'Akira' film maakt zoveelste doorstart

Na in 2012 vertrokken te zijn, keert regisseur Jaume Collet-Serra nu weer terug om het nogmaals te proberen.

Filmstudio Warner Bros. probeert al heel wat jaren een live-action film te maken gebaseerd op Katsuhiro Otomo's klassieke anime film Akira. Jaume Collet-Serra (Orphan, Unknown) was heel lang de aangewezen persoon om het project te gaan regisseren, maar besloot er begin 2012 toch maar van af te zien. Verrassend genoeg lijkt de beste man het nu nog een keer te willen proberen.

WB heeft besloten Collet-Sera terug te vragen voor Akira. De filmmaker heeft aangegeven tijd te hebben voor het project en is bereid om te werken met het budget dat de studio beschikbaar stelt. Dit zal een stuk lager liggen dan het oorspronkelijke bedrag van 90 miljoen dollar.

Akira speelt zich af in de toekomstige stad New Manhattan. De leider van een motorgang zet alles op alles op zijn beste vriend te redden uit de klauwen van de overheid. Ze voeren namelijk experimenteren op hem uit waardoor hij levensgevaarlijke psychokinetische krachten ontwikkelt.

Garrett Hedlund was heel lang in beeld voor de hoofdrol, maar het is niet bekend of hier nog steeds sprake van is. De productie moet in het voorjaar van 2014 van start gaan.



NieuwsFilm

meest populair