Ubisoft verfilmt ‘Far Cry’, ‘Watch Dogs’ en ‘Rabbids’

Dit in navolging van de eerder aangekondigde 'Assassin’s Creed', 'Splinter Cell' en 'Ghost Recon' films.

Game-ontwikkelaar Ubisoft houdt zich tegenwoordig ook bezig met de films die rondom de games worden gemaakt. Tot nu toe werden er al projecten opgezet rondom games als Assassin’s Creed (met Michael Fassbender), Splinter Cell (met Tom Hardy) en Tom Clancy’s Ghost Recon (onder leiding van Michael Bay). Hier voegt Ubisoft nu drie toekomstige projecten aan toe: Far Cry, Watch Dogs en Rabbids.

De drie voornaamste Far Cry games spelen zich af in afgelegen of derde wereld locaties. De hoofdpersonen gebruiken huurling- en guerrillatactieken tegen lokale oorlogsmagnaten en diens hulpjes. In 2008 maakte regisseur Uwe Boll al een film rondom de game, maar het ziet er niet naar uit dat Ubisoft hier ook maar iets mee te maken wil hebben.

De game Watch Dogs, die pas in november uitkomt, is lekker actueel. Het gaat over onze afhankelijkheid van technologie en de vraag wie er achter al deze computers en systemen zit. Het speelt zich af in een alternatieve versie van Chicago, een stad met een supercomputer genaamd CtOS (Central Operating System). Dit ding beheerst bijna alle technologie in de hele stad en bevat informatie over alle burgers en hun activiteiten. De game volgt Aiden Pearce, een gespecialiseerde hacker die zowel slim is als sterk.

Rabbids is een spin-off van de Rayman games. Het gaat over een groep hyperactieve konijnen die overal een zooitje van maken.

De filmdivisie van Ubisoft gaat de komende tijd achter scenaristen, regisseurs en een cast aan.



NieuwsFilm

meest populair