Guillermo del Toro ziet in Benedict Cumberbatch zijn ‘Frankenstein’

De regisseur wil in de toekomst graag nog eens werken met zijn 'Crimson Peak'-ster.

Hoewel regisseur Guillermo Del Toro relatief weinig films heeft gemaakt, wordt zijn naam aan talloze projecten gelinkt. We weten dat hij zich na de release van Pacific Rim zal gaan storten op de spookfilm Crimson Peak, maar de daaropvolgende projecten kunnen er velen zijn. Dark Universe, Slaughterhouse Five, Hellboy 3, Pacific Rim 2 en Pinocchio zijn stuk voor stuk titels waarvoor Del Toro in beeld is. Een ander project is Frankenstein, een titel waar we naar alle waarschijnlijkheid nog jaren op moeten wachten. Wel heeft Del Toro al een geschikte hoofdrolspeler in gedachten: Benedict Cumberbatch.

In een interview met The Daily Telegraph gaf Del Toro aan dat hij Cumberbatch graag zou zien spelen in zijn toekomstige Mary Shelley verfilming. Het duo werkt momenteel samen aan Crimson Peak en schijnbaar is de acteur goed bevallen. Eerder noemde Del Toro Hellboy-acteur Doug Jones nog zijn ideale Frankenstein, maar de regisseur is blijkbaar van gedachten veranderd.

In 2011 was Cumberbatch te zien in Danny Boyle’s toneelstuk van Frankenstein, dus het is geen nieuw terrein voor de Star Trek into Darkness-ster. Del Toro's film zal op z'n vroegst pas in 2015 geschoten worden, dus het is nog maar de vraag of Cumberbatch tegen die tijd nog in aanmerking komt.



NieuwsFilm

meest populair