeurs van hun middelbare school en weten ze met hun geperfectioneerde uitvinding de aandacht te vangen van dr. Franklin Storm die hen een plaats aanbiedt in zijn instituut. Daar werken ze verder aan een project om mensen te teleporteren en worden ze vrienden met Storms zoon Johnny en pleegdochter Susan.

videotrailers & clips

alle artikelen (108)

Fantastic Four Nieuwsberichten

Laatste reacties

Frietgezicht

"...[quote=benjamin]Sterker nog, die krijgen zelfs een 10.[/quote] Mijn god,je zal zijn vriendin maar......"

benjamin

"...[quote=Frietgezicht]Een 6 en dan zijn de andere 2 veel beter,dus een 8 of een 9 krijgen die. Hahaha......."

Frietgezicht

"...[quote=Tarkus]Niet slecht deze film, maar vond de twee vorige uit de andere reeks veel beter. Deze......"

Fantastic Four

acties