Steven Spielberg stopt met 'American Sniper'

Ook DreamWorks stapt uit het project.

Steven Spielberg maakte in mei nog bekend dat hij American Sniper zou regisseren, maar heeft nu besloten dat toch maar niet te doen. Naast Spielberg heeft ook studio DreamWorks besloten niet verder te gaan met de film.

Deze zou over de Navy Seal Chris Kyle gaan. In de hoofdrol was Bradley Cooper gecast. Dat Spielberg en DreamWorks zijn vertrokken maakt niet dat het project nu ten dode opgeschreven is. Het was een co-productie tussen DreamWorks en Warner Bros. en Warner heeft aangegeven het project nog altijd te willen maken.

Waarom Spielberg precies besloten heeft niet verder te gaan met American Sniper is niet bekend. Wel weten we dat zijn visie op de film niet overeen zou komen met het budget. De regisseur heeft nog genoeg andere projecten liggen, dus zal snel iets anders vinden.

Eerder zou hij Robopocalypse maken, een verfilming van het gelijknamige boek van Daniel H. Wilson. Spielberg wil die film nog altijd regisseren, maar heeft besloten het scenario van Drew Goddard compleet om te gooien. Wellicht dat hij daar nu mee verder gaat.

NieuwsFilm

meest populair