Algemeen

Hoofdrolspeler gevonden voor James Brown biopic

Wie gaat "the Godfather of Soul" spelen voor 'The Help'-regisseur Tate Taylor?

door Jan-Peter Rook op 27.08.2013 om 19:35 in Algemeen
Vorig jaar vernamen we dat Tate Taylor, de regisseur van The Help (2011), zich zou gaan bezighouden met een film rondom James Brown, ook wel "the Godfather of Soul". Het project wordt geproduceerd door Brian Grazer en Rolling Stones frontman Mick Jagger. Inmiddels weten we ook wie de muzikant zal gaan spelen. Het gaat om Chadwick Boseman, bekend van de dit jaar verschenen sportfilm 42.

Grazer is al zo'n tien jaar bezig met het project. Onder meer Eddie Murphy was ooit in beeld voor de hoofdrol en Spike Lee werd een tijdje genoemd als de beoogde regisseur. Maar het ziet nu dus naar uit dat regisseur Taylor en hoofdrolspeler Boseman het klusje moeten gaan klaren. Ze gebruiken een scenario van Jez en John-Henry Butterworth, waarin de aandacht uitgaat naar de jongere jaren van Brown. Hij wist te ontsnappen aan de armoede en groeide uit tot een van de meest legendarische muzikanten ooit.

Brown was tot zijn dood in 2006 zelf ook betrokken bij het project. Er is voor de biopic nog geen releasedatum bekend.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

FilmMaster

Avatar

Lol is dit een grap? hij lijkt totaal niet.

jaime91

Avatar

FilmMaster "Lol is dit een grap? hij lijkt totaal niet."

Ben ik het niet mee eens. Ik vind hem meer lijken dan Eddie Murphy bijv. Verder ken ik hem ook totaal niet. Wel een pittige rol James Brown heeft nogal een kenmerkende stem en hij zal ook flink wat dans moves moeten leren.

Steve Harwin

Avatar

Dit lijkt me wel een project voor Dan Aykroyd. Als iemand echt een massive fan is van James Brown is hij het wel.
En films maken kan hij ook: waaronder the Blues Brothers, met daarin oa ... jawel.

Steve-O

Avatar

Áls ik nou de goeie link op youtube kon vinden (waar ik in gefaald ben) dan plaatste ik hier Eddie Murphy's Hot Tub bij SNL, die is echt geniaal :P

Decepticon

Avatar

Een biopic kan een leuke film opleveren, als de vertolking van de acteur maar goed is, zoals Jamie Foxx als Ray Charles in de film Ray.
Eddie Murphy's imitatie als James Brown blijft geweldig lachen!:

Decepticon

Avatar

Steve-O "Áls ik nou de goeie link op youtube kon vinden (waar ik in gefaald ben) dan plaatste ik hier Eddie Murphy's Hot Tub bij SNL, die is echt geniaal :P"
Haha, daar zat ik ook al naar te zoeken, maar dat lukte zo snel even niet idd :E

Nakedsnake

Avatar

Hehehe, ik heb de orginele dvd van eddies snl thuis liggen. Ik ga hem straks na me werk weer ff kijken, rubadub in the water, rubadub with me......sometimes i break out in cold sweat 1 2 3 hottub.

Decepticon

Avatar

Nakedsnake "Hehehe, ik heb de orginele dvd van eddies snl thuis liggen. Ik ga hem straks na me werk weer ff kijken, rubadub in the water, rubadub with me......sometimes i break out in cold sweat 1 2 3 hottub."
The watuh is too hotta!! :E Ik heb die dvd ook. T+)

NieuwsFilm

meest populair