Tweede Lego film in de maak

Warner Bros. wil de franchise snel uitbreiden en begint bij de Lego speelgoedlijn 'Ninjago'.

Onlangs verscheen de eerste trailer van The Lego Movie van regisseurs Phil Lord en Chris Miller. Warner Bros. lijkt er wel vertrouwen in te hebben, want de studio maakt nu alweer werk van een tweede film rondom het populaire speelgoed. De Lego speelgoedlijn Ninjago, waarvan al een tekenfilm bestaat op Cartoon Network, zal worden omgetoverd tot een speelfilm. Dan en Kevin Hageman, de heren achter de tv-serie, zullen ook het scenario van de film voor hun rekening nemen.

Lego lanceerde de Ninjago: Masters of Spinjitsu speelgoedlijn in 2011, waarbij elementen werden geleend van het in 1998 uitgebrachte Lego Ninja. Er bestaat inmiddels al een Ninjago bordspel en een Ninjago computerspel. De animatieserie speelt zich af in het fictieve land Ninjago, een mix van Chinese en Japanse culturele invloeden met bovennatuurlijke wezens als draken en mystieke slangen. Naar het schijnt zullen de makers met de film een andere weg inslaan dan met de serie.

Lord en Miller zullen dit keer produceren, samen met Dan Lin, Roy Lee en Jill Wilfert. Er zal snel een regisseur aangesteld worden. Hieronder nog eens de trailer van The Lego Movie, een film die bij ons verschijnt op 12 februari 2014.



NieuwsFilm

meest populair