TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet gaan missen.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Bekijk de afbeelding

Der Untergang (2004)

Zaterdag 4 mei om 20:02 op RTL7

De Duitse tiran Adolf Hitler (Bruno Ganz) brengt de laatste dagen van zijn heerschappij door in zijn bunker onder Berlijn. Het Rode Leger heeft met grote overmacht Berlijn omringd en daarbij vooral burgerslachtoffers gemaakt. De bunkers zitten vol met zwaar gehavende soldaten en het ontbreekt aan verpleging en medicijnen. Hitler wil Berlijn in geen geval verlaten en bevindt zich, na zijn 56e verjaardag te hebben gevierd met Eva Braun en zijn handlangers in een benauwende, uitzichtsloze situatie.
Bekijk de afbeelding

Soldaat van Oranje (1977)

Zondag 5 mei om 20:00 op RTL7

Student Erik Lanshoff is in aanvankelijk onbezorgd over de toekomst, de ellende in de wereld gaat aan hem en zijn medestudenten voorbij. Wanneer op 10 mei 1940 in Nederland de oorlog uitbreekt, vlucht de avontuurlijke Erik naar Engeland, waar hij zich aansluit bij het verzet.
Bekijk de afbeelding

Valkyrie (2008)

Maandag 6 mei om 20:30 op SBS6

Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) staat dichtbij Hitler en is een dienaar in diens Derde rijk. Maar Stauffenberg walgt van de misdaden van de nazi-regering. Hoe langer hij de gruwelijke misdaden meemaakt, des te meer hij inziet dat Hitler een enorm gevaar vormt. Hij besluit samen met enkele andere officieren Hitler om te brengen door een aanslag op hem te plegen.
Bekijk de afbeelding

Die Hard (1988)

Dinsdag 7 mei om 20:30 op RTL7

Politieagent John McClane vliegt op kerstavond naar Los Angeles om zijn vrouw, van wie hij langzamerhand vervreemd is geraakt, te vergezellen tijdens een kerstborrel op haar werk. De Kerstsfeer wordt bruut verstoord als een internationale bende terroristen het bedrijf overvalt en de aanwezigen gijzelt. Aan de eenzame McClane de taak zijn vrouw en haar collega's te redden van een wisse dood.
Bekijk de afbeelding

Notting Hill (1999)

Woensdag 8 mei om 20:30 op RTL5

Een gescheiden jongeman, William Thacker, heeft een boekwinkeltje ergens in Notting Hill, Londen. Op een dag krijgt hij bezoek van een knappe vrouw. William weet niet dat Anna Scott een gevierde Amerikaanse actrice is en het toeval zorgt ervoor dat ze elkaar na korte tijd opnieuw ontmoeten.
Bekijk de afbeelding

Big Nothing (2006)

Donderdag 9 mei om 23:30 op RTL7

Een gefrustreerde werkloze leraar Charlie (David Schwimmer) besluit om zich, samen met zwendelaar Gus (Simon Pegg) en zijn vriendin, te storten op een chantagegeval. Niets loopt echter volgens het plan en de grootst mogelijke wanorde is het gevolg.
Bekijk de afbeelding

No Country for Old Men (2007)

Vrijdag 10 mei om 22:15 op Canvas

Het verhaal begint wanneer Llewelyn Moss op een pick-up truck stuit die omringd is door een lijfwacht van dode mannen. Achterin de wagen treft hij een partij heroïne en twee miljoen dollar aan. Moss neemt het geld mee en dat leidt tot een catastrofale kettingreactie van zoveel geweld dat zelfs de politie in de persoon van de al wat oudere, van al z'n illusies beroofde sheriff Bell niet aankan. Moss probeert te ontkomen aan zijn achtervolgers, met name aan een mysterieus genie die met kop of munt over mensenlevens beschikt.



NieuwsFilm

meest populair