Personages 'Warcraft'-film onthuld?

De film baseert zich op spellen uit de jaren '90.

Een paar weken geleden liet Warner Bros. een korte trailer van Duncan Jones Warcraft zien. Het was een sfeerimpressie, en er werd dus niet gesproken over het verhaal van de film. Desondanks kreeg het publiek enig idee van de sfeer die de film zou hebben, en daar werd men naar verluidt enthousiast van.

De opnames moeten volgend jaar al van start gaan, en nu zijn er wat details uitgelekt van waar de film over zal gaan. Volgens Bleeding Cool moet de film een ”volwaardige fantasy film” in de stijl van Conan the Barbarian en The Lord of the Rings worden.

Interessant is ook dat de film zich niet moet focussen op World of Warcraft, waarmee de franchise pas echt een international fenomeen werd, maar op de spellen uit de jaren ’90. Zo blijft de ruimte over om verhalen van andere, latere spellen uit de franchise, te verfilmen in mogelijke vervolgen.

Volgens BleedingCool wordt de hoofdpersoon van de film Khadgar gaan heten. Hij is een jong raadslid van de Kirin Tor senaat, heersers van de stad Dalaran. Hij onderzoekt een serie misdaden, en zijn reis brengt hem ver van de stad vandaan.

Verder is er de rol van Khadgars mentor, Medivh. Dit personage is volgens BleedingCool ”een kruising van Gandalf en Captain Jack Sparrow.” Wel benadrukt de site dat het personage ”een moreel complexer personage is dan in eerste instantie blijkt.”

De grote tegenstander van Medivh is iemand met de naam Lothar, ”de leeuw van Azeroth, leider van het leger van de koning.” Volgens de website zou Dwayne Johnson die rol wel eens op zich kunnen nemen, hoewel ook Mark Strong geschikt zou zijn.

Verder zijn er volgens de site nog rollen voor een menselijke koning en koningin. Zij spelen kleine rollen in het verhaal. Er zullen dus ook veel orks in de film te zien zijn. ”Hun verhaal evolueert zich verder met dat van Medivh.” Daarnaast kunnen fans veel dwergen, trollen, elven, zombies en geesten verwachten.



NieuwsFilm

meest populair