Algemeen

"Een donkere Human Torch? Waarom niet?"

Michael B. Jordan over de mogelijkheid dat hij Johnny Storm gaat spelen in de aankomende ‘Fantastic Four’ reboot.

door Jan-Peter Rook op 19.05.2013 om 18:03 in Algemeen
Een paar weken terug vernamen we van het gerucht dat Michael B. Jordan in beeld zou zijn voor de rol van Johnny Storm/Human Torch in Josh Tranks Fantastic Four reboot. De donkere acteur komt dus in aanmerking voor een personage dat tot nu toe altijd blank was, iets dat niet bij iedereen in goede aarde viel.

Hoewel Jordan nog niet kan of wil bevestigen of hij de rol ook daadwerkelijk te pakken heeft, ging de Chronicle ster wel in op de negatieve reacties. Hij snapt simpelweg niet dat er vandaag de dag moeilijk wordt gedaan over het ras van een personage:

Things change and time goes on, it’s 2013 right now. The characteristics of the Human Torch are his name is Johnny Storm, he’s charismatic, and he’s a playboy. That’s it. You know what I’m saying? That’s all there is.

Jordan staat er zeker voor open om weer aan de slag te gaan met zijn Chronicle regisseur.

“Trank and I are good friends. It’s something that if it happened I would be ecstatic. I’d love to be a part of it.

Verder wordt Allison Williams genoemd voor de rol van Sue Storm/Invisible Woman. Fantastic Four staat gepland voor 6 maart 2015.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Angelater

Avatar

Ugh, is dit idee nou nog niet gedood?

Perrysh

Avatar

Ondertussen vergeet hij even dat ze voor de rol van zijn zusje een blanke dame op het oog hebben. Al waren Chris Evans en Jessica Alba ook niet de meest geloofwaardige siblings. ;)

benjamin

Avatar

Betere vraag: waarom wel? Je weet dat er gaat op gereageerd worden en het is jammer ergens dat mensen nu gewoon praten over de donkere Human Torch in plaats van over de film. Dus tenzij je een heel goede reden hebt, doe het gewoon zoals we het kennen.

Yanggie

Avatar

Hij snapt simpelweg niet dat er vandaag de dag moeilijk wordt gedaan over het ras van een personage


Heeft helemaal niks met het ras te maken. Als je een live action film wilt maken over een comic, moet de character uit de comic zo goed mogelijk portretteren. Dus als het personage een blank iemand is, moet je een blank iemand casten voor de film.

Rickymelis

Avatar

Dit kan toch gewoon? Laten we eerlijk zijn, het merendeel van de biosbezoeker heeft de comics niet gelezen, en als hij een goed personage weet neer te zetten, waarom niet? Ik ken verder deze acteur niet zo goed, maar als hij goed is mag hij het van mij doen. In de eerste 2 films vond ik Chris Evans ook niet sterk dus slechter zal het niet worden.

Paranoid

Avatar

Maar de Human Torch en Invisible Girl zijn broer en zus. Zijn ze dat in de volgende film niet dan? En als ze dat wel zijn, hoe? Halfbroer, adoptie, één ouder blank de ander donker ofzo?

Ereptile

Avatar

The Human Torch is 1 van de grotere personages in het Marvel universum. En ook redelijk bekend/populair. Ook al willen ze laten zien dat ze geen probleem hebben om donkere acteurs te casten voor personages die blank zijn. Soms moet je gewoon dichtbij de bron blijven. Captain America is ook niet donker, Thor ook niet.

Max Dillon/Electro is ook gespeeld door Jamie Foxx, en daar heb ik ook geen probleem mee.

Lovebuzz

Avatar

Hoewel ik over het algemeen geen probleem vind dat een blank personage donker wordt gemaakt, ik bedoel Samuel L. is een te gekke Nick Fury. Vind ik het bij de Human Torch toch een beetje riskant i.v.m. Invisible Woman.
Je kunt zeggen dat één geadopteerd is maar dan snij je nog meer aan hun oorsprong verhaal of je maakt I.G. ook donker.
Da laatste zou dapper zijn maar dan verander je 2 cruciale silver age personages.
Ik zou zeggen blijf trouw aan de comics en probeer niet met opzet controverses te creëren.
Ik bedoel je laat Matt Damon toch ook geen shaft spelen.

Paranoid

Avatar

Lovebuzz "Ik bedoel je laat Matt Damon toch ook geen shaft spelen."


Michael Cera moet Shaft spelen. :E

Steve-O

Avatar

Ach ja als ze het willen dan doen ze het toch, kan me aan de ene kant niks schelen maar aan de andere kant vind ik het wel leuk als ze zo dicht mogelijk bij de strips blijven. En dat betekent gewoon blank.

patrick_h

Avatar

Wat ik me op zo'n moment altijd afvraag: als iedereen er zo'n probleem van maakt als een karakter dat in het bronmateriaal blank is, in een film zwart is, hoe komt het dan dat The Shawshank Redemption de populairste film ooit is?

jpleon

Avatar

Mij maakt het allemaal niet zo uit... Behalve dat zijn zus blank is. Daar zit ik gewoon mee. Beetje vaag dit allemaal.

Papigiulio

Avatar

Heh valt me mee dat hier nog geen grappen over zijn gemaakt.

Chrischzz

Avatar

Papigiulio "Heh valt me mee dat hier nog geen grappen over zijn gemaakt."


Ze kunnen ook een albino negert inhuren.. Dan hebben ze en een blank iemand en een etnische minderheid voor de subsidies.. Iedereen blij.. Of krijgen ze in de unitemed steets geen minderheids subsidie.?

benjamin

Avatar

patrick_h "Wat ik me op zo'n moment altijd afvraag: als iedereen er zo'n probleem van maakt als een karakter dat in het bronmateriaal blank is, in een film zwart is, hoe komt het dan dat The Shawshank Redemption de populairste film ooit is?"


Daar was het bronmateriaal geen comic book volgens mij, dus was er geen beeld van het personage.

Chrischzz

Avatar

benjamin "Daar was het bronmateriaal geen comic book volgens mij, dus was er geen beeld van het personage."


Plus, in green mile, is het goed toe gepast de kleurs verandering.. En erg typerend voor die tijd.. Rekenmaar da heel veel donkeren onterecht zijn beoordeeld in die tijd..


Alleen werkt een verandering niet in de meeste gevallen.. Denk dat de dames het niet zullen pikken als straks mr. Grey een donker persoon is in de film.. Of als ze edward een chinees hadden gemaakt in de twilight series..

eltorro

Avatar

Die jonge heeft gewoon gelijk, zo veel zit er toch niet achter het character. Als het wat problemen oplevert met zijn zus maak je die ook gewoon zwart of hij kan ook nog geadopteerd zijn. Of hij is gewoon van kleur veranderd toen hij die superkrachten kreeg:P

the12rz

Avatar

Misschien is ie aangebrand?

eltorro

Avatar

the12rz "misschien is ie aangebrand?"

En zo hebben we een beginnende origins verhaal :P

NieuwsFilm

meest populair