Algemeen

Source Code krijgt een spin-off op televisie

Met drie tijdreizende agenten, maar zonder Jake Gyllenhaal.

door Jeffrey op 16.09.2011 om 17:19 in Algemeen
De technothriller Source Code van regisseur Duncan Jones krijgt een spin-off op televisie. Volgens The Hollywood Reporter heeft het Amerikaanse televisienetwerk CBS Mark Gordon aangesteld om een episodische versie van het verhaal te ontwikkelen. Lost-schrijver Steve Maeda neemt de scripts voor zijn rekening.

Source Code gaat over een militair (Jake Gyllenhaal) die in een computerprogramma zit waardoor hij, dankzij het kwantummechanisch effect van parallelle werelden, het lichaam van iemand anders kan overnemen tijdens de laatste acht minuten van diens leven. De bedoeling van het programma is het vermijden van toekomstige rampen.

De tv-serie zal focussen op drie voormalige federale agenten die participeren in het Source Code-programma. Jake Gyllenhaal werd (nog) niet gecontacteerd voor een rol.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

TheFirst

Avatar

Oew, hier ben ik wel benieuwd naar.

Vond Source Code wel een vette film, en het idee van paralelle werelden heb ik altijd wel interessant gevonden..

Kom maar op, dus!

UndercoverPanda

Avatar

Hmmm, vraag me af wat dit voor meerwaarde heeft t.o.v. de film..

Frietgezicht

Avatar

Bah,de film was leuk,het idee,de uitwerking,enz,maar ik zou niet eens echt zin hebben in een 2e film laat staan een serie.

En dat Jake niet meedoet in de serie is niet meer dan logisch.populaire jonge filmsterren gaan niet van film naar serie.

filmjunky

Avatar

Goeie film! :Y
dus van mij mogen ze!

Nevec

Avatar

Laat mr lekker zitte, film was geen zak aan..

letterlijk inslaap gevallen in de bios.
netzoals velen anderen die er zaten

benjamin

Avatar

Ik neem dan aan dat de spin-off meer zich baseert op het uitgangspunt dan op het uiteindelijke verhaaltje van de film en dan kunnen ze daar nog iets mooi mee maken. De film zelf vond ik trouwens best wel oké.

Banned

Avatar

Klinkt wel goed maar ik heb de film nog niet gezien en ik weet nu al veel te veel over het verhaal door het artikel te lezen. Had dat liever allemaal nog niet geweten.

Jeeh

Avatar

Banned "Klinkt wel goed maar ik heb de film nog niet gezien en ik weet nu al veel te veel over het verhaal door het artikel te lezen. Had dat liever allemaal nog niet geweten."


Als je een trailer van de film had gezien had je dit ook geweten, het valt qua spoilers gelukkig best mee.

Ik vond het een geweldige film, van mij mogen ze een serie best maken.

Paranoid

Avatar

Wat ik zo jammer vind aan Scource Code is dat het zichzelf tegenspreekt. Als je het hebt over iemand in een situatie zetten door de elektrische impulsen van hersenen van anderen te gebruiken, hoe kom je dan in een andere dimensie terecht. Je gaat van hersenen naar het openen van een dimensie poort. Een Scource code is een bron code van een programma, normaal bij computers, maar hierbij is er een biologische Scource code afkomstig van de hersenen. Dit heeft toch totaal niks met meerdere dimensies te maken. Het is een beetje als het vinden van AIDS bij het nemen van een zwangerschapstest. Als je zegt dat het niet een andere dimensie is, maar simpelweg dat zijn ziel voortleeft in de Scource Code, dan kan dat ook niet aangezien ze het apparaat uitschakelen. Als je dat laatste stukje niet erin hadden gezien, was de film voor mij veel beter geweest.

TheFirst

Avatar

Het blijft een film, he?

Sommige films moet je niet te serieus nemen en niet te diep over nadenken.

nieuwslaatste nieuws

meest populair