Recensie

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Vol actie en flashbacks is de laatste Harry Potter bijna geheel bevredigend.

door Kaj van Zoelen om 21:13 in RECENSIES
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 poster
Regie: David Yates | Cast: Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione Granger), Rupert Grint (Ron Weasley), Ralph Fiennes (Voldemort), Alan Rickman (Severus Snape) e.a. | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2011

Na tien jaar en acht films loopt de Harry Potter saga dan toch ten einde. Eindelijk zijn hier de climax, confrontatie en conclusie waar alle fans op hebben gewacht. Eerst werd het zevende en laatste boek opgesplitst in twee delen, waardoor de eerste van de twee films, die vorig najaar in de bioscoop verscheen, vooral bestond uit een lange opbouw naar een climax die nooit kwam. Nu wordt verwacht dat de kijker voor dit tweede deel van de afsluitende film nog een hoop extra geld ophoest voor een duurderde, maar totaal overbodige, conversie naar 3D die op een enkele scène na bijzonder weinig toevoegt.

Gelukkig verpest dit de film niet door het beeld té donker te maken, zoals wel eens eerder is gebeurd met donkere films in 3D. Deze keer zorgt de 3D in een actiescène in het begin van de film, waarin de hoofdpersonen in een soort achtbaanrit belanden, in een aantal shots vanuit het perspectief van de personages zelfs voor diepere immersie in de actie. Verder is de film echter duidelijk niet gefilmd voor 3D.

Aan het begin van dit allerlaatste deel zijn Harry, Hermione en Ron nog steeds op zoek naar de overgebleven Horcruxen, waar delen van de ziel van Voldemort in zijn opgeslagen zodat hij nooit helemaal kan sterven. De jonge helden vernietigden er eerder al drie en hebben er nu nog vier te gaan. Daarnaast moeten ze voorkomen dat de drie Deathly Hallows in handen van de schurk zonder neus vallen, waarmee hij ook de dood zou kunnen afhouden. Tenslotte hangt Harry nog de confrontatie met Voldemort boven het hoofd omdat voorspeld is dat de een de ander moet doden.

Hoewel het laatste boek werd opgesplitst in twee films, moet ook in dit laatste deel nog een groot deel van de plot afgewerkt worden. Als gevolg hiervan bezwijkt de film bijna onder de vele flashbacks en uitleggerige scènes die de vaart uit het verhaal halen. Aan de andere kant zorgen die uitweidingen naar het verleden ook voor de nodige rustpunten tussen de vele actiescènes. Want doordat het eerste deel vooral uit opbouw bestond, krijgen we nu voornamelijk de climax.

Geen aardse kleurschakeringen, luidde ooit het devies bij de televisieserie Miami Vice, en regisseur Yates en cameraman Serra namen dit ter harte voor hun koele en grauwe kleurenpalet dat bovenal uit veel zwart en blauw bestaat. Slechts de kleren van Hermione en het haar van de Weasley's vallen uit de toon. Het is een palet dat past bij de haast apocalyptische sfeer van de film, die nog het best naar voren komt in een scène na Voldemorts grote aanval op Hogwarts: in de grote hal worden gewonden verzorgt naast het puin, worden de doden toegedekt en heerst een sfeer van verslagenheid; het zou zo een scène uit een film over de Eerste of Tweede Wereldoorlog kunnen zijn.

Tussen al het geweld en de indrukwekkende actiescènes zijn het echter de kleine momenten van bijfiguren die het leukst zijn. Professor McGonagall die met plezier de verdediging van Hogwarts voorbereid, Molly Weasley die opkomt voor haar kinderen en Neville Longbottom die eindelijk ook een belangrijke heldenrol krijgt toebedeelt, hoewel zijn laatste scène wat potsierlijk is. Daarbij vergeleken stellen sommige cruciale scènes rondom de hoofdpersonen ietwat teleur, scènes die met name tegen het einde aan wat in clichés vervallen. Zeker de epiloog is vrij flauw en zoetsappig, en eigenlijk verdienen de film, reeks en fans beter dan dat als afsluiting.

94 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Recentie niet gelezen, maar er staat 3,5 ster beoordeling van TF :D Ik ga er morgen ochtend heen, ben erg benieuwd hoe de film zal zijn Smiley face Voor mij in ieder geval een afsluiting van 10 jaar van m'n jeugd :P
Op RT staat hij in ieder geval al boven de 90%, ben benieuwd hoe de wereld reageerd als hij (volgens mij world wide 15 july) uit is Smiley face

japie06

Avatar

Ik ben blij dat ik een reservering heb voor de niet 3d versie. Ik denk dat al die flashbacks wel nodig zijn omdat het publiek wss allang is vergeten wat er allemaal in de vorige delen is gebeurt.

benjamin

Avatar

Heb toch al een ticket voor 3D, maar maak mij toch weinig zorgen. Als ze deel één niet in 3D uitgebracht hebben wegens nog niet goed, lijkt mij dat ze hier niet echt hun voeten aan geveegd hebben. En als we gewoon meer diepte gaan krijgen (én een flitsende achtbaanscène - ik vermoed al welke dat zal zijn) zal ik het mij toch niet beklagen.

Banned

Avatar

Ik was al bang voor die epiloog... Maar vind 3,5 wat magertjes...

SJRSVLDT

Avatar

benjamin "Heb toch al een ticket voor 3D, maar maak mij toch weinig zorgen. Als ze deel één niet in 3D uitgebracht hebben wegens nog niet goed, lijkt mij dat ze hier niet echt hun voeten aan geveegd hebben. En als we gewoon meer diepte gaan krijgen (én een flitsende achtbaanscène - ik vermoed al welke dat zal zijn) zal ik het mij toch niet beklagen."

Deel 1 was niet in 3D omdat ze er geen tijd meer voor hadden.. is wat ik heb gehoord. Anyway.. laatste film, iedereen is enthousiast, wat kan er nog misgaan! :D

[quote=]Zeker de epiloog is vrij flauw en zoetsappig, en eigenlijk verdienen de film, reeks en fans beter dan dat als afsluiting.[/quote]
In het boek werd ook zo afgesloten, dus lijkt mij niet meer dan passend. Maar heel veel mensen vonden dit in het boek al een minpuntje.. dusja. Maakt mij niet uit. Als JK Rowling het zo heeft geschreven vind ik dat je dat ook in de film moet doen. Het is toch het aller-allerlaatste wat we ooit over Potter te horen krijgen.

benjamin

Avatar

SJRSVLDT "Deel 1 was niet in 3D omdat ze er geen tijd meer voor hadden.. is wat ik heb gehoord. Anyway.. laatste film, iedereen is enthousiast, wat kan er nog misgaan! :D"


Volgens mij ook omdat ze niet hetzelfde scenario als bij Clash Of The Titans riskeerden, waarbij men op het laatste moment alles omzette en dan het resultaat spuuglelijk was. Want ik zag af en toe wat beoogde effectjes zoals de slang of de stoffen Dumbledore

SJRSVLDT

Avatar

benjamin "Volgens mij ook omdat ze niet hetzelfde scenario als bij Clash Of The Titans riskeerden, waarbij men op het laatste moment alles omzette en dan het resultaat spuuglelijk was. Want ik zag af en toe wat beoogde effectjes zoals de slang of de stoffen Dumbledore"

Ja dat is wat ik bedoelde eigenlijk. Dat ze het anders te haastig moesten doen. Die momenten waren mij ook opgevallen. Maar waren gelukkig in 2D ook nog steeds effectief ;)

centr1no

Avatar

Nou heb ik deze laatste nog niet gezien en heb ook de boeken niet gelezen dus ik heb geen referentie.
Maar heb alle eerdere films wel gezien en ik vind het wel heel erg sneu als in het laatste deel nog een hele hoop moet worden 'uitgelegd' om er een eind aan te breien.
Ik vond in alle films tot nu toe al erg weinig samenhang zitten en vond het geenszins een mooi lopend verhaal. Het feit dat er nog een hoop verheldert moet worden op het eind zegt eigenlijk al genoeg.

Zoals gezegd, ik weet niet of het verhaal in de boeken ook zo raar verteld wordt maar deze hele filmreeks heeft bij mij altijd een beetje een "meh' gevoel opgeroepen en ik betwijfel of dit laatste deel dat nog gaat verbeteren.
Eerder het tegenovergestelde.

SJRSVLDT

Avatar

centr1no "Nou heb ik deze laatste nog niet gezien en heb ook de boeken niet gelezen dus ik heb geen referentie.
Maar heb alle eerdere films wel gezien en ik vind het wel heel erg sneu als in het laatste deel nog een hele hoop moet worden 'uitgelegd' om er een eind aan te breien.
Ik vond in alle films tot nu toe al erg weinig samenhang zitten en vond het geenszins een mooi lopend verhaal. Het feit dat er nog een hoop verheldert moet worden op het eind zegt eigenlijk al genoeg.

Zoals gezegd, ik weet niet of het verhaal in de boeken ook zo raar verteld wordt maar deze hele filmreeks heeft bij mij altijd een beetje een "meh' gevoel opgeroepen en ik betwijfel of dit laatste deel dat nog gaat verbeteren.
Eerder het tegenovergestelde."

Daar leg je precies het probleem uit voor vele kijkers. En dat zijn alleen de mensen die de boeken niet hebben gelezen. Ik heb ze wel gelezen, maar ben het volledig met je eens. Vanaf deel 4 werd 't wel erg lastig om er als 'nietlezer' nog iets van te begrijpen. Als je de boeken daarentegen wel had gelezen had je nu een 9 jaar-lange geweldige kijkervaring (ik skip deel 6 ff, die viel mij toch heel erg tegen :P)

Asperientje

Avatar

Vind dit maar een matige recensie. Ook al ga ik de film morgen pas zien, ik had zeker meer inhoud in diepgang in de recensie verwacht. Het enige wat ik hoor is iets over de bijkarakters, het epiloog en de 3d. Wat over het acteren dan? of over de actie. Waarom is het nou geen perfecte afsluiter. Omdat er een aantal dingen zijn, zoals flashbacks een epiloog en de 3d niet goed zijn? 3D moet je sowieso al niet mee rekenen in een beoordeling. Ik wil weten of het spannend is. Is het goed gefilmd. Hoe is het acteren. Is het verhaal goed uitgewerkt. Hoe zijn de special effects (ook al weet iedereen wel dat die goed zijn). Brengt het emoties mee? Word je er in mee getrokken? Zijn de verwachtingen goed? Is dit waar wij al die jaren op hebben gewacht, 2 uur lang alleen maar gevechten? Hoe is het op hogwarts, om dat weer terug te zien?

Sorry, maar dit is echt een matige, tot slappe recensie. Misschien zijn die 3,5 sterren wel goed genoeg nadat ik 'm morgen heb gezien. Maar ik mis teveel aan deze recensie

Geraaar

Avatar

Het einde kan je niet veranderen dus of je nu wil of niet deze is hetzelfde zoals in het boek hoop ik ?

23VDV23

Avatar

De films konden mij als liefhebber van de boeken nooit helemaal bekoren. Je mist per definitie leuke details uit het boek. Daarnaast vond ik bepaalde sleutelpersonages niet goed neergezet. Harry (het hoofdpersonage nota bene) wist in de films bij mij nooit de volledige sympathie op te wekken. Richard Harris zette Perkamentus perfect neer, maar stierf. Zijn opvolger heeft dat vervolgens op de totaal verkeerde manier ingevuld. Daarnaast was Voldemort (Ralph Fiennes) voor mij op geen enkel moment zo angstaanjagend als in de boeken. Hermelien, Ron, Sneep, Anderling en Malfidus zijn aan de andere kant voorbeelden van personages die wél goed zijn neergezet. De films keek ik alleen nog uit een soort van principe. Dat zal ik bij dit laatste deel ook nog gaan doen.

Mijn grootste vraag aan de schrijver van de recensie is echter: Heb jij al een teaser gezien van The Dark Knight Rises bij deze screening?!

SilentSimon

Avatar

23VDV23 "
Mijn grootste vraag aan de schrijver van de recensie is echter: Heb jij al een teaser gezien van The Dark Knight Rises bij deze screening?!"


Tenzij de teaser / trailer aan de film zelf vast zit, mogen de bioscopen zelf bepalen wat voor trailers er gedraaid worden, mits aangegeven door filmmaatschappijen wat zelden gebeurd. In onze bioscopen waar ik werk waren de teasers nog niet binnen.

Deniro

Avatar

Tsja, bij 7a was ook niet iedere recensent bijster positief, maar ik vond dat toch zeker de beste van de reeks met Azkaban. Ik zie het wel.

Lord Voldemort

Avatar

23VDV23 "De films konden mij als liefhebber van de boeken nooit helemaal bekoren. Je mist per definitie leuke details uit het boek. Daarnaast vond ik bepaalde sleutelpersonages niet goed neergezet. Harry (het hoofdpersonage nota bene) wist in de films bij mij nooit de volledige sympathie op te wekken. Richard Harris zette Perkamentus perfect neer, maar stierf. Zijn opvolger heeft dat vervolgens op de totaal verkeerde manier ingevuld. Daarnaast was Voldemort (Ralph Fiennes) voor mij op geen enkel moment zo angstaanjagend als in de boeken. Hermelien, Ron, Sneep, Anderling en Malfidus zijn aan de andere kant voorbeelden van personages die wél goed zijn neergezet. De films keek ik alleen nog uit een soort van principe. Dat zal ik bij dit laatste deel ook nog gaan doen.

Mijn grootste vraag aan de schrijver van de recensie is echter: Heb jij al een teaser gezien van The Dark Knight Rises bij deze screening?!"


Amen. Smiley face

cosper

Avatar

Persoonlijk vond ik dit deel de leukste uit de reeks. Tempo.lag hoog en de flashbacks dienden Hey verhaal goed. Actie was ook beter en meer volwassen dan ik had gedacht. Vond t stukken beter te pruimen dan Transformers 3.

LuCos

Avatar

23VDV23 "De films konden mij als liefhebber van de boeken nooit helemaal bekoren. Je mist per definitie leuke details uit het boek. Daarnaast vond ik bepaalde sleutelpersonages niet goed neergezet. Harry (het hoofdpersonage nota bene) wist in de films bij mij nooit de volledige sympathie op te wekken. Richard Harris zette Perkamentus perfect neer, maar stierf. Zijn opvolger heeft dat vervolgens op de totaal verkeerde manier ingevuld. Daarnaast was Voldemort (Ralph Fiennes) voor mij op geen enkel moment zo angstaanjagend als in de boeken. Hermelien, Ron, Sneep, Anderling en Malfidus zijn aan de andere kant voorbeelden van personages die wél goed zijn neergezet. De films keek ik alleen nog uit een soort van principe. Dat zal ik bij dit laatste deel ook nog gaan doen.
"


Grotendeels ben ik het met je eens. Maar aan de andere kant is het zon groot verhaal waarbij een film gewoon niet genoeg voor is, eerder een serie.En details zoals klopgeest Peeves en meer schoollessen er in verwerken. (nu lijkt het vaak alsof ze helemaal geen les krijgen)
Daarnaast vind ik dat Gambon het niet slecht doet voor Dumbledore, lekker mysterieus. Alleen soms wat te schreeuwerig.
Alle films vind ik wel het kijken waard, al vind ik deel 5 en 6 toch zeker de minste (niet qua vorm, maar qua inhoud). Film 3 blijft voor mij echt een topfilm, sowiezo als film zelf is het al een schitterende film.
Voldemort kan inderdaad angstaanjagende, nu vind ik het allemaal opgezette kwaad van voldemort wat ze willen laten zien. Terwijl het in mijn ogen heel wat subtieler mocht zijn, als je begrijp wat ik bedoel.

Morgen ga ik naar de film (in 3D, waarom weet ik ook niet, het was een impuls) en ben benieuwd wat ik er van zal vinden.

cosper

Avatar

Persoonlijk vond ik dit deel de leukste uit de reeks. Tempo.lag hoog en de flashbacks dienden Hey verhaal goed. Actie was ook beter en meer volwassen dan ik had gedacht. Vond t stukken beter te pruimen dan Transformers 3.

nietselam

Avatar

Hoewel ik wel van duister hou kun je hier toch niet meer met kinderen naartoe gaan, daarbij vind ik de laatste delen dodelijk saai geworden.
En 3d kijk ik niet meer, na een half uur zulke hoofdpijn dat het bijna mijn avond verpest.

PRIME

Avatar

Tja, je kan zeuren over de epiloog, maar die vond ik in het boek al slecht.

rep_robert

Avatar

Zeker de epiloog is vrij flauw en zoetsappig, en eigenlijk verdienen de film, reeks en fans beter dan dat als afsluiting.

Bedankt voor de spoiler i.i.g. Maar ik zie over het algemeen niet zo wat hier nou slecht aan is. Bij een episch en lang avontuur hoort nou eenmaal ook een emotioneel einde wat mij betreft. Zodoende vind ik de eindes van LOTR ook niet erg.

23VDV23

Avatar

SJRSVLDT "Daar leg je precies het probleem uit voor vele kijkers. En dat zijn alleen de mensen die de boeken niet hebben gelezen. Ik heb ze wel gelezen, maar ben het volledig met je eens. Vanaf deel 4 werd 't wel erg lastig om er als 'nietlezer' nog iets van te begrijpen. Als je de boeken daarentegen wel had gelezen had je nu een 9 jaar-lange geweldige kijkervaring (ik skip deel 6 ff, die viel mij toch heel erg tegen :P)"


Ik heb de boeken ook allemaal meerdere malen gelezen en kan me eigenlijk ook niet goed voorstellen dat iemand die de boeken niet grondig heeft gelezen de films helemaal goed begrijpt.

Grappig dat je nog even iets over deel 6 zegt. Die viel mij inderdaad ook erg tegen en dat terwijl deel 6 voor mij in ieder geval het beste boek was. Een lekker tempo, een spannend plot, veel aandacht voor de personages, een fijne dosis lucht om het in balans te houden en een einde dat de lezer met een schok achterliet. Een cliffhanger van jewelste. Als de Potter-serie goed was aangepakt dan was deel 6 zonder meer 'The Empire strikes back' van deze generatie geweest. Het is des te opmerkelijk dat juist dit deel in de filmreeks het minst interessant is geworden.

SunChaser

Avatar

Geen boek gelezen maar wat valt er niet aan te begrijpen? Ze hebben gewoon een prima serie gemaakt en ben blij dat alle bullshit eruit is gelaten.

Enige wat ik niet snapte was wie die roodharige gast was die ging trouwens in 7.1

Hogader

Avatar

Net terug van de bioscoop en ik zal iedereen die ook maar ooit een HP film gezien heeft of het boek heeft doorgebladerd aanraden deze film te zien. Voor mij iig de beste uit de serie.

Btw kijk wel even 7.1 ervoor kan geen kwaad

Hogader

Avatar

SunChaser "Geen boek gelezen maar wat valt er niet aan te begrijpen? Ze hebben gewoon een prima serie gemaakt en ben blij dat alle bullshit eruit is gelaten.

Enige wat ik niet snapte was wie die roodharige gast was die ging trouwens in 7.1"


Een broer van Ron, sense de rood haar.

derooy

Avatar

Net paar uur terug van de 8 delen Marathon.

Geweldige ervaring met al de potter fans !

Het is echt een aanrader eerst deel 1 te kijken en dan door t/m 7.2
Je krijgt dat egt dat "mede band gevoel" tegenover de acteurs.
en zeker met het laatste deel is het emotioneel zwaar !
over 7.2
de film duurde 123 minuten wat kort is t.o.v de andere films maar bij deze merk je dat niet.
Het is precies de goede lengte die het zou moeten hebben.
Nix wordt afgeraffeld en met name de prince tale kreeg veel aandacht en kwaliteit en ik
vond dit zelf het beste uit de gehele film.
minder vond ikzelf de dood van Fred , remus , nymphodora je zag niet waardoor alleen dat ze opeens doodwaren je zag ze nergens geraakt worden
sterk vond ik de dood van Belinda Broom die goed en snel en schrokkend verfilmd werd
de confrontatie was duidelijk episch , schrokkend , emotioneel , visueel sterk waarbij ieder belangrijke personage zijn/haar scene verdiende krijgt !
de epiloog vond ikzelf tegenvallen niet voor de hoofdrolspelers die zagen er goed uit maar de kinderen zijn verkeerd gecast ( verkeerd justin bieber zoon ! )
actie is overdonderend muziek is weer prachtig en alles wat een potter en bios bezoeker wilt
zit in deze film !

Het einde is ook meteen het Beste !

ps . ik heb alle films gehaald tijdens de marathon en had genoeg ( teveel ) energie over voor 7.2 T+)

coolcredit

Avatar

@ Sunchaser

het probleem is juist dat er teveel (ook zelfbedachte) bullshit in de films zit en dat er te weinig gespeeld is met het verhaal om het ook als film goed uit de verf te laten komen (zoals wel is gebeurd met LOTR). Ik blijf erbij: er had VEEL MEER in de HP reeks gezeten als er durf en lef was geweest en zeker zonder regisseur Yates...

coolcredit

Avatar

Tis ook niet voor niets dat er geen enkele oscar is gewonnen. Tevens heeft Daniel Radcliffe gezegd dat de kinderen zeker niet vanwege hun acteerkwaliteiten gekozen zijn (ik erger me zelf altijd aan die nepgrijs en nep geschokte kop van Daniel) maar vanwege hun uiterlijk. Ernstige zaak als je het mij vraagt want het is wel de bedoeling dat men 8 films lang naar die kinderen kijkt...

Lichtpuntjes zijn echter vaak de geweldige engels acteurs in de bijrollen.

Alan Rickman als Sneep is echt super, Ralph Fiennes krijgt te weinig tijd als Voldemort maar vooral zijn eerste echte scene met Harry in de Vuurbeker is top en ook Gleeson als Dwaaloog en natuurlijk Gary Oldman.
Zelfs Gambon heeft wat als Dumbledoore.

sjef

Avatar

Ik ga vanavond goed voorbereid naar de bioscoop toe. de afgelopen dagen alle films gekeken om weer even op te frissen. ik ben benieuwd wat me te wachten staat :P

B@chelor

Avatar

derooy "Net paar uur terug van de 8 delen Marathon..."


Respect en debiel tegelijk!! 26 uur was 't niet? :W

Aston

Avatar

Momenteel bezig met een eigen marathon.Ik was om half vijf s'middags gisteren begonnen. Nu even ontbijten en een kop koffie en zo meteen deel 7.1.:E

derooy

Avatar

B@chelor "Respect en debiel tegelijk!! 26 uur was 't niet? :W"


ja 26 uur idd , de 1e 3 films gingen goed bij deel 4 werd ik beetje moe maar daarna kregen we steeds om de films 1 uur pauze wat wel meehelpt.
en ik vond het gewoon geweldig om deel 1 ,2,3,4,5,6 en 7.1 weer in de bioscoop te zien !

Dit moeten ze vaker doen met hoogstaande trilogieen.
ik voorzie hier ook volgend jaar een batman marathon rond juli :W

B@chelor

Avatar

derooy "ja 26 uur idd , de 1e 3 films gingen goed bij deel 4 werd ik beetje moe maar daarna kregen we steeds om de films 1 uur pauze wat wel meehelpt.
en ik vond het gewoon geweldig om deel 1 ,2,3,4,5,6 en 7.1 weer in de bioscoop te zien !

Dit moeten ze vaker doen met hoogstaande trilogieen.
ik voorzie hier ook volgend jaar een batman marathon rond juli :W"


Een Batman marathon klinkt nu al goed!

Maarre, Harry P is geen trilogie, maar een octalogie. ;)

En nu, slapie doen? Of ben je nog helemaal hyper van de engergydrinks?

benjamin

Avatar

derooy "ja 26 uur idd , de 1e 3 films gingen goed bij deel 4 werd ik beetje moe maar daarna kregen we steeds om de films 1 uur pauze wat wel meehelpt.
en ik vond het gewoon geweldig om deel 1 ,2,3,4,5,6 en 7.1 weer in de bioscoop te zien !

Dit moeten ze vaker doen met hoogstaande trilogieen.
ik voorzie hier ook volgend jaar een batman marathon rond juli :W"


Als er een Batman marathon komt ga ik ook. Maar dat zijn wel nog altijd 5 films minder. Maar toch proficiat: sterke prestatie geleverd dinsdag.

benjamin

Avatar

coolcredit "@ Sunchaser

het probleem is juist dat er teveel (ook zelfbedachte) bullshit in de films zit en dat er te weinig gespeeld is met het verhaal om het ook als film goed uit de verf te laten komen (zoals wel is gebeurd met LOTR). Ik blijf erbij: er had VEEL MEER in de HP reeks gezeten als er durf en lef was geweest en zeker zonder regisseur Yates..."


Nee hoor, regisseur Yates (uitstekende regisseur - zie de serie State Of Play) doet dat fantastisch. Of halen sommige mensen nog altijd het werk van scenarist en regisseur door elkaar?

SunChaser

Avatar

coolcredit "tis ook niet voor niets dat er geen enkele oscar is gewonnen. ."


LOTR won pas oscars na de derde film, dus laten we maar wachten wat 2012 wint, durf te wedden dat 7.2 wel wat wint.

marcjeb

Avatar

2013 ... lotr 1 en 2 en 3 en the hobbit 1 in de bios en dan the hobbit 2 mogen aanschouwen :D...

LaurensV

Avatar

Vanavond gaan bekijken, heb er zin in !

Banned

Avatar

Ik vind dat ze een recesie zouden moeten schrijven na het zien van the deathly hallows part 1 en Part 2 meteen na elkaar alsof het één film is!

MoviesKnower

Avatar

Ik ben er gister nacht heen geweest , naar de premiere. Er was een soort marathon waar ze eerst part 1 draaiden en daarna part 2 maar ik heb echt met open mond naar part 2 gekeken want het was echt indrukwekkend. Ik had het boek al gelezen dus ik weet hoe het afloopt... maar dat kon de spanning niet verderven.
Ik vind het jammer dat dit toch echt het laatste deel is van harry potter ik ben er eigenlijk mee opgegroeid en nu is het gewoon afgelopen ! Maar ik kan alle Harry Potter films nog weel 100x kijken en ik vind het dan nog steeds leuk ;)

MoviesKnower

Avatar

SunChaser "LOTR won pas oscars na de derde film, dus laten we maar wachten wat 2012 wint, durf te wedden dat 7.2 wel wat wint."

LOTR won pas na deel 3 een oscar ???! Deel 1 en 2 hebben ook bij elkaar bijna 20 oscar denk ik ... dus het is niet echt waar wat jij zegt.

LuCos

Avatar

benjamin "Nee hoor, regisseur Yates (uitstekende regisseur - zie de serie State Of Play) doet dat fantastisch. Of halen sommige mensen nog altijd het werk van scenarist en regisseur door elkaar?"


Yates vind ik inderdaad ook een prima regisseur! Alleen misschien niet geheel voor een potter film, dan eerder Cuaron (film 3). Al moet ik zeggen dat ik een theorie over Yates heb. Ik heb het gevoel dat die laatste makkelijker door de studio te beinvloeden is, en hij soms niet helemaal zijn eigen zegje er in heeft. Tuurlijk speelt scenario een grote rol, al word deze (afgezien van film 5) uitvoerig gesproken met J.K.Rowling.

LuCos

Avatar

Banned "Ik vind dat ze een recesie zouden moeten schrijven na het zien van the deathly hallows part 1 en Part 2 meteen na elkaar alsof het één film is!"


Dat is opzich wel een goeie. Én! wat ik ook een goede recensie-slag vond was dat er een bij boekverfilming twee recensies werden geschreven; een door iemand die het boek gelezen had, de ander die het boek niet gelezen had.

coolcredit

Avatar

LOTR deel 1 en 2 hadden inderdaad al wel oscars, deel 1 en deel 2
Ik vind verder gewoon dat yates geen spannende shots maakt, niks bijzonders doet en vaak niet echt een duidelijke visie tentoon stelt in de HP films. Het mist gewoon duidelijk iets, de echte finesse. Het zal mij verbazen als ze toch oscars winnen want:

zeker geen oscar voor Special Effects (die vind ik vaak tegenvallend voor zon megaproductie)
geen oscars voor acteerprestaties
misschien oscar voor kostuums?
geen oscar voor scenario/script etc.
geen oscar voor beste film (verre van)

waarvoor dan wel??

SunChaser

Avatar

MoviesKnower "LOTR won pas na deel 3 een oscar ???! Deel 1 en 2 hebben ook bij elkaar bijna 20 oscar denk ik ... dus het is niet echt waar wat jij zegt."


We hadden het toch over de belangrijke Oscars, regie, beste film, etc? Potter won al eerder effectenoscars enzo.

SunChaser

Avatar

En fuck de Oscars, er winnen meestal baggerfilms zoals de Hurt Locker enzo.

djordy89

Avatar

Lol baggerfilms zoals de hurt locker...wat doe jij op deze site?

Banned

Avatar

The hurt locker was een vreemde winner geef toe... geen oscar waardige film naar mijn mening.

dragonspirit

Avatar

Brrr...ik krijg serieus rillingen als ik die Nederlandse vertalingen van de namen in Harry Potter zie, een aantal gaan wel, maar sommigen spannen voor mij de kroon:

- Cedric Diggory vs Carlo Kannewasser
- Dwaaloog Dolleman vs Mad Eye Moody

Met Lord of the Rings had ik dat probleem ook al:

Bilbo Baggins vs Bilbo Balings, hele rare veranderingen.

Wat betreft de recensie, ik kan me er ook niet echt in vinden. De film moest bij mij wel even doorwerken voor ik er een echt eerlijk oordeel over kon vellen, maar 3,5 ster?

benjamin

Avatar

SunChaser "En fuck de Oscars, er winnen meestal baggerfilms zoals de Hurt Locker enzo."


O ja, de Oscars staan natuurlijk bekend omdat ze bagger laten winnen. Welke films mogen dan van jou winnen?

SunChaser

Avatar

djordy89 "Lol baggerfilms zoals de hurt locker...wat doe jij op deze site?"


Hurt Locker was geen goede film. Het won omdat nog nooit een vrouw had gewonnen voor beste regie. Verder had de film een omzet van 10 miljoen tegen een film die een omzet had van 1,8 miljard dollar, Avatar had niet beste regie hoeven krijgen maar wel beste film.

Dus lekker belangrijk die Oscars, zelden wint een film een Beste Film Oscar die ook veel publiek trekt.

SunChaser

Avatar

benjamin "O ja, de Oscars staan natuurlijk bekend omdat ze bagger laten winnen. Welke films mogen dan van jou winnen?"


Films die ook aanslaan bij een groot publiek. Films als The Hangover (1) maken nooit kans. Vorig jaar had Toy Story 3 beste film moeten zijn.

Ereptile

Avatar

Ik heb de film NET gezien Smiley face Stond er 7 uur 's ochtend voor uit bed.

Ik vond het persoonlijk een mooie en goede film. Eerlijk gezegd niet zo duister als 7.1, maar daarom denk ik dat je deel 7.1 en 7.2 tegelijk moet zien ;) Leuke referenties naar de vorige films en er word ook redelijk wat duidelijk gemaakt. Al zal je voor sommige dingen toch het boek moeten lezen.
Ik zou deze film een 4 of 4,5 geven op schaal van 5. Zeker een aanrader voor mensen die het willen zien Smiley face

pringles

Avatar

Hopenlijk gaat Harry dood, zou de film goed doen, in plaats van al die happy endings

Darthmar

Avatar

Afgelopen nacht de dubbel-bill gezien 7.1 en 7.2. Eigenijk is het gewoon 1 film. 7.1 is de opbouw en 7.2 de finish.

Deel 2 is een goede film. Ergens werd geschreven dat de strijd om Hogwarts zo episch was als Helmsdeep. Helaas haalt de slag om Hogwarts niet het nivo van Helmsdeep. Want eigenlijk zie je haast niemand on screen sneuvelen. Ook zijn er grote verschillen met het boek.
Maar op zich is deel 7.2 een goeie film een mooie afsluiting van de reeks films waarin we de acteurs letterlijk hebben zien opgroeien.

Oh ja voor de trailers fans onder jullie deze trailers hingen aan deze film; Super 8, The Green Lantern, Captain America en Twilight ?? part 1 (onder luid gejoel van de grote aantal aanwezig jongedames)

Oeps en bijna vergeten Rise of The Planet of the Apes

benjamin

Avatar

SunChaser "Films die ook aanslaan bij een groot publiek. Films als The Hangover (1) maken nooit kans. Vorig jaar had Toy Story 3 beste film moeten zijn."


Oscars zijn prijzen die de kwaliteit van een film moeten beoordelen en niet of er veel volk naar toe komt. Bovendien heb je juist het omgekeerde effect: films als Black Swan of The King's Speech hebben het door die aandacht relatief goed gedaan.

SunChaser

Avatar

Wat is er kwalitatief niet goed aan The Hangover dan?

Blockbuster

Avatar

26 uur achter elkaar HP kijken?!

Ik ben een groot filmliefhebber en kijk zo 3 dvd's achter elkaar, maar dan heb ik het wel gezien.

Maar ruim een etmaal film kijken klinkt als obsessief. Is dat nou voor de kick, want je kunt bv ook een week lang elke avond een dvd kijken. Zo zou ik het gedaan hebben, als ik (bijna) alle films niet al 3 x had gezien.

SunChaser

Avatar

Ik snap t ook niet 26 uur HP. Heb hier de HD files op een hardeschijf en kijk ze wel per dag op mn flatscreen.

Ereptile

Avatar

Darthmar "Oh ja voor de trailers fans onder jullie deze trailers hingen aan deze film; Super 8, The Green Lantern, Captain America en Twilight ?? part 1 (onder luid gejoel van de grote aantal aanwezig jongedames)

Oeps en bijna vergeten Rise of The Planet of the Apes"


Ik had gehoopt de trailer van Captain America en Rise of the Planet of the Apes te zien voor Harry Potter 7.2. Ik heb de trailers van Super 8, Green Lanters en Mr. Pinguin's poppers (ofzo) met Jim Carrey als trailers gehad.

Helaas ook geen Sherlock Holmes: A Game of Shadows of TDKR teaser, maar Sherlock Holmes trailer stond op FT gepost toen ik thuis kwam van de film Smiley face

enricov

Avatar

Ben net erug van de film. Had er eigenlijk veel meer van verwacht. Het gevecht mocht van mij veel groter zoals in het boek en ik miste ook een aantal stukken uit het boek. Ze hadden wel veel uit het boek gebruikt dat vind ik dan wel weer een voordeel, maar dan juist net niet de leuke stukken zoals het gevecht tussen voldemort en Anderling,wolkenveldt en slakhoorn en het gevecht tussen Bellatrix en Ginny,Loena en nog een meisje Maar als ze de film 20 minuten langer hadden gemaakt hadden ze het gevecht veel beter en langer kunnen maken.
Ik had juist gehoopt dat het gevecht lekker groot en lang was. Misschien is dat mijn voorkeur.
Maar ik zou de film ook 3 en een halve ster geven.

derooy

Avatar

Blockbuster "26 uur achter elkaar HP kijken?!

Ik ben een groot filmliefhebber en kijk zo 3 dvd's achter elkaar, maar dan heb ik het wel gezien.

Maar ruim een etmaal film kijken klinkt als obsessief. Is dat nou voor de kick, want je kunt bv ook een week lang elke avond een dvd kijken. Zo zou ik het gedaan hebben, als ik (bijna) alle films niet al 3 x had gezien."


Tjah , sommige mensen willen 8 delen achter elkaar zien omdat het dan cker bij het laatste deel veel meer emotie en diepgang met zich meebrengt , je bent tenslotte net 7 films met hun opgegroeid in 26 uur tijd.
geloof mij ik heb al per dag steeds 1 films gekeken voor 7.1 maar dit achterelkaar met een korte pauze geeft de reeks nog meer gevoel dat zich uitleefde bij het laatste deel .

Of je het wilt of kan dat is een 2e ... of het je een mooie ervaring geeft met de reek dat is duidelijk !

trouwens nog een vraagje over de film zelf :

in het boek zegge ze dat ze zegevlier van perkamentus is maar in de film door Draco , hoe komt dit ( het werd uitgelegd maar ik zat niet op te letten :P )

jpleon

Avatar

Gister double bill bekeken ^^ en daarvoor thuis zelf met een groep vrienden een marathon gehouden. :P

Sowieso ben ik nooit fan van de harry potter films... Heb de boeken gelezen en bij elke film misde er wel wat, wat ik graag had gezien.

Maar bij 6 had ik dat heeeel erg!! en 7.1 weer minder. 7.2 juist weer wel. Er zijn teveel dingen uitgelaten die ze makkelijk erin hadden kunnen verwerken als de film 20 tot 30 min langer duurde.

Vondt zonde dat de oorlog niet veel on screen was. Te weinig gewoon :( En zonde van sommige personages die je goed ken, dood zijn gegaan zonder dat je het ziet!

3.5 ster is het idd waard.

adofmirosch

Avatar

Vind de potter films niks meer aan ik weet niet ik vind het steets stommer worden maar dit deel lijkt me wel weer leuk.
voor dvd

SunChaser

Avatar

Ik vind de eerste 2 juist saai, de duistere zijn beter.
Maar misschien volgend jaar een reboot?

Chica16f

Avatar

derooy "Trouwens nog een vraagje over de film zelf :

in het boek zegge ze dat ze zegevlier van perkamentus is maar in de film door Draco , hoe komt dit ( het werd uitgelegd maar ik zat niet op te letten :P ) "


De Zegevlier was van Perkamentus, maar doordat Draco Perkamentus had ontwapend op de astronomietoren was de stok loyaal geworden aan Draco. Sneep heeft Perkamentus wel vermoord, maar niet de stok overwonnen. Dus Draco was (onbewust) de eigenaar van de Zegevlier. In Deathly Hallows part 1 pakt Harry echter de stok van Draco af, waardoor Harry de loyaliteit van de stok heeft gekregen; Harry is daardoor de rechtmatige eigenaar van de Zegevlier en de stok is loyaal aan hem; vandaar die vertraagde stoksalto naar Harry aan het einde van het gevecht Smiley face

benjamin

Avatar

SunChaser "Wat is er kwalitatief niet goed aan The Hangover dan?"


Wat is er kwalitatief niet goed aan The Hurt Locker dan? Kijk, ik heb niks tegen The Hangover - heeft ook de Golden Globe voor beste komedie gewonnen - maar als je het gehele plaatje gaat bekijken is en blijft het gewoon een fijne pretentieloze komedie, maar geen meesterwerk. En andere films hebben meer te bieden. Je kunt altijd het eens of oneens zijn - er zijn ook jaren dat ik voor een andere film supporterde - , maar de oscars moeten zeker geen afspiegeling van de box office worden.

enricov

Avatar

Nou ik er nog meer over nadenk mis ik nog meer in het gevecht scheurbek zou mee vechten, maar ook de centaur, huiselfen en terzielers.

derooy

Avatar

Chica16f " De Zegevlier was van Perkamentus, maar doordat Draco Perkamentus had ontwapend op de astronomietoren was de stok loyaal geworden aan Draco. Sneep heeft Perkamentus wel vermoord, maar niet de stok overwonnen. Dus Draco was (onbewust) de eigenaar van de Zegevlier. In Deathly Hallows part 1 pakt Harry echter de stok van Draco af, waardoor Harry de loyaliteit van de stok heeft gekregen; Harry is daardoor de rechtmatige eigenaar van de Zegevlier en de stok is loyaal aan hem; vandaar die vertraagde stoksalto naar Harry aan het einde van het gevecht Smiley face"


nou is het me duidelijk thnx !! Smiley face

SunChaser

Avatar

benjamin "Wat is er kwalitatief niet goed aan The Hurt Locker dan? ."

Geen (boeiend) verhaal, patriotische bullshit dat de Amerikanen het wel oplossen, oninteressante hoofdpersoon.

benjamin

Avatar

SunChaser "Geen (boeiend) verhaal, patriotische bullshit dat de Amerikanen het wel oplossen, oninteressante hoofdpersoon."


Komaan, als The Hurt Locker één ding niet is, is het wel platte propaganda voor het Amerikaans leger. En de film gaf imo wel een goed beeld weer van de situatie daar. Maar zoals ik al zei, smaken verschillen nu eenmaal. Alleen moeten de Oscars geen box office worden.

Arteron

Avatar

Ook gister avond de twee films achter elkaar gezien en ik vond de film toch wel goed! Natuurlijk waren er dingen waar ik mij aan stoorde als ze niet klopten met het boek maar de meeste werden wel mooi opgelost.

Een van de beste scenes vond ik nog wel de herinneringen van Sneep! Dit was echt briljant!

Ik vond hem wel meer dan 3.5 ster waard!:D

filmboy

Avatar

Ik ben bij de hele marathon geweest.
ik kon niet wachten op de laaste 2 films. ik vond de laatste echt goed maar ik ga hem nog een keer zien want na 24 uur aan film kon ik het niet goed volgen :Z

Asperientje

Avatar

Vond de film echt goed. Een mooie/ geweldige afsluiter. Ik ga 'm nog een keer zien maar dan in 2D.

GA 'M NIET KIJKEN IN 3D!!! DAT BRILLETJE MAAKT HET BEELD ALLEEN MAAR DONKERDER WAARDOOR DE FILM MINDER TE GENIETEN IS EN MOEILIJKER TE ZIEN. OOK TOONT HET WEINIG EXTRA'S EN HET HOUD JE DAARDOOR DEELS UIT DE FILM. In transformers 3 werkte het 3D goed vanwege de 3D camera's en omdat het beeld bijgekleurd was (als je snapt wat ik bedoel).

Voor de mensen die de boeken er bij halen: houdt boeken en films aub gescheiden. Het zijn twee totaal verschillende mediums. Okey?!!

Ereptile

Avatar

Arteron " Een van de beste scenes vond ik nog wel de herinneringen van Sneep! Dit was echt briljant!

Ik vond hem wel meer dan 3.5 ster waard!:D"


:W Mee eens! Het knoopte het meeste gewoon aan elkaar Smiley face Ik zette het maar in een spoiler tag :P Maar ik heb wel genoten van de film. Enige stukje die ik aan zag komen, maar toch spannend en goed vond was toen Snape werd vermoord en doodging.

Ereptile

Avatar

Ik heb gelezen dat de website van Pathe plat lag of storingen had vanwege het aantal mensen die kaartjes wilde kopen. Nou waren er vanochtend al problemen met de computers blijkbaar. (Althans toen ik een kaartje kocht vanochtend hadden ze er moeite mee). :P

PRIME

Avatar

Heb hem vanavond dan eindelijk gezien. 10 jaar, 7 boeken, 8 films en 1 jeugd later is het allemaal voorbij. Ik heb de films nooit zo tof gevonden als de boeken, maar wel altijd vermakelijk.

Waar ik vind dat Yates met deel 6 ( of naja, het scenario ) de plank volledig heeft misgeslagen met de absurd gefilmde dood van perkamentus en het weglaten van zijn epische begrafenis en het verzinnen van een gevecht wat niet in het boek zat en het weglaten van een gevecht wat wel in het boek zat, vind ik dat ze met deel 7.1 en 7.2 een waardige, goeie afsluiter hebben gemaakt.

Toch blijf ik het jammer vinden dat er nooit zoveel actie in zit als ik had gehoopt, het slagveld rondom Zweinstein is indrukwekkend te noemen, maar ergens kreeg ik niet het 'Helms Deep' gevoel, omdat het verhaal zich meer richte op Harry en zijn capriolen.

Het acteerwerk vond ik dit keer zelfs van Radcliffe te pruimen, maar ook hier vond ik dat bepaalde personages amper screentime/conversaties hadden.

+
De ontzettend duistere sfeer
De CGI
Het acteerwerk
Snape's storyline
De invasie op zweinstein

-
dat fred (of george) ineens dood was terwijl hij toch wel beter verdiende. Volgens mij gingen er in het boek ook meer mensen dood, wat een grotere impact maakte, zoals dat ene jochie Colin Creevey ofzo. En volgens mij ging Wormtail ook dood in dit boek.

Zonde, ze hadden met twee films toch bepaalde zaken wat meer mogen uitdiepen.

4/5

Allspark

Avatar

Ik heb hem net gezien hij was egt top T+)
Alleen jammer dat ik de eerst 20 minuten niet heb gezien doordat heel de bioscoop vol zat zo erg dat er extra zalen moesten komen voor Harry Potter
En omdat ik nog van onder moest zitten omdat de hele zaal vol zat en dan met die stomme 3D :(
maarja ik ga wel nog een keer:P

Leukste scene vondt ik tog wel het gevecht tussen Harry en Voldemort

LuCos

Avatar

Oke, net gekeken.
Ik hou het kort, want er zijn te veel dingen (zowel positieve als negatieve punten) die ik zou willen zeggen.
Ben erg enthousiast, en wilde meteen alle films opnieuw kijken, inclusief de laatste. Want hij was fantastisch vond ik.
Toch. vind ik de dood van Voldemort héél erg magertjes. HEEL erg magertjes. Vooral op de manier dat hij dood gaat. Ten eerste spat hij uitelkaar. Wat ik jammer vind, want een levenloze lichaam is veel echter, bruter, heftiger dan gewoon in stukjes verdwijnen. Nu had ik meer een soort flashback idee wat in film 1 en 2 gebeurde: hij spat uit elkaar, maar hij leeft voort (als geest). Natuurlijk weet ik dat dat laatste niet zo is, maar toch kon het voor mij op een andere manier. Ook vind ik het erg jammer dat de dialoog tussen Voldemort en Harry Potter volledig is overgeslagen. Harry spreekt Voldemort aan met Marten Riddle, wat alleen Dumbledore deed. Daarbij ging het in het boek heel erg om dat Harry NIET bang was voor de dood en Voldemort/Marten Riddle WEL. Hierdoor kwam Harry zelfverzekerder over dan Voldemort, die als enige van de twee vreesde voor de dood. Dit is toch waar ik mee zit dat ze niet erin hebben verwerkt.
Nogmaals een hele goede, sterke film.


EDIT:
Er werd door een kritici gezegd dat de Battle net als Helms Deep was in LotR.
Een aantal boven mij waren het er niet mee eens.
Ik snap wél de vergelijking, Natuurlijk is bij LotR het veel reuzachtiger, maar vind hier dat er net zo als HelmsDeep goed gerwerkt is met het luchtigheid en de harde oorlog wat gevoerd word. Zoals de weasley-twins die een kort gesprek met elkaar hebben voor het echt egevecht en het ziet er spectaculair uit.

LuCos

Avatar

PRIME "
-
dat fred (of george) ineens dood was terwijl hij toch wel beter verdiende. Volgens mij gingen er in het boek ook meer mensen dood, wat een grotere impact maakte, zoals dat ene jochie Colin Creevey ofzo. En volgens mij ging Wormtail ook dood in dit boek.

Zonde, ze hadden met twee films toch bepaalde zaken wat meer mogen uitdiepen.

4/5"


Nou Wormtail ging in de vorige film al dood, bij het huis van Malfoy Smiley face. De dood van Fred had ook iets heftiger mogen zijn, maar zoals dat jochie Colin Creevey.. Die werd alleen in de tweede film geintroduceerd maar kwam later nooit meer aanbod. Dus dat laatste leek me wel logisch. (wel hadden ze weer weggelaten dat Lupin en Tonks een zoon zouden krijgen, dat word wel vgezegt door harry , maar die zou het niet kunnen weten)

Jaymz82

Avatar

Erg goeie film en filmreeks. Daar waar vorige films geniaal waren doordat het je meesleuren in de fantastiewereld vaak een wat warrig plot met (te) veel losse eindjes overstemde, heeft deze film een bijzondere werking.
Deze film is namelijk niet alleen eindelijk geheel magisch én duidelijk, het zorgt er ook voor dat het plot van elke voorgaande film eindelijk duidelijk wordt.
Daarmee maakt deze film zichzelf niet alleen tot een geweldige iets, het trekt ook de andere films naar een grotere hoogte.
En een film die dat kan, zal wellicht niet foutloos zijn, maar is niets minder dan een meesterlijke poging.

Dat gezegd hebbende...het is best een mindf*ck...ook ik ben nu 10 jaar ouder....

Darthmar

Avatar

Jaymz82 "Dat gezegd hebbende...het is best een mindf*ck...ook ik ben nu 10 jaar ouder...."


Ja dat is misschien wel het vreemdste als je een filmserie al 10 jaar hebt gevolgd. Je realiseerd je ineens dat je zelf ook 10 jaar ouder bent.
Alhoewel geen die-hard fan bent van Harry Potter vond ik het wel vreemd om het laatste deel te hebben gezien. Ik kreeg het gevoel dat ik een deel van mijn leven afsloot. Echt vreemd.

Feya13

Avatar

Ik had de boeken niet gelezen en gelukkig extra geen filmpjes gekeken van te voren. Vond hem ook erg goed en zelfs een stukje best wel eng!
Als Sneep wordt gedood, arme tere kinderzieltjes die dit gaan kijken ;)
Einde was...nja minder(beetje anti-climax).

SJRSVLDT "Het is toch het aller-allerlaatste wat we ooit over Potter te horen krijgen."

Hoezo;)?? Op naar de volgende film met junior Potter

Al met al iig meer waard dan een 3.5 ster Smiley face!

SilentSimon

Avatar

Jaymz82 "Erg goeie film en filmreeks. Daar waar vorige films geniaal waren doordat het je meesleuren in de fantastiewereld vaak een wat warrig plot met (te) veel losse eindjes overstemde, heeft deze film een bijzondere werking.
Deze film is namelijk niet alleen eindelijk geheel magisch én duidelijk, het zorgt er ook voor dat het plot van elke voorgaande film eindelijk duidelijk wordt.
Daarmee maakt deze film zichzelf niet alleen tot een geweldige iets, het trekt ook de andere films naar een grotere hoogte.
En een film die dat kan, zal wellicht niet foutloos zijn, maar is niets minder dan een meesterlijke poging.

Dat gezegd hebbende...het is best een mindf*ck...ook ik ben nu 10 jaar ouder...."


Im with stupid Smiley face

StudioGrimm

Avatar

Ik vind de conclusie van deze recensie totaal niet op zijn plaats. Ik heb gekeken en vind het een waanzinnig slot! Het enige wat ze van mij weg hadden mogen laten is het 19 jaar later stuk, totaal overbodig!

SunChaser

Avatar

Zit dat erin? In t boek vond ik dat ook al zo dom, heb op 2 dingen na de boeken niet gelezen maar wel de epiloog.

spock

Avatar

StudioGrimm "Ik vind de conclusie van deze recensie totaal niet op zijn plaats. Ik heb gekeken en vind het een waanzinnig slot! Het enige wat ze van mij weg hadden mogen laten is het 19 jaar later stuk, totaal overbodig!"
Van mijn ook nu krijg je het gevoel dat ze gewoon over 4 a 5 jaar weer gewoon opnieuw beginnen.

LuCos

Avatar

StudioGrimm "Ik vind de conclusie van deze recensie totaal niet op zijn plaats. Ik heb gekeken en vind het een waanzinnig slot! Het enige wat ze van mij weg hadden mogen laten is het 19 jaar later stuk, totaal overbodig!"


Ik snap het.. Maartoch vind ik het dat het er in moet. Wat ikd an wel weer jammer vind aan het stuk is dat ze de laatste zin uit het boek niet hebben verfilmd. Dat is "All is well". Oftewel 'en ze leven nog lagn en gelukkig' dan was het meer een gesloten verhaal geworden.

THEDARKNIGHTDX2

Avatar

SunChaser "Ik vind de eerste 2 juist saai, de duistere zijn beter.
Maar misschien volgend jaar een reboot?"


Vond alleen de 5e saai, vond zelfs de eerste 4 de beste!. Een reboot volgend jaar al?? doe ff normaal man!! :I

Sandrootje95

Avatar

Ik vond het een goede afsluiter van een goede filmreeksSmiley face

SunChaser

Avatar

THEDARKNIGHTDX2 "Vond alleen de 5e saai, vond zelfs de eerste 4 de beste!. Een reboot volgend jaar al?? doe ff normaal man!! :I"


11 jaar later, ze doen het ook met Spiderman.

flames

Avatar

Zonder meer is dit echt de aller, aller aller slechtste review die ik ooit gelezen heb Smiley face. Die gast die hem geschreven heeft kan maar beter een andere baan gaan zoeken!

Nu over de film: ik ben geen expert, maar ik vind dit echt een hele goeie fil, die goed rekening houd met het boek. Er is wel één puntje waar ik mee zit; in het boek zit voldemort, als hij harry dood maakt in het krijsende krot voor de rest zou ik hem aan alle fans aanraden, boek gelezen of niet. Maar ik moet zeggen dat als je het boek gelezen hebt, het toch wel erg magisch voelt als je naar de film kijkt. Over al dat 3D gedoe: ik vond het erg biezonder, en het is de beste 3D film die ik ooit gezien hebt. De bril jeukt als een idioot, maar daar moet je maar aanwennen xD.

jermainma

Avatar

Chica16f " De Zegevlier was van Perkamentus, maar doordat Draco Perkamentus had ontwapend op de astronomietoren was de stok loyaal geworden aan Draco. Sneep heeft Perkamentus wel vermoord, maar niet de stok overwonnen. Dus Draco was (onbewust) de eigenaar van de Zegevlier. In Deathly Hallows part 1 pakt Harry echter de stok van Draco af, waardoor Harry de loyaliteit van de stok heeft gekregen; Harry is daardoor de rechtmatige eigenaar van de Zegevlier en de stok is loyaal aan hem; vandaar die vertraagde stoksalto naar Harry aan het einde van het gevecht Smiley face"


Ja maar hoe komt die zegevlier dan weer in het graf van Perkamentus in 7.1 ??:?

Arteron

Avatar

jermainma "Ja maar hoe komt die zegevlier dan weer in het graf van Perkamentus in 7.1 ??:?"


Erg late reactie maarrr....:

Niemand wist dat het de Zegevlier was. Perkamentus wordt in het boek wel ontwapend maar de stok wordt niet meegenomen en dus wordt deze gewoon met Perkamentus begraven Smiley face

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

acties