Bioscoop releases week 27

Het wekelijkse overzicht met alle nieuwe films.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

World War Z (2013)


Lane is een VN-medewerker die rond de wereld reist in een race tegen de klok om een zombiepandemie te stoppen. Zombies dreigen namelijk de volledige wereld over te nemen, en Lane werkt zich uit de naad dit te voorkomen.
Bekijk de afbeelding

Love and Honor (2013)


'Love and Horor' gaat over een jonge soldaat die zijn beste vriend helpt om het hart van diens vriendin terug te winnen. Hij onderneemt een onmogelijke trip van het oorlogsfront in Vietnam naar huis in een tijd van protesten en sociale revolutie. Op die manier ervaart hij voor de eerste keer echte liefde.
Bekijk de afbeelding

Kapringen (2012)


Een Deens vrachtschip wordt gekaapt door Somalische piraten. Wat volgt is een slepende onderhandeling met de autoriteiten in Kopenhagen en de piraten, die de levens van de bemanningsleden dreigen te nemen als niet aan hun eisen voldaan wordt.
Bekijk de afbeelding

Tula: The Revolt (2013)


Film over de leider van de grootste slavenopstand op het eiland Curaçao in 1795, dat destijds een Nederlandse kolonie was. Tula (Obi Abili), een slaaf op het eiland Curaçao, wordt zich steeds bewuster van de ongelijkheid tussen zijn volk en hun blanke onderdrukkers. Als hij van zijn geliefde Speranza (Natalie Simpson) verneemt dat de slavernij op Haïti is afgeschaft, pleit hij voor vrijheid en gelijkheid tussen zwart en wit. Tula krijgt echter geen gehoor bij zijn 'plantage-eigenaar' Van Uytrecht (Jeroen Willems) maar wel bij zijn eigen volk die geïnspireerd door zijn wilskracht, het werk neerlegt en zich bij hem aansluit. Als het nieuws van de oproer Gouverneur De Veer (Jeroen Krabbé) bereikt, stuurt deze Nederlandse troepen onder leiding van kapitein Van Westerholt (Derek de Lint) naar de plantage. Tula die tegen wil en dank uitgegroeid is tot leider van de opstand, wil met woorden tot een vreedzame oplossing komen. Hij beseft al snel dat hij dit idealistische idee moet laten varen om samen met de andere slaven te vechten voor vrijheid, gelijkheid, en broederschap.
Bekijk de afbeelding

Les beaux jours (2013)


Eindelijk kan Caroline met pensioen. Een nieuw leven ligt voor haar: tijd om voor haar kinderen te zorgen, voor haar echtgenoot en bovenal voor zichzelf. Ze leert echter al snel dat deze nieuwe vrijheid synoniem staat voor verveling en leegheid. Vooral wanneer ze als verjaardagscadeau een lidmaatschapskaart voor een seniorenclub krijgt. Aanvankelijk met tegenzin besluit ze toch om er heen te gaan. En vreemd genoeg ontmoet ze er fantastische mensen, met name een jonge leraar in computerwetenschappen, die helemaal niet ongevoelig is voor haar charmes. Caroline zal gaandeweg opnieuw de controle over haar leven nemen en een tweede jeugd beleven.



NieuwsFilm

meest populair