Warcraft: The Beginning (2016)

Two worlds. One home.

Het digitale wapengekletter tussen Mensen en Orks nu ook op het witte doek.
play

5,4 details

  • 123 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
  • China
  • Canada
  • Japan
123 Min Verenigde Staten

Het vredige domein Azeroth staat op het punt oorlog te voeren, als zijn beschaving tegenover een geducht ras van indringers komt te staan: Orc strijders die hun stervende thuis ontvluchten om een andere plek te koloniseren. Als er zich een portaal opent om de twee werelden aan elkaar te verbinden, staat het ene leger tegenover vernietiging en het andere tegenover uitsterven. Van twee kanten staan twee helden op het punt het tegen elkaar op te nemen, in een strijd die het lot van hun familie, hun mensen en hun thuis zal bepalen. Zo begint een spectaculaire saga van macht en opoffering, waarin oorlog veel gezichten heeft, en iedereen ergens voor vecht.

Alt titel
Warcraft
Regie
Duncan Jones
Cast
Ben Foster, Paula Patton, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Clancy Brown, Travis Fimmel, Callan Mulvey, Callum Keith Rennie, Daniel Cudmore, Daniel Wu, Robert Kazinsky, Ruth Negga, Ryan Robbins, Patrick Sabongui, Dean Redman, Ben Schnetzer, Jill Morrison, Andre Tricoteux, Dan Payne, Burkely Duffield, Anna Galvin, Elisabeth Rosen.
Budget
$ 100.000.000
Release
17.06.2016
Release NL
02.06.2016
Release DVD
28.09.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Duncan Jones | Cast: Travis Fimmel (Anduin Lothar), Toby Kebbell (Duraton), Paula Patton (Garona), Ben Foster (Medivh), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2016

Anno 2016 is de gamereeks Warcraft alweer tweeëntwintig jaar oud, hoewel het echte succes pas in 2004 begon met de release van de 'massively multiplayer online role-playing game' World of Warcraft. Hoewel gameverfilmingen kampen met een slechte reputatie, wekt het toch enige verbazing dat een adaptatie van de immens succesvolle reeks, hoewel al in 2006 aangekondigd, pas dit jaar in de bioscoop verschijnt. Aanhangers die hopen dat al die jaren getimmerd is aan een geraffineerd script komen helaas bedrogen uit. Regisseur Duncan Jones, die met de uitstekende sciencefictionfilms Moon en Source Code aantoonde een neusje te hebben voor sterke scenario's met aansprekende personages, doet zijn best de film boven het fantasymaaiveld uit te laten steken. Een nobele queeste, maar desondanks blijft Warcraft een standaard werkje 'Sword & Sorcery', barstensvol spektakel, maar getroebleerd door een warrige geschiedenis en fletse hoofdpersonen.

Plaats van handeling in Warcraft is Azeroth, een vreedzaam koninkrijk geleid door een ruimhartige koning, stoere ridders en goedwillende magiërs. Helaas komt een horde Orks uit een door hen kaalgeplunderde dimensie via een magisch portaal die vrede verstoren. De veroveraars worden gedreven door een duistere kracht die zich voedt met het leven en dreigt Azeroth even doods achter te laten als hun eigen thuis. Dat wordt dus knokken en zo begint de gebruikelijke epische strijd tussen goed en kwaad die we al sinds Lord of the Rings niet meer overtroffen zagen. Gelukkig heeft Jones aan ongefundeerd geweld een broertje dood en centreert hij de actie rond een beperkt aantal personages. Aan hen de taak beide kanten van de medaille te belichten en ons te tonen dat goed en kwaad hier iets genuanceerder liggen dan verwacht. Alle intenties ten spijt blijven de hoofdpersonen steken in aloude archetypes die maar niet echt boeiend willen worden.

alle artikelen (82)

Warcraft: The Beginning Nieuwsberichten

Laatste reacties

xarkov

"...[quote=benjamin]En wat bepaalt dan precies de waarde van een mening of is dat puur hoeveel die afwij......"

MagicMichiel

"...[quote=Roeltje]Naar mijn mening zijn de critici te negatief, het bewijst maar weer eens hoe weinig h......"

benjamin

"...[quote=Roeltje]Oh ja haha. :D Dat is er iets te oneerbiedwaardig uit gekomen. Tuurlijk is hun menin......"