Inhoud mysterieuze 'Tomorrowland' doos onthuld

Tijdens de D23 conventie heeft Disney 'm eindelijk geopend.

Een van de meest geanticipeerde projecten tijdens de D23 was Tomorrowland, het science fiction project van Brad Bird. Er is nog vrijwel niets bekend over het project, behalve dat dit zogenaamd op de inhoud van een mysterieuze doos gebaseerd is.

Disney haalde tijdens de conventie de doos tevoorschijn en toonde de inhoud. Slashfilm schreef een mooi verslagje van deze gebeurtenissen, en wij vatten ze nog even voor je samen. Op de doos was een label te vinden, waarop That Darn Cat te lezen viel. In 1965 maakte Disney nog een film met die titel.

Vervolgens werd de doos opengemaakt, en de artefacten die zich erin bevonden onthuld. Allereerst werd een foto van Walt Disney, samen met Amelia Earhart getoond. Deze foto was gemaakt in 1945, jaren nadat ’s werelds bekendste vrouwelijke pilote spoorloos verdween. Dat deze dan ook gephotoshopt was, vormde de aanleiding voor het team achter Tomorrowland om twee vragen te stellen. Enerzijds waarom de foto überhaupt gemaakt was en anderzijds wat het zou betekenen als deze niet nep was geweest.

Verder liet men het tijdschrift Amazing Stories zien, en dan specifiek een nummer uit augustus 1928. Wat er allemaal in dat nummer te vinden is, weten we niet. Daarnaast toonden de makers een stukje karton met een logo erop, en verder met een code. Die code verwijst volgens SlashFilm naar Armageddon.

Vervolgens lieten de makers gedetailleerde plannen voor de World’s Fair van 1964 zien. Daarop vond men een blauwdruk voor een gigantisch bouwwerk dat zich recht onder de World’s Fair bevond. Men haalde daarop een schijfje uit november 1963 tevoorschijn.

Daarop waren beelden te zien die de ontwikkeling van de mens toonden. ”Er bestaat niet zoiets als het lot,” vertelde een stem, die erg leek op die van Orson Welles. Vervolgens beelden van Nikola Tesla, Thomas Edison, Jules Verne en Gustave Eiffel, die samenwerken aan een geheim project. Gevolgd door beelden van technologische ontwikkelingen, zoals de radio, de auto, tanks, vliegtuigen, oorlogsschepen, elektriciteit, de kernbom en brandende straten in de nasleep van een kernexplosie. De implicatie is uiteraard dat technologie een zwaard is dat aan twee kanten snijdt. Het brengt hoop voor de toekomst, maar heeft in zich de potentie tot veel slechts.

”Mede reiziger, dat is waarom jij hier bent,” ging de voice over verder. ”Eindelijk bouwen we aan dat morgen. Een baken van hoop, krimpend in de verte. Binnen twintig jaar zullen we deze buitengewone plaats met de hele wereld delen. Zou jij hem willen zien?”

Tomorrowland draait vanaf 18 december 2014 in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair