Clip uit real-time thriller 'Locke' toont een rijdende en bellende Tom Hardy

In anderhalf uur tijd verandert het leven van Ivan Locke volledig.

Hieronder vind je een clip uit Locke, een thriller van regisseur Steven Knight, de regisseur van Hummingbird (2013) en de schrijver van Eastern Promises (2007). We zien Tom Hardy als Ivan Locke die achter het stuur zit en tegelijkertijd aan het bellen is. De film is in real-time opgenomen, wat inhoudt dat elke verstreken minuut ook daadwerkelijk een minuut in de film moet voorstellen. In de film maakt Locke een rit van anderhalf uur die zijn leven volledig zal veranderen.

Tegenover Deadline sprak Hardy over de productie die in totaal maar acht opnamedagen omvatte.

Steven schreef een script dat niet meer was dan een synopsis van dertig pagina's, maar drie dagen vóór de opnames waren het ineens negentig pagina's. Dit draagt bij aan het proces aangezien je heel weinig tijd hebt om iets samen te stellen. De enige reden dat we af en toe moesten stoppen was dat we elke 28 minuten de geheugenkaarten moesten omwisselen.

Regisseur Knight sprak met de Playlist en stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken.

Het was fantastisch om met Locke compleet anders te werk te gaan. De film is in real-time opgenomen, dus Locke is baanbrekend in die zin dat we enkel Hardy zien en dat het beeld geen moment afwijkt. Met de nachtelijke snelweg op de achtergrond spelen de uitstekende castleden de mensen die Ivan haat en liefheeft en die getuige zijn van zijn buitengewone reis naar wanhoop en verlossing. Gedurende een halve benzinetank verandert het leven van een man volledig. Naar mijn mening is de reis van Ivan Locke ongelofelijk ontroerend uitermate dwangmatig.

Locke ging afgelopen weekend in première tijdens het filmfestival van Venetië. Over de reguliere release is nog niets bekend.



NieuwsFilm

meest populair