Leonardo DiCaprio speelt 'Rasputin'

In een film over de Rus die de Tsaristische familie wist te betoveren.

Warner Bros. heeft de rechten op Rasputin gekocht. Het betreft een idee van American Sniper scenarist Jason Hall, dat ontwikkeld zal worden tot een volwaardige film waarin Leonardo DiCaprio de hoofdrol van Rasputin speelt.

Rasputin was een Russische mysticus die adviseur werd van de Russische tsaristische familie, de Romanovs. Hij werd met open armen onthaald door Tsaar Nicholas II en zijn vrouw Alexandra, om hun enige zoon te genezen, Tsarevich Alexei. Hij leed in het geheim aan hemofilie en de behandelingen van Rasputin maakten dat de Tsaar en zijn familie hem steeds meer gingen vertrouwen. Zo erg zelfs dat Rasputins rivalen meerdere pogingen ondernamen om hem te vermoorden, waarin ze in 1916 slaagden.

De film zal geproduceerd worden door Kevin McCormick van Langley Park en Jennifer Davisson Killoran en Peter Morgan van DiCaprio’s productiehuis Appian Way. Scenarist Jason Hall heeft het maar druk bij Warner Bros, want eerder maakte hij daar American Sniper en hij is in onderhandelingen om het boek Thank You For Your Service tot een film om te toveren.

De afgelopen decennia zijn er natuurlijk al veel verschillende films gemaakt over Rasputin, maar nieuwe elementen in het idee van Hall maken dat DiCaprio & co. interesse hebben in dit project. Dit verhaal zou meer psychologische diepte geven aan de persoon Rasputin. Voor zijn vijanden was hij een charlatan die onder anderen met de vrouw van de Tsaar naar bed zou zijn gegaan.

DiCaprio vindt volgens het bericht van Deadline vooral andere aspecten van het verhaal interessant. Zo verloor Rasputin naar het schijnt in zijn vroege jaren een tweelingbroer. Verder heeft het verhaal natuurlijk iets gruwelijks. Rasputin werd neergestoken, neergeschoten, gewurgd, weer neergeschoten, allemaal op één avond, om vervolgens verdronken te worden en in de Neva rivier te eindigen.



NieuwsFilm

meest populair