Algemeen

Nieuwe 'Harry Potter' filmserie op komst

J.K. Rowling schrijft zelf het scenario! Het verhaal is ook al deels bekend...

door Jim Pedd op 12.09.2013 om 19:05 in Algemeen
Sinds Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 in de bioscopen verscheen, is Warner Bros. op zoek geweest naar de volgende Harry Potter. Er zijn relatief veel pogingen gedaan om een nieuw project waar de studio zoveel geld mee kan verdienen te vinden, maar tot dusverre wilde het nooit écht lukte zoiets te vinden. Nu dus wel, want Warner Bros. heeft aangekondigd een nieuwe filmserie te gaan maken die zich afspeelt in de wereld van Harry Potter.

De film zal gebaseerd worden op het boekje Fantastic Beasts and Where to Find Them, dat Rowling in 2001 voor het goede doel schreef. In de film draait het om de mysterieuze fictieve schrijver van het boekje, Newt Scamander. Het verhaal zal van start gaan in New York, en speelt zich zeventig jaar voor de gebeurtenissen in Harry Potter af.

”Ondanks dat de film zich in de wereldwijde samenleving van heksen en tovenaars zal afspelen, waar ik zeventien jaar met plezier aan gewerkt heb, is ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ geen prequel en ook geen vervolg op de Harry Potter serie. Het zal in plaats daarvan een uitbreiding van de tovenaarswereld worden,” vertelde Rowling.

”De wetten en gewoontes van de verborgen magische samenleving die iedereen kent van de ‘Harry Potter’ boeken en films zullen uiteraard deel uitmaken van het verhaal. Maar dat van Newt begint in New York, zeventig jaar voordat Harrys verhaal van start gaat.”

Uit het bijbehorende persbericht blijkt dat Rowling door de studio benaderd werd voor de nieuwe filmserie. Warner vroeg haar een film te maken over het boekje, en dat wilde Rowling graag zelf doen. Ze voelt zich namelijk enigszins beschermend over de franchise, en wil het heft zelf in handen houden, stelt ze. De film zal dan ook haar debuut als scenarist vormen.

Wanneer de film uit zal moeten komen is niet bekend.

53 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Kilian

Avatar

Geweldig nieuws. Hoop dat de genialiteit van Rowling ook goed wordt vertaald in de serie.

Brein8998

Avatar

Dan kan perkie er toch nog wel in spelen

filmgast

Avatar

Ikzelf heb het nooit echt op prequels, zelfs niet bij films als Lord of the Rings en Harry Potter. Toch ben ik diep van binnen wel blij dat we weer de wondere wereld van Harry Potter in gaan duiken.

Bilbo

Avatar

Een film over het leven van Voldemort lijkt me ook wel interessant, gewoon lekker duister en grauw!

Asyrian

Avatar

Bilbo "Een film over het leven van Voldemort lijkt me ook wel interessant, gewoon lekker duister en grauw!"


Dan liever over Grindelwald. Wat hij allemaal deed en hoe hij aan de macht is gekomen etc. Daar werd in de boeken weinig over gesproken.

Secret1994goesFilm

Avatar

Leuk ;)
ze maakt haar eigen Harry Potter Universum Smiley face
maar of het goed zal scoren als film...
Het zal alvast de laatste Harry Potter niet kunnen overtreffe.

DieSoft

Avatar

filmgast "Ikzelf heb het nooit echt op prequels, zelfs niet bij films als Lord of the Rings en Harry Potter. Toch ben ik diep van binnen wel blij dat we weer de wondere wereld van Harry Potter in gaan duiken."


Je moet het ook niet als prequel zien. Dat zegt Rowling zelf ook. Het is meer een uitbreiding van het universum, een nieuw verhaal, los van Harry Potter.

FilmMaster

Avatar

Ik zet hier toch mijn vraag???? Bij.
Vraag me af of het intressant genoeg om te verfilmen.

Frietgezicht

Avatar

Hoe misleidend kan een kop zijn :P

benjamin

Avatar

Eigenlijk is dit dus een gloednieuw verhaal dat zich afspeelt in hetzelfde universum? Vind ik toffer dan dat ze echt het te hard willen linken (ik zit nu persoonlijk pakweg niet te wachten tot een film nog eens toont wat we eigenlijk al weten over Voldemort), maar als ik het zo zie is dit dus gewoon een losstaand verhaal van J.K. Rowling in hetzelfde genre (en met enkele gelijkenissen).

MoviesKnower

Avatar

Ik ben echt heel erg blij met die nieuws, ik ben echt een groot Harry-Potter fan en ben er echt mee opgegroeid dus kan hier echt niet op wachten. Ik hoop stiekem ook nog een beetje dat er ooit nog een extra boek of film van Harry-Potter komt ook al weet ik dat het nu klaar is maar het blijft moeilijk om afscheid van zo'n grote serie en deel van je jeugd vaarwel te zeggen.

JamesBond

Avatar

Lijkt me geweldig! Maar zoals meerdere mensen al zeiden, maak een film over het leven van Voldemort of anders de tijd op school van James, Sirius, Remus en Peter. Ik heb er wel vertrouwen in! Smiley face

MrThedorkknight

Avatar

Jullie weten toch wel dat dit een boek is die je kan vinden in de bieb of winkels? Het is in essentie een schoolboek van de leerlingen van Hogwarts.

benjamin

Avatar

MrThedorkknight "Jullie weten toch wel dat dit een boek is die je kan vinden in de bieb of winkels? Het is in essentie een schoolboek van de leerlingen van Hogwarts."


Dat is waar, maar het zal niet echt een verfilming daarvan zijn, eerder een verhaal over de (fictieve) schrijver ervan.

Snap trouwens niet echt waarom er nog wat reacties staan van mensen die graag een verhaal willen over de jeugd van Voldemort of die van Harry's ouders. Persoonlijk ben ik juist blij dat ze iets nieuws willen doen, want dat lijkt nu echt uitmelkerij van het flauwste soort. Of vergis ik mij en valt er echt daarover veel te vertellen?

roslarp

Avatar

Yes hoop dat hij goed word harry potter blijft mijn favo serie

Steve-O

Avatar

Ik zie dit wel zitten :P Laat maar komen 8-)

Banned

Avatar

benjamin "Dat is waar, maar het zal niet echt een verfilming daarvan zijn, eerder een verhaal over de (fictieve) schrijver ervan.

Snap trouwens niet echt waarom er nog wat reacties staan van mensen die graag een verhaal willen over de jeugd van Voldemort of die van Harry's ouders. Persoonlijk ben ik juist blij dat ze iets nieuws willen doen, want dat lijkt nu echt uitmelkerij van het flauwste soort. Of vergis ik mij en valt er echt daarover veel te vertellen?"


Ik meen mij ter herinneren dat er een liefdes verhaal met gif aan te pas kwam dat draaide rond de ouders van Voldemort. Ik dacht roen dit zou mooi zijn om te verfilmen. Zou ook wat plotgaten in de films kunnen vullen. Op wikipediq vind je over bijna elk personge heel wat achtergrond info. Best leuk om te lezen. Dit iseen stukje van de moeder van Voldemort.

. Waarschijnlijk heeft Merope, die zo verliefd was op Marten Vilijn, hem op een dag (hij maakte vaak wandelingen met zijn paard in het bos, meestal met zijn vriendinnetje) een liefdesdrankje toegediend. Het moest volgens Albus Perkamentus niet moeilijk zijn geweest om hem "Op een warme zomerdag te overtuigen om een 'glaasje water' te komen drinken." Marten werd dus halsoverkop verliefd, ze trouwden en Merope raakte zwanger. Maar na een tijdje kon ze het blijkbaar niet over haar hart krijgen om haar echtgenoot liefdesdrankjes te blijven geven. Ze dacht dat hij nu inmiddels wel van haar was gaan houden en dat hij anders toch zou blijven voor het kindje dat ze verwachtte van hem. Maar Vilijn verliet haar, en Merope verloor - door haar liefdesverdriet of uit vrije wil - opnieuw haar toverkunsten. Ze werd zelfs zo wanhopig dat ze haar enige waardevolle bezitting -een medaillon van Zalazar Zwadderich- (in het zesde boek wordt duidelijk dat dit een van de zeven Gruzielementen is) verkocht aan Odius & Oorlof. Op 31 december 1926 (wanneer zij ongeveer 19 jaar oud moet zijn) klopt ze s'nachts in paniek aan bij een weeshuis s, bevalt ze van haar enige zoon. Juist na de bevalling zegt ze tegen de verpleegsters van het weeshuis waar ze verblijft (en waar haar zoon ook opgroeit) dat ze wil dat de jongen op zijn vader lijkt, dat hij Marten Vilijn Junior wordt genoemd, naar zijn vader en Asmodom naar haar vader. Daarna sterft ze.

Nadat je even door die achtergrond info bent gegaan besef hoe goed Rowling haar wereld heeft gevormd. Heb trouwens vandaag ook pas ontdekt dat Loena Leeflang is getrouwd met de kleinzoon van Newt Scamander en niet met Marcel Lubbermans. Rowling vond dat dit te perfect ging zijn, daarom dat je de twee enkel wat bij elkaar ziet zitten in het laatste deel op het einde.

benjamin

Avatar

Banned "Ik meen mij ter herinneren dat er een liefdes verhaal met gif aan te pas kwam dat draaide rond de ouders van Voldemort. Ik dacht roen dit zou mooi zijn om te verfilmen. Zou ook wat plotgaten in de films kunnen vullen. Op wikipediq vind je over bijna elk personge heel wat achtergrond info. Best leuk om te lezen. Dit iseen stukje van de moeder van Voldemort. "


Alle respect, Banned, maar ik krijg een beetje de indruk dat jij je hier alleen baseert op de films. In de eigenlijke boeken staat veel van die achtergrond informatie (o.a. alles wat je hier schrijft over de moeder van Voldemort) over Voldemort en de schooltijd van z'n ouders. Genoeg om in mijn ogen te denken dat alles verteld is.

Banned

Avatar

Ja whatever ik vind Harry Potter leuk en als er een nieuwe film uit het universum komt hou ik ze niet tegen. Ik was alleen teleurgesteld in deel 6 omdat hij nogal weinig op Voldemort was gefixeerd. Alles bleef zo vaag. Misschien als je de boeken hebt gelezen dat alles duidelijker is maar ik ben geen lezer.

eltorro

Avatar

Misschien kunnen ze dat boekje wel opdelen in 7 films.

bigmichiel

Avatar

Ik hoop eerlijk gezegd nog steeds dat ze over een aantal jaar gaan beginnen met een serie gebaseerd op de boeken. HBO als producer, 10 eps per seizoen, 1 boek per seizoen. Dan heb je tenminste de ruimte om alles te vertellen en hoef je niet ongeloofelijk veel uit de boeken te knippen.

Vind de films altijd maar half als je ziet wat ze hebben moeten laten. In een serie zou dat beter tot zn recht komen. Beetje zoals Games of Thrones zeg maar.

TheFirst

Avatar

Rowling heeft echt een achtergrond voor álle personages en en veel van die achtergrondverhalen komen bijna niet aan bod in de boeken, maar ze zijn er wel. Ook wordt er in de boeken bijvoorbeeld maar één keer verwezen naar een persoon, maar Rowling heeft dan al een heel achtergrondverhaal voor hem/haar bedacht.

Daarom heeft ze ook die website Pottermore. Het is niet zo'n heel bijzondere website, maar het leukste is dat ze daar ook haar ongebruikte materiaal post. Zo heb ik kortgeleden nog het achtergrondverhaal gelezen van Harry's oom en tante en van professor Anderling. Ook staan er van die verhaaltjes over hoe ze bezems hebben laten vliegen enzo. Heel interessant.

Er is dus zoveel ongebruikt materiaal, dat ik zeker weet dat ze wel een verhaal kan bedenken in deze wereld. En dan hoeft het niet perse over een personage te gaan die we al kennen (dat gaat in dit geval dus ook niet zo zijn) want de wereld die ze heeft gemaakt is zo groot dat er vast wel andere interessante personages zijn buiten Harry om (zoals in dit geval dus Newt, onze nieuwe hoofdpersoon).

Angelater

Avatar

Harry Potter is één van de weinige reeksen die ik ken waarvan de schrijver al heel veel uitgestippeld heeft en vooral ook veel niet neergepend heeft. Als het werkt en de uitkomst is vermakelijk, waarom ook niet?

LuCos

Avatar

bigmichiel "Ik hoop eerlijk gezegd nog steeds dat ze over een aantal jaar gaan beginnen met een serie gebaseerd op de boeken. HBO als producer, 10 eps per seizoen, 1 boek per seizoen. Dan heb je tenminste de ruimte om alles te vertellen en hoef je niet ongeloofelijk veel uit de boeken te knippen.

Vind de films altijd maar half als je ziet wat ze hebben moeten laten. In een serie zou dat beter tot zn recht komen. Beetje zoals Games of Thrones zeg maar."


Eigenlijk had ik dat al gehoopt i.p.v. de films. De films zijn oke hoor! En geniet er nog steeds van, met uitzondering van film 5 die gewoon niet goed verfilmd is.
Alleen denk ik dat het gigantisch veel geld zou kosten.
Maar waarom niet Warner Bros als producent? Die hebben nu toch sowiezo de filmrechten?

bigmichiel

Avatar

LuCos "Eigenlijk had ik dat al gehoopt i.p.v. de films. De films zijn oke hoor! En geniet er nog steeds van, met uitzondering van film 5 die gewoon niet goed verfilmd is.
Alleen denk ik dat het gigantisch veel geld zou kosten.
Maar waarom niet Warner Bros als producent? Die hebben nu toch sowiezo de filmrechten?"


Produceert Warner Bros dan ook tv-series? Ik zie zelf liever Netflix, HBO, NBC etc. Als je ziet wat voor geld ze er tegenaan durven te gooien dan moet dat zeker wel lukken. 1 seizoen per boek moet ook goed lukken, kijkend naar de leeftijden van de spelers.

filmgast

Avatar

DieSoft "Je moet het ook niet als prequel zien. Dat zegt Rowling zelf ook. Het is meer een uitbreiding van het universum, een nieuw verhaal, los van Harry Potter."


Ja, ik weet dat dat zo is maar denk dat je bij het zien van deze film toch ook wel heel erg hoopt op kleine of grote verwijzingen naar Harry Potter. Ik weet het niet, ik kijk uit naar deze film maar ben wel voorzichtig met mijn verwachtingen. Een auteur van boeken over fabeldieren geeft genoeg inspiratie voor de grootste ontdekkingen en avonturen.

lordmistery

Avatar

@Bigmichiel

Oh daar hebben we weer zo'n type die de Harry Potter series wil gaan remaken. Alsjeblieft als dat maar niet doen. Ben sowieso geen fan HBO. Het feit is, is dat een film serie geremaked word wanneer het met de huidige cast and crew niet succesvol was. Nou en dat was bij dit gevoel niet juist! Dit was de perfecte cast an crew en het kon niet beter. Ik hoor mensen hier zeggen film 5 was de minste , maar daar heb ik een uitleg voor. Ik heb een jaartje geleden David Heyman geschreven en hem gevraagd waarom juist die mooie scenes er niet in zaten. ( Dumbledore's verleden, Voldemort's verleden, James En Lily's verhaal)
En nu citeer ik David Heyman's antwoord. En ik vind de rede goed. want hij heeft gelijk.

" Film and Book are very different so when adapting the filmmakers inevitably have to make choices. We also wanted each film to stand on it's own so we cut many of the Tom Riddle memories (which I absolutely loved in the book ) for two reasons. First , they are about someone who never appears in the present day story of the film. And second, whenever we cut in those memories it disrupted the narrative momentum of the film"

dus je snapt zijn punt! en ik kan er niet meer mee akkoord gaan op een gegevven moet je kijken wat belangrijk is en dat in de film doen. waar ik me als Potter freak ook aan erger is dat mensen in de media , internationaa, heel erg HP vergelijken met pruts series als Twilight , the Hunger Games Etc. Terwijl Harry Potter daar echt niet mee te vergelijken is. Het is niet gewoon een fantasy verhaal, het heeft ook grote emotionele momenten, door de hele verhalen heen. En dat is iets wat je andere series niet ziet zelfs niet in de echte grotere. Er lopen zoveel verschillende verhaallijnen door elkaar en het blijft goed in elkaar zitten. wat Harry Potter boeken tot een van de meest geniale verhalen ooit maakt. En als ze dan ook zo super goed naar de boeken hebben geluisterd voor de films! Moeten ze dit nooit gaan remaken.

Ik ben hier superblij mee!! Je kan nog zoveel meer met deze wereld! Ik kijk er echt naar uit! en ben zeer benieuwd wat het ons gaat brengen! word nu al geniaal!

JamesBond

Avatar

Deel 5 de minste? Ik vond deel 5 juist de op één na beste Smiley face

lordmistery

Avatar

Oh dat zeg ik ook niet, James Bond. xD

Er zijn mensen die dat zeggen. Maar is geen enkel HP deel de minste.

JamesBond

Avatar

lordmistery "Oh dat zeg ik ook niet, James Bond. xD

Er zijn mensen die dat zeggen. Maar is geen enkel HP deel de minste."


Klopt, maar als we dan toch echt een minste aan moeten wijzen, denk ik toch deeltje 1. Het was een geweldige film, maar in vergelijking met de andere toch wel de minste. Evenals deel 6.

benjamin

Avatar

lordmistery "Waar ik me als Potter freak ook aan erger is dat mensen in de media , internationaa, heel erg HP vergelijken met pruts series als Twilight , the Hunger Games Etc."


The Hunger Games moet je ook zeker niet gelijk stellen met Twilight. Die eerste film had zeker z'n verdiensten - je kunt ook fan van het ene zijn zonder per se te denken dat er een oorlog is en je het andere dus moet haten. Reeksen verschillen qua opzet genoeg van elkaar om allebei een bestaansrecht te hebben trouwens.

lordmistery

Avatar

@benjamin

Nou...ik vind HG van hetzelfde soort. net zoals the Mortal instruments. Het zijn allemaal teenage romance verhalen. End at is nou net helemaal niet wat Hp is. En bovendien heerst er bij veel Hp die heart fans veel irritatie tegenover die drie fandoms. er zijn Hp die heel gemakkelijk " hullen met de vijand". Ik vind het helemaal niks die drie. Maar wat jij wil, als jij van de HG hebt genoten dan is dat toch mooi! Maar ja we zullen zien dat Hp heel veel records gaat breken. Ik hoop zelfs de grote revange op Avangers! xD

JamesBond

Avatar

lordmistery "@benjamin

Nou...ik vind HG van hetzelfde soort. net zoals the Mortal instruments. Het zijn allemaal teenage romance verhalen. End at is nou net helemaal niet wat Hp is. En bovendien heerst er bij veel Hp die heart fans veel irritatie tegenover die drie fandoms. er zijn Hp die heel gemakkelijk " hullen met de vijand". Ik vind het helemaal niks die drie. Maar wat jij wil, als jij van de HG hebt genoten dan is dat toch mooi! Maar ja we zullen zien dat Hp heel veel records gaat breken. Ik hoop zelfs de grote revange op Avangers! xD"


Als er één filmserie geen teenage romance is, dan is het 'The Hunger Games' Smiley face 'The Mortal Instruments' werd bij mij in de bios de nieuwe Harry Potter genoemd, daar moest ik wel om lachen :D


Moet trouwens ook zeggen dat ik 'Twilight' niet eens zo heel slecht vind...

benjamin

Avatar

lordmistery "Nou...ik vind HG van hetzelfde soort. net zoals the Mortal instruments. Het zijn allemaal teenage romance verhalen. End at is nou net helemaal niet wat Hp is. En bovendien heerst er bij veel Hp die heart fans veel irritatie tegenover die drie fandoms. er zijn Hp die heel gemakkelijk " hullen met de vijand". Ik vind het helemaal niks die drie. Maar wat jij wil, als jij van de HG hebt genoten dan is dat toch mooi! Maar ja we zullen zien dat Hp heel veel records gaat breken. Ik hoop zelfs de grote revange op Avangers! xD"


Ik heb je post enkele keren gelezen en ik snap nog steeds van geen kanten wat jij zit uit te kramen. "Hullen met de vijand": komaan, is het soms verboden als je graag Harry Potter ziet om dan nog andere films goed te vinden. Doe toch een beetje normaal!

Aston

Avatar

Cool, lijkt me tof, een totaal nieuw persoon in dezelfde wereld. Hoop dat het verhaal wel goed is. Goed dat ze (voorlopig) geen personages gaan uitmelken, zoals een spin-off van Voldemort als een baby ofzo.

Sommige mensen moeten trouwens echt even leren lezen.

lordmistery

Avatar

Hahaha...leuke discussie dit. Eindelijk iemand waarmee je leuk mee kan discussieren.

Jij weet vast niet van de fandom wars af. Waar Harry Potter die heart fans zich aan storen is de fans die naast Harry Potter zeggen iets even leuk te vinden. Dan ben je geen echte fan!

Er is sowieso alstrijd tegen Twilight met HG hebben wij eigenlijk niets. Maar het is gewoon raar dat er mensen zijn die beweren fans te zijn van iets en toch iets anders even leuk te vinden. dat is hullen met de vijand. En Mortal Instruments de nieuwe HP? hahaha laat me toch niet lachen. Er zit totaal geen serieuze of echt goed verhaal in.

Harry Potter zal nogmaals bewijzen dat het een van de grootsten allertijden is en dat het onvergelijkbaar is met pruts series als Twilight hg of MI

JamesBond

Avatar

lordmistery "hahaha...leuke discussie dit. Eindelijk iemand waarmee je leuk mee kan discussieren.

Jij weet vast niet van de fandom wars af. Waar Harry Potter die heart fans zich aan storen is de fans die naast Harry Potter zeggen iets even leuk te vinden. Dan ben je geen echte fan!

Er is sowieso alstrijd tegen Twilight met HG hebben wij eigenlijk niets. Maar het is gewoon raar dat er mensen zijn die beweren fans te zijn van iets en toch iets anders even leuk te vinden. dat is hullen met de vijand. En Mortal Instruments de nieuwe HP? hahaha laat me toch niet lachen. Er zit totaal geen serieuze of echt goed verhaal in.

Harry Potter zal nogmaals bewijzen dat het een van de grootsten allertijden is en dat het onvergelijkbaar is met pruts series als Twilight hg of MI"


WTF... Jij hebt volgens mij echt geen flauw idee waar je het eigenlijk over hebt!

LuCos

Avatar

lordmistery "@Bigmichiel
Ik hoor mensen hier zeggen film 5 was de minste , maar daar heb ik een uitleg voor. Ik heb een jaartje geleden David Heyman geschreven en hem gevraagd waarom juist die mooie scenes er niet in zaten. ( Dumbledore's verleden, Voldemort's verleden, James En Lily's verhaal)
En nu citeer ik David Heyman's antwoord. En ik vind de rede goed. want hij heeft gelijk.

" Film and Book are very different so when adapting the filmmakers inevitably have to make choices. We also wanted each film to stand on it's own so we cut many of the Tom Riddle memories (which I absolutely loved in the book ) for two reasons. First , they are about someone who never appears in the present day story of the film. And second, whenever we cut in those memories it disrupted the narrative momentum of the film"

dus je snapt zijn punt! en ik kan er niet meer mee akkoord gaan op een gegevven moet je kijken wat belangrijk is en dat in de film doen. "


Heb je het nou over film 5 of film 6? Want het lijkt er op dat je over film 6 hebt. Over film 6 ben ik tevreden. Maar over film 5.. jeutje. En helemaal niet zozeer dat er veel dingen van het boek er niet in zitten. Daar moet je inderdaad als verfilming mee kunnen leren leven. Maar omdat het de essentie, als enige potter-film, lijkt te missen. JUIST de scenes die erin hadden moeten zitten komen niet aan bot, terwijl sommige makkelijk geschrapt hadden kunnen worden. Film 5 had een sfeer met zich mee dat, voor mij tenminste, de plank missloeg. Het voelde te geforceerd aan.
De rest van de films heb ik in principe geen moeite mee, tuurlijk kun je er over mierenneuken, maar het is wel een fijn opzichzelfstaand iets naast de boeken.

LuCos

Avatar

lordmistery "
Jij weet vast niet van de fandom wars af. Waar Harry Potter die heart fans zich aan storen is de fans die naast Harry Potter zeggen iets even leuk te vinden. Dan ben je geen echte fan!"


Oke, wie de fuck bepaald nou of ik (of iemand anders) nou wel of geen 'echte' fan is. Dat kun je toch alleen zelf bepalen? Dat kan iemand anders toch niks van zeggen.
Of gaat het om de kennis dat je hebt voor het geen waar je fan van bent? Ik snap niet zo goed waarom mensen hierom moeilijk doen, beweren dat de ander méér fan is dan de ander. Lijkt basisschool all over again Smiley face
p.s
ik was de eerste die een glimmende charizard had op mijn school!

lordmistery

Avatar

IK had het dus over die scenes in het algemeen. in boek 5 en boek 6 komen beiden dat soort scenes uit het verleden voor. En ga daarmee akkoord waar David yates voor heeft gekozen samen met David Heyman en J.K.Rowling.

Ik bedoel je kan niet alles in een film doen , je moet kijken waar gaat dat deel over helemaal bij die fantastische House Brick Sizes van boeken. Doen moet je onvermijdelijk keuzes gaan maken. Maar die toch ook het best het verhaal van dat deel weergeeft. Nou en daar zijn ze in geslaagd in deel 5 en 6. In deel 5 ging het meer ov er politiek en menselijke rechten. En over Voldemorts plan dat niemand Harry wou geloven en daar was hij geslaagd in. En in deel 6 gaat het meer over dat ze achter het geheim van Voldemort komen. Nou en dan un je gewoon niet al die mooie scenes uit het boek erin doen. Dan moet je alleen focussen op de Horcruxes zelf. En dat is gelukt.

En dat fan zijn. Als Die-Heart fan is het alleen maar mooi om te zien dat mensen van Harry Potter houden. Ik vind alleen dat het nodig is als er een discussie op een forum ofzo is en Harry Potter valt in het nagatieve dat fans dan moeten opkomen voor Harry Potter. Ik bedoel ik kijk elke dag Harry Potter, ik lees de boeken steeds opnieuw, Hogwarts is my second home. Smiley face Ik vind dat de films perfect geslaagd zijn kijkend naar de boeken. En dat ze dit nooit moeten gaan remaken. De acteurs waren perfect voor hun rol. En ze moeten al helemaal niet de idiote beslissing maken om bij HBO aan te kloppen. Harry Potter is goed zoals het is. Als mensen meer willen weten lezen ze de boeken maar.

Waar ik mij alleen aan stoor over het algemeen is dat er mensen zien die zich voordoen als Harry Potter fan maar zodra het voorbij is stappen ze naar een ander Fandom en dan zijn ze alles vergeten!Dat is totaal geen loyaliteid. Terwijl je toch een beetje loyaliteid moet tonen naar serie die daar altijd was in je jeugd. Zo makkelijk over stappen vind ik respectloos. En anderen die ik sprak delen dezelfde mening.

Dus alleen maar mooi als hier mensen zijn die ervoor kiezen om Harry Potter leuk te vinden. Is alleen maar beter!

Angelater

Avatar

JamesBond "Als er één filmserie geen teenage romance is, dan is het 'The Hunger Games'..."

Nee, maar het zit er wel in. En het werkt laxerend.

JamesBond

Avatar

lordmistery "Waar ik mij alleen aan stoor over het algemeen is dat er mensen zien die zich voordoen als Harry Potter fan maar zodra het voorbij is stappen ze naar een ander Fandom en dan zijn ze alles vergeten!Dat is totaal geen loyaliteid. Terwijl je toch een beetje loyaliteid moet tonen naar serie die daar altijd was in je jeugd. Zo makkelijk over stappen vind ik respectloos. En anderen die ik sprak delen dezelfde mening.

Dus alleen maar mooi als hier mensen zijn die ervoor kiezen om Harry Potter leuk te vinden. Is alleen maar beter!"


En alweer is dat totale onzin!

JamesBond

Avatar

Angelater "Nee, maar het zit er wel in. En het werkt laxerend."


Ik heb er anders weinig van gemerkt Smiley face

lordmistery

Avatar

Nou ja dan zie jij dat dus anders.
Ook niet raar als er nog steeds Fandom Wars gaande zijn.
Maar goed, Hopelij geniet je van de nieuwe Harry Potter films.
Ik ben hier alleen om Hp te verdedigen als een Die-heart zou moeten doen!

Lukas

Avatar

@Lordmistery, ik weet niet wat voor HP-fan je bent, maar volgens mij ben je toch een hele speciale. Ikzelf ben een grote fan van HP: ik heb alle boeken gelezen in het Engels en Nederlands (zelfs meer dan één keer), ik kijk de films regelmatig nog eens en ik vind de meeste geweldig. Ik heb boeken over het maken van de films, posters, een toverstok en ooit had ik zelfs mijn eigen fansite. Je kan dus eigenlijk zeggen dat ik een redelijk die hard Harry Potter fan ben. Ik was dus zeer blij met dit nieuws. Maar het wil toch niet zeggen dat wanneer je een grote fan bent van iets je geen fan kan zijn van iets anders? Ik kan evenveel genieten van de Hungergames boeken als van de Harry Potter boeken, en ik probeer regelmatig eens kennis te maken met een ander 'fandom' om te zien of ik het interessant vind. Als je puur moet vergelijken welke beter is dan kan ik je geen ongelijk geven over de boeken van HP, de films is een andere zaak. Zeker de zesde vond ik zeer slecht gemaakt. Maar ik bedoel gewoon: het is niet omdat je fan bent van HP dat je geen fan mag zijn van een andere serie boeken of films. Daar is helemaal niets mis mee. En wie beslist er wat een echte fan is?

lordmistery

Avatar

Leuk om te zien dat jij ook een groot Harry Potter fan bent! Altijd leuk om dat soort mensen tegen te komen.
Het punt wat ik wou maken is gewoon dat ik opkom voor HP als er negatief over gesproken word. Ik dnek dat de Films top waren gemaakt. Dat ze niet beter konden dat is mijn mening.
Ik had het misschien wat anders moeten formuleren maar mij standpunt blijft hetzelfde. Harry Potter is een van de belangrijkste dingen in m'n leven. Njaa dat zal jij wel kennen! Je leerd er zo ontzettend veel van nadat het natuurlijk een fanastisch en mooi verhaal is.
Ik heb niks tegen iemand hier. Ik houdt van de serie en dat laat je dan zien als iemand zegt Harry Potter is niks aan en dit en dat.

Dat is dus mijn mening. Ik lees dat jij telkens op zoek bent naar meerdere boeken en films en fandoms. Dat is het verschil. HP is mijn #1 ik vind bijvoorbeeld Sherlock en Spiderman ook wel leuk maar ik kies er bewust voor dat ik geen deel wil zijn van dat fandom om dat HP gewoon mijn nummer 1 is! Natuurlijk zijn er meer boeken en films die goed zijn maar daar heb ik niet hetzelfde gevoel bij als bij HP, dus is dat geen nummer 1 of beter...snapje?

Deniro

Avatar

lordmistery "Leuk om te zien dat jij ook een groot Harry Potter fan bent! Altijd leuk om dat soort mensen tegen te komen.
Het punt wat ik wou maken is gewoon dat ik opkom voor HP als er negatief over gesproken word. Ik dnek dat de Films top waren gemaakt. Dat ze niet beter konden dat is mijn mening.
Ik had het misschien wat anders moeten formuleren maar mij standpunt blijft hetzelfde. Harry Potter is een van de belangrijkste dingen in m'n leven. Njaa dat zal jij wel kennen! Je leerd er zo ontzettend veel van nadat het natuurlijk een fanastisch en mooi verhaal is.
Ik heb niks tegen iemand hier. Ik houdt van de serie en dat laat je dan zien als iemand zegt Harry Potter is niks aan en dit en dat.

Dat is dus mijn mening. Ik lees dat jij telkens op zoek bent naar meerdere boeken en films en fandoms. Dat is het verschil. HP is mijn #1 ik vind bijvoorbeeld Sherlock en Spiderman ook wel leuk maar ik kies er bewust voor dat ik geen deel wil zijn van dat fandom om dat HP gewoon mijn nummer 1 is! Natuurlijk zijn er meer boeken en films die goed zijn maar daar heb ik niet hetzelfde gevoel bij als bij HP, dus is dat geen nummer 1 of beter...snapje?"

Groupies :r

JamesBond

Avatar

lordmistery "Nou ja dan zie jij dat dus anders.
Ook niet raar als er nog steeds Fandom Wars gaande zijn.
Maar goed, Hopelij geniet je van de nieuwe Harry Potter films.
Ik ben hier alleen om Hp te verdedigen als een Die-heart zou moeten doen!"


Dat "anders" zoals jij het noemt, kan je beter vervangen door "normaal"... Want de reactie's die jij geeft slaan echt helemaal nergens op!

LuCos

Avatar

lordmistery "Leuk om te zien dat jij ook een groot Harry Potter fan bent! Altijd leuk om dat soort mensen tegen te komen.
Het punt wat ik wou maken is gewoon dat ik opkom voor HP als er negatief over gesproken word. "


Maar wie deed er dan negatief over? Jij was degene die er negatief over deed dat iemand suggereerde dat hij wel een tv-serie ziet zitten. (wat toch redelijk positief is, toch?)

lordmistery "
Dat is dus mijn mening. Ik lees dat jij telkens op zoek bent naar meerdere boeken en films en fandoms. Dat is het verschil. HP is mijn #1 ik vind bijvoorbeeld Sherlock en Spiderman ook wel leuk maar ik kies er bewust voor dat ik geen deel wil zijn van dat fandom om dat HP gewoon mijn nummer 1 is! Natuurlijk zijn er meer boeken en films die goed zijn maar daar heb ik niet hetzelfde gevoel bij als bij HP, dus is dat geen nummer 1 of beter...snapje? "


Kijk, tuurlijk blijft het jou mening. Helemaal oke. Alleen jou mening lijkt alleen niet te kloppen, het voelt ergens een beetje bekrompen.
Ik geef twee voorbeeldjes.
Ik hou van het hele Harry Potter gebeuren, maar het staat op zich zelf. Ik hou ook ontzettend veel van Lord of The Rings, maar ik kan deze twee nauwelijks met elkaar vergelijken (afgezien dat het beide fantasy is). Ik ben er niet over uit welke ik beter zou kunnen vinden, want beide zijn goed in zijn eigen soort. (Eerlijk gezegd, heb ik toch een voorkeur voor Harry Potter, maar zonder Lord Of The Rings was de kans groot dat een verhaal als Harry Potter er niet zou zijn)
Of een ander gek voorbeeldje. je bent een ouder van 4 kinderen, dan hou je toch ook evenveel van de een als de ander? Dit laatste voorbeeld benoem ik even, hoe absurd het misschien klinkt, maar omdat ik vermoed dat een zelfbenoemd Diehard Potter fan als jou (die je natuurlijk alleen zelf ook zou kunnen benoemen) zijn idealen ziet als zijn kinderen. (en daar is niks mis mee, ik snap dat, want je haalt er veel voldoening, kracht en energie uit. En dat is alleen maar prachtig)

Trouwens ben ik eigenlij k net als Lukas (bijna exacte naam als mij, haha) ook een fansite gehad in een grijsverleden, veel tijd besteed aan Harry Potter, en zit zeker ook in mijn jeugd ingegrift als een litteken.

lordmistery

Avatar

Zoals je dat zo beschrijft heb je gelijk @LuCos.
Uit gevoel zeg je wel eens dingen die je beter anders had kunnen zeggen. Maar ik probeer uit gevoel en uit liefde voor het verhaal te laten blijken dat HP zeker wel perfect is gemaakt en dat het niet beter gekunt had.

Ik vind gewoon persoonlijk een tv serie niks dat zou een sschande zijn naar de filmmakers die al die moeite in de filmserie hebben gestopt. Ik hou zelf ook sowieso niet zo van series. Maar goed dat is mijn meningd at is niet iets negatiefs over het verhaal maar meer dat je dat niet kan maken naar de filmmakers toe. Sommige karakters zijn gewoon perfect gecast.

Ik ga met je akkoord en ben het dus zeker met je eens dat mensen die zoveel steken in een fandom waarvan ze zoveel houden, fantastich is.

JamesBond

Avatar

@lordmystery

Ik zal even uitgebreid schrijven over hoe ik erover denk Smiley face

Je bent vast een hele aardige gozer, maar ik vind dat je mening gewoon niet goed onderbouwd is, en zeggen dat iemand geen Potter-fan is als ie 'The Hunger Games', en 'Twilight' (oke, die laatste wat minder) ook goed vind, slaat nergens op! Ook ik ben opgegroeid met Harry Potter. Het is een belangrijk deel van mijn jeugd geweest, en dat is het nog steeds. Ik heb alle boeken gelezen, ik heb alle films meer dan eens gezien en ben lange tijd heel fanatiek geweest op een Harry Potter-Hyve (Ja, mensen, een Hyve). Ik heb zelfs filmpjes en verhalen geschreven over Harry Potter! Ik ben afgelopen herfstvakantie in Londen geweest, en heb toen ook de Leavesden studio's bezocht. En toen besefte ik me weer hoe belangrijk Harry Potter voor mij is!

Maar het feit dat ik naast die-hard Harry Potter-fan ook fan ben van 'The Hunger Games', betekent toch niet dat ik geen loyale Potter-fan ben? Natuurlijk zal Harry Potter altijd belangrijk voor mij zijn dan 'The Hunger Games', maar ook daarin vind ik vermaak!

Zoals mijn naam al laat doorschemeren is James Bond de belangrijkste filmreeks voor mij. Wil dát zeggen dat ik geen loyale Potter-fan ben? Volgens mij niet, want men kan die-hard fan zijn van wel meer dan één reeks. Harry Potter is voor mij gewoon puur jeugdsentiment, en ik geniet nog steeds als ik die films kijk, maar mijn leven bestaat niet alleen maar uit Harry Potter. Trouwens, sinds wanneer bepaal jij of iemand een die-hard fan ergens van is, of wanneer iemand een loyale fan ergens van is? Het is echt niet zo dat als Harry Potter voorbij is, ik ga doen alsof het nooit bestaan heeft, als jij dat wilt suggereren... Harry Potter zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben, maar vooralsnog ben ik wel van meer reeksen een die-hard fan...

lordmistery

Avatar

@Jamesbond Precies, dat vind ik nou ook. sommigen verhalen geven je een bepaalde gevoel. Jeugdsentiment, en daar zal je op een manier altijd van blijven houden en zal altijd en anders aanvoelen dan enig ander boek of film die uit zal komen.

Zoals ik al zei zijn er ook wel films die ik leuk vind, apart van Harry Potter maar die wekken niet datzelfde gevoel als Harry Potter bij mij had. Hogwarts en Hogsmead Etc. zal altijd een soort thuis blijven. En ik denk dat ,dat ook voor andere fans zo is!Die dat evt. zo zien of zo hebben gevoeld.

Ik vind het alleen maar mooi dat Hp doorgaat je kan dit nog veel verder uitbreiden. Je kan nog veel meer Spin Off's van deze prachtige wereld doen. Bijvoorbeeld van The aurors, Quidditch Through the Ages ,the Marauders , department of mysteries , The Founders of Hogwarts , The tales of Beedle the Bard. je kan mar doorgaan! En zeker J.K.Rowling zou deze wereld nog veel meer kunnen uitbreiden met een schat aan fantasy. Dit kon nog wel lang doorgaan.

JamesBond

Avatar

lordmistery "@Jamesbond Precies, dat vind ik nou ook. sommigen verhalen geven je een bepaalde gevoel. Jeugdsentiment, en daar zal je op een manier altijd van blijven houden en zal altijd en anders aanvoelen dan enig ander boek of film die uit zal komen.

Zoals ik al zei zijn er ook wel films die ik leuk vind, apart van Harry Potter maar die wekken niet datzelfde gevoel als Harry Potter bij mij had. Hogwarts en Hogsmead Etc. zal altijd een soort thuis blijven. En ik denk dat ,dat ook voor andere fans zo is!Die dat evt. zo zien of zo hebben gevoeld.

Ik vind het alleen maar mooi dat Hp doorgaat je kan dit nog veel verder uitbreiden. Je kan nog veel meer Spin Off's van deze prachtige wereld doen. Bijvoorbeeld van The aurors, Quidditch Through the Ages ,the Marauders , department of mysteries , The Founders of Hogwarts , The tales of Beedle the Bard. je kan mar doorgaan! En zeker J.K.Rowling zou deze wereld nog veel meer kunnen uitbreiden met een schat aan fantasy. Dit kon nog wel lang doorgaan."


Kijk, nu ben ik het al meer met je eens! Smiley face

NieuwsFilm

meest populair