Deze geflopte en epische fantasyfilm verovert Netflix in rap tempo

Deze geflopte en epische fantasyfilm verovert Netflix in rap tempo

Warcraft weet Netflix te veroveren!

Hoewel je het niet zou verwachten, leverde Warcraft van Universal Pictures geen cent op voor de filmstudio. Gelukkig vindt de film nu nieuw succes op streamingdienst Netflix.

Warcraft heette hier in Nederland toen de film uitgebracht werd heel ambitieus Warcraft: The Beginning. Dat kwam destijds niet uit, wat te wijten valt aan de tegenvallende prestaties aan de box office. Warcraft kostte 160 miljoen dollar om te maken en nog veel meer geld voor de marketing en distributie. Hoewel wereldwijd 439 miljoen dollar verdiend werd, kostte de film tussen de 15 en 40 miljoen dollar en leverde hij dus geen winst op.

Warcraft op Netflix
Dat Warcraft niks opleverde maar juist geld kostte, kwam door de verdeling van de box office. Hij leverde 47 miljoen dollar op in de Verenigde Staten en nog eens een gigantische 225 miljoen dollar in China (waar vervolgens ook enige tijd gedacht is aan een vervolg, dat er niet kwam).

Warcraft was bij het brede publiek eigenlijk ook een prima succes met een Rotten Tomatoes-score van 76 procent. Het bredere publiek kan het dus meer waarderen dan critici, wiens recensies goed waren voor slechts 28 procent.

Wellicht kan dat ook het succes van Warcraft op Netflix verklaren, dat de film aankocht. FlixPatrol laat zien dat de streamingdienst een prima succes heeft met de fantasyfilm.

Warcraft staat hier in Nederland op de zevende plek van meest bekeken films. Ook in andere landen doet hij het goed, blijkt wel uit de cijfers van de site.

NieuwsFilm

meest populair