Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

The Last Enemy Is Death

Vol actie en flashbacks is de laatste Harry Potter bijna geheel bevredigend.
play

8,1 details

  • 130 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Fantasy
  • Mystery
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
130 Min Verenigd Koninkrijk

Toen in 1997 het boek Harry Potter and the Philosopher’s Stone uitkwam had waarschijnlijk niemand kunnen raden dat de franchise zo groot zou worden als die nu is. Over een paar weken komt de laatste van de acht films gebaseerd op de boekenserie uit, waarmee een decennium aan Harry Potter films ten einde komt. In de epische laatste film escaleert het gevecht tussen de goede en slechte kanten van de tovenaarswereld in een grote oorlog. De prijs van verlies is nog nooit zo groot geweest en Harry Potter is de laatste die Heer Voldemort kan verslaan. Het is nog even wachten op de eerste beoordelingen van de film, maar één ding is zeker: de film wordt episch en zal in drie dimensies te zien zijn.

Alt titel
Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2
Regie
David Yates
Cast
Emma Watson, Daniel Radcliffe, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, John Hurt, Domhnall Gleeson, Rupert Grint, Michael Gambon, Warwick Davis, Clémence Poésy, Evanna Lynch, Anthony Allgood, Graham Duff, Rusty Goffe.
Budget
$ 125.000.000
Opbrengst
$ 1.327.817.822
Release
07.07.2011
Release NL
14.07.2011
Release DVD
15.11.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: David Yates | Cast: Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione Granger), Rupert Grint (Ron Weasley), Ralph Fiennes (Voldemort), Alan Rickman (Severus Snape) e.a. | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2011

Na tien jaar en acht films loopt de Harry Potter saga dan toch ten einde. Eindelijk zijn hier de climax, confrontatie en conclusie waar alle fans op hebben gewacht. Eerst werd het zevende en laatste boek opgesplitst in twee delen, waardoor de eerste van de twee films, die vorig najaar in de bioscoop verscheen, vooral bestond uit een lange opbouw naar een climax die nooit kwam. Nu wordt verwacht dat de kijker voor dit tweede deel van de afsluitende film nog een hoop extra geld ophoest voor een duurderde, maar totaal overbodige, conversie naar 3D die op een enkele scène na bijzonder weinig toevoegt.

Gelukkig verpest dit de film niet door het beeld té donker te maken, zoals wel eens eerder is gebeurd met donkere films in 3D. Deze keer zorgt de 3D in een actiescène in het begin van de film, waarin de hoofdpersonen in een soort achtbaanrit belanden, in een aantal shots vanuit het perspectief van de personages zelfs voor diepere immersie in de actie. Verder is de film echter duidelijk niet gefilmd voor 3D.

videotrailers & clips

alle artikelen (114)

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Het blijft gewoon een ijzersterke afsluiter van een sterke reeks. non-stop actie maar wel met oog vo......"

schrader

"...Topfilm! Muziek van Alexander Desplat is ook geweldig! Luister de soundtrack nog wel eens en vooral......"

Moviespecialist

"...Ik heb de gehele Harry Potter reeks ( waar ik een beetje spijt van heb dat ik de reeks heb gekocht)......"

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

acties