Nieuwe 'Harry Potter' filmserie op komst

J.K. Rowling schrijft zelf het scenario! Het verhaal is ook al deels bekend...

Sinds Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 in de bioscopen verscheen, is Warner Bros. op zoek geweest naar de volgende Harry Potter. Er zijn relatief veel pogingen gedaan om een nieuw project waar de studio zoveel geld mee kan verdienen te vinden, maar tot dusverre wilde het nooit écht lukte zoiets te vinden. Nu dus wel, want Warner Bros. heeft aangekondigd een nieuwe filmserie te gaan maken die zich afspeelt in de wereld van Harry Potter.

De film zal gebaseerd worden op het boekje Fantastic Beasts and Where to Find Them, dat Rowling in 2001 voor het goede doel schreef. In de film draait het om de mysterieuze fictieve schrijver van het boekje, Newt Scamander. Het verhaal zal van start gaan in New York, en speelt zich zeventig jaar voor de gebeurtenissen in Harry Potter af.

”Ondanks dat de film zich in de wereldwijde samenleving van heksen en tovenaars zal afspelen, waar ik zeventien jaar met plezier aan gewerkt heb, is ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ geen prequel en ook geen vervolg op de Harry Potter serie. Het zal in plaats daarvan een uitbreiding van de tovenaarswereld worden,” vertelde Rowling.

”De wetten en gewoontes van de verborgen magische samenleving die iedereen kent van de ‘Harry Potter’ boeken en films zullen uiteraard deel uitmaken van het verhaal. Maar dat van Newt begint in New York, zeventig jaar voordat Harrys verhaal van start gaat.”

Uit het bijbehorende persbericht blijkt dat Rowling door de studio benaderd werd voor de nieuwe filmserie. Warner vroeg haar een film te maken over het boekje, en dat wilde Rowling graag zelf doen. Ze voelt zich namelijk enigszins beschermend over de franchise, en wil het heft zelf in handen houden, stelt ze. De film zal dan ook haar debuut als scenarist vormen.

Wanneer de film uit zal moeten komen is niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair