Ashton Kutcher ziet Google Glass wel zitten

Het lijkt een beetje op de allereerste Macintosh, aldus de acteur die binnenkort te zien is als Steve Jobs.

Door redactie 8 augustus 2013 19:52 in Celebrity
Acteur en Hollywood-bigshot Ashton Kutcher, de acteur die de rol van Steve Jobs op zich heeft genomen in de film Jobs over de Apple-oprichter, heeft met technologiesite CNET gesproken over gadgets en technologie. Hij zei onder andere positief te zijn over de toekomst van Google Glass.

"Draagbare technologie staat nog in de kinderschoenen. Er is nog veel terreinwinst te boeken, vooral op het gebied van batterijduur", zegt Kutcher. Volgens de 'That '70s Show'-ster is dat een groot probleem voor producten als Google Glass. "Als je je horloge elke dag af moet doen om 'm op te laden, dan wordt dat op den duur heel erg irritant."

Ook over de veelbesproken bril van Google zelf heeft Kutcher een mening. "Weet je, ik heb Google Glass ook. Het is leuk en interessant, maar de ontwikkelaarsgemeenschap heeft er nog maar weinig dingen voor gebouwd. Daardoor is Glass nu nog niet zo nuttig." Hij vindt de uitvinding daarin wel een beetje lijken op de allereerste Macintosh.

"Veel mensen kochten 'm meteen en waren er lovend over, maar ze wisten niet wat ze er precies mee konden", legt Kutcher uit. "Maar door een innovatie als het internet werd de rekenkracht in één klap heel erg nuttig. Op dat punt zitten we met Google Glass nog niet, maar ik denk dat dat niet lang meer duurt."

NieuwsFilm