Pixar vervangt regisseur 'The Good Dinosaur'

Er is nog geen nieuwe regisseur aangesteld.

Eerder deze week hadden we het bericht dat de Pixar-film The Good Dinosaur mogelijk in de problemen was gekomen. De studio zou niet tevreden zijn met het werk van regisseur Bob Peterson, en hij zou mogelijk van het project verwijderd worden.

Nu blijkt dat dit inderdaad gebeurt is. Pixar-voorzitter Ed Catmull vertelde waarom. ”Alle regisseur zitten heel diep in hun film. Soms heb je een ander perspectief nodig om het idee goed te realiseren.”

Er is nog geen vervanger aangesteld, al vertrouwt Pixar wel op een breed team van mensen, die verschillende delen van de film onder hun hoede hebben. Zo werken John Lasseter, Lee Unkrich, Mark Andrews en Peter Sohn allemaal mee aan het project, in een poging de film op tijd af te krijgen.

Drie keer eerder gebeurde het dat Pixar besloot een regisseur van een film af te halen. Dat is redelijk veel, gezien het feit dat de animatiestudio sinds 1995 14 volwaardige films heeft gemaakt.

The Good Dinosaur speelt zich af in een hedendaagse maatschappij, waarin er nog altijd dinosaurussen zijn. De release van de film staat gepland voor 30 mei 2014.



NieuwsFilm

meest populair