Kate Winslet tekent voor 'The Dressmaker'

Het verhaal wordt omschreven als Clint Eastwoods 'Unforgiven', maar dan met een naaimachine.

Het is alweer twee jaar geleden dat Kate Winslet te bewonderen was in een grote productie. Na Contagion was de actrice enkel nog te zien in een melig segmentje van Movie 43, maar verder was ze nergens te bekennen. Dit zal de komende jaren wel anders zijn. Volgend jaar zien we haar onder meer in de sci-fi film Divergent en nu komt het nieuws naar buiten dat Winslet heeft getekend voor de hoofdrol in The Dressmaker.

De dramafilm komt van de Australische schrijfster en regisseuse Jocelyn Moorhouse (How to Make an American Quilt, 1995) en gaat over Tilly Dunnage, een kleermaakster die na vele jaren Europa achter zich laat en terugkeert naar haar Australische geboorteplaats. Als kind vluchtte ze hiervandaan omdat ze om de een of andere reden van moord werd beschuldigd. Nu wil ze wraak nemen en tegelijkertijd de band versterken met haar excentrieke moeder (Judy Davis).

De film, die al vier jaar in ontwikkeling is, wordt gebaseerd op het gelijknamige boek van Rosalie Ham. De productie gaat volgend jaar van start.



NieuwsFilm

meest populair