Source Code

Source Code (2011)

Make every second count

Regisseur Duncan Jones maakt een prima blockbuster ondanks een matig uitgewerkt futuristisch uitgangspunt.
play

7,4 details

  • 93 Min
  • Mystery
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
93 Min Verenigde Staten

Source Code moet een erg goede en spannende actiefilm worden. Zo kreeg de film op RottenTomatoes een score van 91%, op basis van 216 recensies. De film volgt de soldaar Colter Stevens, die wakker wordt in het lichaam van een onbekende man. Al snel ontdekt hij dat hij deel is van een missie om de man te vinden die verantwoordelijk is voor een aanslag op een trein. Steeds opnieuw beleeft hij de laatste acht minuten van het leven van de onbekende man en probeert er gedurende die paar minuten achter te komen wie verantwoordelijk is voor de aanslag om hem uiteindelijk tegen te kunnen houden. Topcriticus Roger Ebert wederom aan het woord: But Jones has the right spirit, Gyllenhaal and Monaghan are adept at playing their variations on the eight minutes, and here's a movie where you forgive the preposterous because it takes you to the perplexing.

Regie
Duncan Jones
Cast
Jake Gyllenhaal, Vera Farmiga, Jeffrey Wright, Michelle Monaghan, Cas Anvar, Russell Peters, Kyle Gatehouse, Gordon Masten, Michael Arden, Albert Kwan, Susan Bain, Paula Jean Hixson, Craig Thomas, Brent Skagford, Lincoln Ward.
Budget
$ 32.000.000
Opbrengst
$ 147.332.697
Release
01.04.2011
Release NL
09.06.2011
Release DVD
08.11.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Duncan Jones | Cast: Jake Gyllenhaal (Colter Stevens), Michelle Monaghan (Christina Warren), Vera Farmiga (Colleen Goodwin), Jeffrey Wright (Dr. Rutledge), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2011

Na het indrukwekkende Moon komt regisseur Duncan Jones nu met Source Code, een film waar hij niet aan mee schreef en die in alles een blockbuster ademt. Hoofdrolspeler Jake Gyllenhaal wordt wakker in een trein. Hij weet een aantal dingen zeker: hij is militair Colter Stevens en was bezig met een helikoptermissie in Afghanistan. Hoe hij in de trein komt en wie de mensen om hem heen zijn, is voor hem totaal onduidelijk. Dit gegeven is een intrigerend uitgangspunt, maar de makers lijken helaas weinig waarde te hechten aan een plausibele verklaring of gepaste uitwerking.

Militair Colter Stevens ontwaakt in de trein waar hij niemand herkent, terwijl de mooie dame tegenover hem, hem wel lijkt te kennen als iemand anders. Hij bevindt zich in het lichaam van iemand anders, maar voor hij dat goed en wel beseft, ontploft de hele trein met alle passagiers erin. Colter ontwaakt vervolgens in een isolatiekamer, ingesnoerd op een stoel in zijn militaire gevechtstenue. Hij heeft nog steeds geen idee wat hem overkomt, behalve dat hij toegesproken wordt door commandant Colleen Goodwin. Zij plaatst hem terug in de trein met als missie: ontdek wie de terroristische aanslag op de trein pleegde. Colter kan de simulatie zo vaak beleven als hij wil en gaat daarbij steeds meer op zoek naar zijn persoonlijke voordelen met dit terugspringen in de tijd.

videotrailers & clips

alle artikelen (12)

Source Code Nieuwsberichten