Toekomst vervolg op 'The Mortal Instruments' onzeker

De eerste film beleefde een zeer matige première.

Jim Pedd 12 september 2013 07:42 in Algemeen
De toekomst van The Mortal Instruments: City of Ashes, het vervolg op City of Bones, is plotseling onzeker geworden. Constantin Film kondigde dinsdag aan dat het vervolg vertraagd was, om de box office resultaten te analyseren en de franchise te herpositioneren.

De opnames van de vervolgfilm, die binnenkort zouden beginnen, waarvoor Sigourney Weaver zelfs al gecast was, zijn daarmee ook uitgesteld.

De eerste film verdiende in de eerste vijf dagen na de release op 21 augustus slechts 14 miljoen dollar in de Verenigde Staten. De wereldwijde opbrengsten erbij opgeteld, brengen de totale verdiensten van de film op slechts 37 miljoen dollar. Dat terwijl deze zestig miljoen dollar kostte.

City of Bones volgt een meisje (gespeeld door Lily Collins), dat ontdekt dat ze een zogenaamde Shadowhunter is. Ze moet zich begeven in een gevaarlijke wereld, waar vampiers, weerwolven en feeën aan de orde van de dag zijn. Daarnaast valt ze voor een andere Shadowhunter (Jamie Campbell Bower). Naast Collins en Bower speelden ook Kevin Zegers, Robert Sheehan, Jemima West en Jonathan Rhys Meyers rollen in de film.


NieuwsFilm