'Jurassic Park IV' voor onbepaalde tijd uitgesteld

De studio wil er meer geld in pompen.

Vorige week plaatste regisseur Colin Trevorrow van Jurassic Park IV een foto op Twitter van de eerste setting van zijn film, Isla Nublar. Maar, de dinosaurusembryo’s gaan voorlopig weer de koelkast in.

Volgens Universal Pictures is de film voor onbepaalde tijd uitgesteld. In een persstatement stelt Universal als volgt:

“In overleg met de filmmakers, heeft Universal besloten Jurassic Park op een later moment uit te brengen. Daardoor hebben de studio en filmmakers voldoende tijd om het publiek de best mogelijke film te geven in de geliefde franchise. We kunnen niet enthousiaster zijn over de visie die Colin Trevorrow heeft voor deze film, en we kijken ernaar uit het volgende hoofdstuk in een van de meest geliefde franchises te zien.”

In een reactie twitterde Digital Assets Manager Todd Smoyer, die meewerkte aan de film, het volgende: “Hollywood maakt en vernietigd dromen. Vaarwel JP4.” Echter, ondanks dat depressieve statement blijkt uit het persbericht van Universal dat er nog altijd gewerkt wordt aan de film.

Volgens Collider wilde de studio het budget van de film groter maken, in tegenstelling tot het gewoonlijke verlagen van het budget. Verder zou het scenario niet het probleem zijn, en de meeste concept art al klaar. Wat de studio dan precies voor ogen heeft is dus ook maar de vraag.

Als het gewoon gaat om het maken van een scène met bijvoorbeeld een Tyrannosaurus-Rex in plaats van een stel Raptors, moet er nieuwe concept art gemaakt worden, en mogelijk een schrijver ingehuurd worden om de nieuwe scène in het verhaal te passen.

Verder schreef Variety nog dat de filmmakers vergaderingen hebben gehad met Bryce Dallas Howard en David Oyelowo om de hoofdrollen op zich te nemen. Officiële onderhandelingen waren echter nog niet van start gegaan.



NieuwsFilm

meest populair