Opnames 'Batman vs. Superman' zullen plaatsvinden in Michigan

De vervallen Amerikaanse stad Detroit zal naar verluid het decor vormen van zowel Metropolis als Gotham City.

Hoewel oorspronkelijk werd gedacht dat Batman vs. Superman zou worden gefilmd in het Canadese Vancouver, heeft het Michigan Film Office nu officieel aangekondigd dat de nieuwe superheldenfilm zal worden opgenomen in de staat Michigan. Door deze keuze wordt de productie ontzien van een grote som belastinggeld.

De nieuwe film van Zack Snyder brengt de twee beroemdste superhelden aller tijden, Batman en Superman, voor het eerst samen in een film. De productie zal in het eerste kwartaal van 2014 van start gaan in het centrum van Detroit en daarna ook in de rest van Michigan. Snyder schrijft het verhaal samen met David S. Goyer, die het script zal verzorgen. Charles Roven en Deborah Snyder produceren de film, waarin de hoofdrollen worden gespeeld door Henry Cavill, Ben Affleck, Amy Adams, Laurence Fishburne en Diane Lane.

Zack Snyder zei het volgende over de gekozen filmlocatie(s):

Detroit is een voorbeeld van een echte Amerikaanse stad, die de perfecte achtergrond vormt voor onze film. We kijken ernaar uit om samen te werken met deze stad en de rest van de staat Michigan.

De productie van de film, waarvan de titel nog niet officieel is, wordt voor $35 miljoen ontzien wat betreft belastingen. Warner Bros. pompt in totaal ongeveer $131 miljoen in de opnames die in Michigan plaatsvinden. Niet geheel onbelangrijk levert de productie ook 406 banen op in de staat Michigan, die momenteel gebukt gaat onder zware financiële problemen.

Batman vs, Superman draait vanaf 17 juli 2015 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair