Algemeen

'Akira' film maakt zoveelste doorstart

Na in 2012 vertrokken te zijn, keert regisseur Jaume Collet-Serra nu weer terug om het nogmaals te proberen.

door Jan-Peter Rook op 02.08.2013 om 18:08 in Algemeen
Filmstudio Warner Bros. probeert al heel wat jaren een live-action film te maken gebaseerd op Katsuhiro Otomo's klassieke anime film Akira. Jaume Collet-Serra (Orphan, Unknown) was heel lang de aangewezen persoon om het project te gaan regisseren, maar besloot er begin 2012 toch maar van af te zien. Verrassend genoeg lijkt de beste man het nu nog een keer te willen proberen.

WB heeft besloten Collet-Sera terug te vragen voor Akira. De filmmaker heeft aangegeven tijd te hebben voor het project en is bereid om te werken met het budget dat de studio beschikbaar stelt. Dit zal een stuk lager liggen dan het oorspronkelijke bedrag van 90 miljoen dollar.

Akira speelt zich af in de toekomstige stad New Manhattan. De leider van een motorgang zet alles op alles op zijn beste vriend te redden uit de klauwen van de overheid. Ze voeren namelijk experimenteren op hem uit waardoor hij levensgevaarlijke psychokinetische krachten ontwikkelt.

Garrett Hedlund was heel lang in beeld voor de hoofdrol, maar het is niet bekend of hier nog steeds sprake van is. De productie moet in het voorjaar van 2014 van start gaan.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Ik heb er nog maar heel weinig vertrouwen in dat, als deze film er nog eens van komt, het nog bevredigend gaat zijn.

theDarkKira

Avatar

Ik hoop dat het er nooit van komt, maar het zou gaaf zijn als ze gewoon het origineel weer de bioscopen in brengen.

Thiver

Avatar

Of gewoon een Japanse productie ervan maken. Hollywoodsterren kan ik bij een verhaal als dit prima missen.

Chris23

Avatar

Misschien komt er nu door het succes van Pasific Rim wel een japanse anime to american live action rage.

Lijkt me wel vet hoor, live action films van Final Fantasy Advent Childen en Appleseed enz. :~

centr1no

Avatar

Chris23 "Misschien komt er nu door het succes van Pasific Rim wel een japanse anime to american live action rage.

Lijkt me wel vet hoor, live action films van Final Fantasy Advent Childen en Appleseed enz. :~"


Dat zou vet kunnen worden mits er natuurlijk aan zoveel voorwaarden wordt voldaan waar ze niet aan kunnen voldoen.
Je ziet steeds bij dit soort films (ook Pacific Rim) dat de plank gemist wordt. De filmstudios lijken te denken dat het publiek alleen maar enorme en absurde special effects wil zien terwijl dat juist niet hetgeen is wat de meeste goede animes goed maakt.
Ik geef als voorbeeld hoe het naar mijn idee wel zou moeten de film Starship Troopers.
Toen de film uit kwam waren de special effects de top en het barstte van de aliens, ruimteschepen en actie. Maar uiteindelijk heb ik deze film al wel 10 keer gezien en blijft hij één van mijn favorieten door juist alles wat er om de actie heen gebeurt.
Als het redelijk goed te doen was een goede live action versie van een anime te maken, denk je dan niet dat de Japanners, Chinezen of Koreanen dit allang zelf zouden doen?

Naar mijn idee is het verfilmen van bekende anime en manga niet anders dan het herverfilmen, rebooten van alle bekende, iets oudere films zoals ze nu aan het doen zijn. Zelfs bekende namen van bordspellen als Battleship en Monopoly worden misbruikt voor een film.
Geld proberen te verdienen aan een bekende naam.

Djoker

Avatar

New Manhatten ipv Neo Tokyo? Pfff.. En de hoofdrolspelers gaan Jack en John heten zeker? Ik wil namen als Tetsuo en Kaneda horen uitgebruld worden en de Japanse sfeer kunnen voelen!

Papigiulio

Avatar

Dat niet alleen, zoals die bikechase in het begin en de "winds over neotokyo" scene moet het gewoon echt in Japan worden opgenomen, om een beetje die sfeer te laten krijgen.

NieuwsFilm

meest populair