Algemeen

Ubisoft verfilmt ‘Far Cry’, ‘Watch Dogs’ en ‘Rabbids’

Dit in navolging van de eerder aangekondigde 'Assassin’s Creed', 'Splinter Cell' en 'Ghost Recon' films.

door Jan-Peter Rook op 13.06.2013 om 16:10 in Algemeen
Game-ontwikkelaar Ubisoft houdt zich tegenwoordig ook bezig met de films die rondom de games worden gemaakt. Tot nu toe werden er al projecten opgezet rondom games als Assassin’s Creed (met Michael Fassbender), Splinter Cell (met Tom Hardy) en Tom Clancy’s Ghost Recon (onder leiding van Michael Bay). Hier voegt Ubisoft nu drie toekomstige projecten aan toe: Far Cry, Watch Dogs en Rabbids.

De drie voornaamste Far Cry games spelen zich af in afgelegen of derde wereld locaties. De hoofdpersonen gebruiken huurling- en guerrillatactieken tegen lokale oorlogsmagnaten en diens hulpjes. In 2008 maakte regisseur Uwe Boll al een film rondom de game, maar het ziet er niet naar uit dat Ubisoft hier ook maar iets mee te maken wil hebben.

De game Watch Dogs, die pas in november uitkomt, is lekker actueel. Het gaat over onze afhankelijkheid van technologie en de vraag wie er achter al deze computers en systemen zit. Het speelt zich af in een alternatieve versie van Chicago, een stad met een supercomputer genaamd CtOS (Central Operating System). Dit ding beheerst bijna alle technologie in de hele stad en bevat informatie over alle burgers en hun activiteiten. De game volgt Aiden Pearce, een gespecialiseerde hacker die zowel slim is als sterk.

Rabbids is een spin-off van de Rayman games. Het gaat over een groep hyperactieve konijnen die overal een zooitje van maken.

De filmdivisie van Ubisoft gaat de komende tijd achter scenaristen, regisseurs en een cast aan.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ValarMorghulis

Avatar

Er is al een Far Cry film die best vermakelijk was!

geertvdheide

Avatar

Altijd leuk, meer game-verfilmingen. Misschien komt er nog eens de juiste hoeveelheid budget, talent en aandacht voor dit soort films. Met comic-verfilmingen is dat gelukt en dat heeft al een hoop leuke films opgeleverd. Game-films zijn in 90% van de gevallen bitter slecht, maar het heeft wel potentie. De film in de wereld van Warcraft heeft bij mij al de nodige verwachtingen gekweekt, dus misschien komt er een nieuwe hype aan.

Ok, grotere kans dat het gewoon weer matige films worden die de essentie van de games niet gaan raken, met matige regie, acteerwerk en scripts. Maar een mens mag hopen :D

Raving Rabbits kan trouwens een enorm succesvol merk worden voor kinderen. Die karaktertjes spreken aan en lenen zich goed voor merchandise, bioscoopfilms, tv-series en uiteraard games. Daar zit van deze aankondiging nog de grootste potentie denk ik.

boudewijn

Avatar

Ik vind het best dat ze al die films maken maar als ze het maar niet te gehaast maken en als ze maar een goeie regisseur en acteurs doen dan komt het vast wel goed en niet met een laag budget doen om makkelijk geld te verdienen

Jonathancrane

Avatar

ValarMorghulis "Er is al een Far Cry film die best vermakelijk was!"


Serieus }:

jaime91

Avatar

ValarMorghulis "Er is al een Far Cry film die best vermakelijk was!"

Hahahahahaha nee dat was ie niet. Een van de slechtste domste actiefilms ever!

OT: Oke, een Far Cry film zou best een goede film kunnen worden. Het verhaal van Far Cry 3 was zo bruut, en Vaas was zo'n geweldige gestoorde badguy! Alleen dan moeten ze het wel goed, serieus en het liefst ook realistisch aanpakken. Die momenten dat Jason (het hoofdpersonage uit Far Cry 3) stoned was vond ik namelijk wat minder op zijn zachts gezegd. Maar het kan wat leuks opleveren.

Hetzelfde geld voor Watch Dogs, alleen vind ik dat concept leuker voor een game dan voor een film. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

En Rabbibs. Tsja, leuk voor de kids maar mij boeit dat totaal niet. We moeten sowieso eerst maar eens zien hoe de Assassins Creed en Splinter Cell films worden. Pas dan heb ik ongeveer ook een beeld hoe dit zou kunnen uitpakken. Nu weet ik nog niet hoe Ubisoft een gameverfilming voor zich ziet. Maar de games zijn er qua verhaal en concept wel geschikt voor denk ik. Ben benieuwd.

ValarMorghulis

Avatar

jaime91 "Hahahahahaha nee dat was ie niet. Een van de slechtste domste actiefilms ever!

OT: Oke, een Far Cry film zou best een goede film kunnen worden. Het verhaal van Far Cry 3 was zo bruut, en Vaas was zo'n geweldige gestoorde badguy! Alleen dan moeten ze het wel goed, serieus en het liefst ook realistisch aanpakken. Die momenten dat Jason (het hoofdpersonage uit Far Cry 3) stoned was vond ik namelijk wat minder op zijn zachts gezegd. Maar het kan wat leuks opleveren.

Hetzelfde geld voor Watch Dogs, alleen vind ik dat concept leuker voor een game dan voor een film. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

En Rabbibs. Tsja, leuk voor de kids maar mij boeit dat totaal niet. We moeten sowieso eerst maar eens zien hoe de Assassins Creed en Splinter Cell films worden. Pas dan heb ik ongeveer ook een beeld hoe dit zou kunnen uitpakken. Nu weet ik nog niet hoe Ubisoft een gameverfilming voor zich ziet. Maar de games zijn er qua verhaal en concept wel geschikt voor denk ik. Ben benieuwd."

Ik zij niet goed of slecht, vermakelijk 8-)

KeesjeNL

Avatar

jaime91 "Hahahahahaha nee dat was ie niet. Een van de slechtste domste actiefilms ever!

OT: Oke, een Far Cry film zou best een goede film kunnen worden. Het verhaal van Far Cry 3 was zo bruut, en Vaas was zo'n geweldige gestoorde badguy! Alleen dan moeten ze het wel goed, serieus en het liefst ook realistisch aanpakken. Die momenten dat Jason (het hoofdpersonage uit Far Cry 3) stoned was vond ik namelijk wat minder op zijn zachts gezegd. Maar het kan wat leuks opleveren."


Vaas is inderdaad een geweldig personage in Far Cry 3, maar ook de hallucinaties vond ik goed in de game passen. Trouwens, heb jij paddo's op of iemand anders hier? Schijnen de meest hallucinerende drugs op aarde te zijn;). Hier een plaatje van Vaas en de trailer van Far Cry 3 (wie verteld mij hoe ik mijn afbeelding kan inkaderen, hij is nogal aan de grote kant):

[IMGsized]http://i41.tinypic.com/2q9ghzq.jpg[/IMGsized]

jaime91

Avatar

KeesjeNL "Vaas is inderdaad een geweldig personage in Far Cry 3, maar ook de hallucinaties vond ik goed in de game passen. Trouwens, heb jij paddo's op of iemand anders hier? Schijnen de meest hallucinerende drugs op aarde te zijn;). Hier een plaatje van Vaas en de trailer van Far Cry 3 (wie verteld mij hoe ik mijn afbeelding kan inkaderen, hij is nogal aan de grote kant):

afbeelding
"


imgscaled gebruiken. ;) En nee ik heb geen paddo's nee en nooit gebruikt ook en ik ben ook niet van plan. Maar ik heb het voornamelijk over de dood van Vaas en het eindgevecht met Hoyt Dat vond ik raar in beeld gebracht en wat abrupt. Wat ik bij Hoyt vooral zo raar vond was dat je het ene moment omsingeld bent door soldaten en na het messengevecht met Hoyt is iedereen in die ruimte ineens ook dood En bij Vaas werd Jason eerst gedood door Vaas toen hij dat mes in zijn borst stak, toen kwam hij in een bad trip terecht en dode Vaas. Dat was ook maar vaag, ik twijfelde toen ik dat voor het eerst zag zelfs of Vaas dood was of niet Dat hoef ik niet in een film te zien.

KeesjeNL

Avatar

jaime91 "Verhaal[/spoiler] Dat hoef ik niet in een film te zien."
Dat ben ik wel op alle 3 de punten eens, maar de hallucinaties zijn in de game meer dan dat, het legt ook een beetje de achtergrond van het personage Jason uit. Enfin, de hele setting van Far Cry 3 (ook de andere hoofdpersonges zoals Sitra, Sam, Dennis Buck (who likes to f*) en de dokter) vind ik geweldig. Topgame:Y!

Yanggie

Avatar

Ik wil Danny Boyle wel eens Far Cry 3 zien maken. Met de nadruk op 3.

WesleyK

Avatar

Met deze games zijn ook goede verhalen voor films te maken.
Assasins Creed klinkt al erg goed met Fassbender.

Wel waren bij Far Cry 3 de drugsscenes erg nep, uit eigen ervaring.
Zal kennelijk wel de enige zijn die alles gedaan heeft wat Jason kreeg als ik de reacties boven me lees.

jaime91

Avatar

KeesjeNL "Dat ben ik wel op alle 3 de punten eens, maar de hallucinaties zijn in de game meer dan dat, het legt ook een beetje de achtergrond van het personage Jason uit. Enfin, de hele setting van Far Cry 3 (ook de andere hoofdpersonges zoals Sitra, Sam, Dennis Buck (who likes to f*) en de dokter) vind ik geweldig. Topgame:Y!"

En dat ben ik weer met jou eens. Alleen zijn niet alle trips geweldig. En de personages zijn idd briljant en ziek tegelijk. Werkelijk iedereen is gestoord op dat eiland haha. Echt een heerlijke game idd.

Infje

Avatar

Paddo's zijn awesome. Vies, maar leuk. Jammer dat ze de wetten jaren geleden hebben aangescherpt. Veel lol beleefd met dank aan Dr Paddo Smiley face

De trips in Far Cry 3 waren op sommige punten best realistisch gedaan. Sowieso een geniale game.

MaximusMeridius

Avatar

Infje "Paddo's zijn awesome. Vies, maar leuk. Jammer dat ze de wetten jaren geleden hebben aangescherpt. Veel lol beleefd met dank aan Dr Paddo Smiley face"


Held:E

Moviemagic

Avatar

ValarMorghulis "Er is al een Far Cry film die best vermakelijk was!"


Hoewel niet echt Far Cry vond ik zelf de film ook best vermakelijk. Desalniettemin hoop ik op een film met Vaas (ik heb zelfs het beeldje van het spel). Awesome nieuws.

NieuwsFilm

meest populair