Video

Indrukwekkende trailer 'The Congress'

Een live-action/animatie samensmelting van Ari Folman, de regisseur van 'Waltz with Bashir' (2008).

door Jan-Peter Rook op 14.05.2013 om 16:16 in Video
Het is alweer vijf jaar geleden dat regisseur Ari Folman ons trakteerde op zijn geanimeerde documentaire Waltz with Bashir. Zijn nieuwe film, The Congress, heeft nu eindelijk een trailer die je hieronder kunt bekijken.

Het verhaal van deze live-action/animatie hybride is losjes gebaseerd op The Futurological Congress (1971) van sciencefiction schrijver Stanislaw Lem. Robin Wright speelt zichzelf en haar carrière is ten einde. Ze besluit haar naam en uiterlijk aan een firma te verkopen en mag vanaf dat moment zelf niet meer op tv te zien zijn. De studio belooft dat ze er in hun producties altijd uit zal zien alsof ze 32 jaar is en op deze manier gaat Robin zonder iets te hoeven doen nog een lange loopbaan tegemoet. Maar twintig jaar later gaat de studio samen met een groot Japans farmaceutisch bedrijf, een gebeurtenis die grote gevolgen heeft voor de actrice.

Verder rollen voor Kodi Smit-McPhee, Danny Huston, Harvey Keitel en Paul Giamatti. The Congress is deze maand te zien tijdens het Cannes filmfestival.


2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jonathancrane

Avatar

Wist niet eens dat Robin Wright nog een carrière had :P. Maar geweldige uitziende trailer.

geertvdheide

Avatar

Wat een bizar project! Zowel het verhaal als de combi van animatie en live-action zijn behoorlijk uniek. En met een goede cast. Dit kan iets bijzonders worden, maar het is afwachten of zo'n vreemde opzet gaat werken.

Waltz with Bashir vond ik zelf dodelijk saai, te meer omdat ik niet veel wist over het conflict waarin die film zich afspeelt. Ook de karakters en dialogen konden me totaal niet boeien. Misschien bevalt deze nieuwe film me beter.

NieuwsFilm

meest populair