Bioscoopeigenaars pleiten voor kortere trailers

Veel bioscoopbezoekers klagen over de lengte van sommige promo's.

Een trailer kan een geweldig middel zijn om ons warm te maken voor een nog te verschijnen film, maar het komt ook vaak genoeg voor dat een trailer irritaties opwekt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij promo's die veel te lang duren, met als gevolg dat ze teveel van de film weggeven. Verder bevatten sommige trailers beelden die niet in de uiteindelijke film zitten. Hier wordt nu tegen opgetreden.

De National Association of Theater Owners heeft talloze klachten van klanten gehad en wil er nu iets aan gaan doen. De organisatie zou graag zien dat trailers vanaf nu niet langer duren dan twee minuten. Op dit moment houden studio's zich nog aan de voorgeschreven 2,5 minuten, op één jaarlijkse uitzondering per studio na.

Naast het reduceren van de lengte wil NATO ook dat trailers pas vertoond gaan worden als de betreffende film binnen vier maanden in de bioscoop verschijnt. Films moeten in dat geval ook een vaste releasedatum hebben in plaats van enkel een jaartal of een maand.

De meeste studio's hebben niet al te vrolijk gereageerd op deze voorstellen. Wat vinden jullie? Zijn dit goede maatregelen?



NieuwsFilm

meest populair