'Warcraft'-regisseur Duncan Jones wil dat fans massaal naar Disney gaan schrijven voor nieuwe film

Nou fans, verenig je!

Duncan Jones heeft pas vier films geregisseerd in zijn carrière. Maar hij kreeg heel wat lof, en wist commercieel flinke successen te bereiken. Zelfs al was zijn meest recente film, Mute, een keiharde flop.

Jones brak door met de film Moon. Vervolgens bracht hij ons de opwindende actiethriller Source Code, die goed ontvangen werd en bijna 150 miljoen dollar opbracht aan de box office met een budget van slechts 30 miljoen dollar. Warcraft lanceerde helaas geen franchise, maar het was wel de best verdiende videogame-verfilming ooit. En dan is er dus de Netflix-film Mute.

Nieuwe project van Duncan Jones
Nu heeft Jones een nieuw project bedacht. Hij zou dolgraag de klassieke PC-game Full Throttle uit 1995 willen verfilmen. In live-action! En dus wil hij dat fans Disney schrijven om hen over te halen hem dit te gunnen.

Full Throttle is een titel in handen van LucasArts, dus uiteindelijk van Disney, dat de eigenaar van de game-ontwikkelaar is.

Jones liet vorig jaar al eens weten dat hij in het kader van de eerste lockdown een versie van een script voor een eventuele film gemaakt had. En nu wil hij dus heel graag dat mensen Disney gaan schrijven:



In de game Full Throttle ben je een motorrijder die dik in de problemen komt als het bij het motorbedrijf waar hij voor werkt helemaal mis dreigt te gaan.

NieuwsFilm

meest populair