Geen Pixar in 2014

De laatste keer dat dat gebeurde is negen jaar geleden.

In 2014 zal er geen nieuwe Pixar film uitkomen. De animatiestudio, die in handen is van Disney, zal The Good Dinosaur niet meer in juni 2014 afleveren. In plaats daarvan komt de film uit in november 2015. Voorheen was deze datum bestemd voor de Finding Nemo sequel Finding Dory, maar deze verschuift nu naar de zomer van 2016.

De eerste beelden van de The Good Dinosaur, die werden vertoond tijdens de D23 Expo, zagen er indrukwekkend uit. Door de afwezigheid van Bob Peterson werd echter gesuggereerd dat er wat kinkjes in de kabel zaten. Later bleek dat dit inderdaad het geval was en kregen we te horen dat Peterson van het project gehaald was. Het is dan ook niet zo gek dat The Good Dinosaur vooruit is geschoven. Pixar kopman Ed Catmull zegt het volgende over de beslissing:

Mensen vergeten een slechte film niet zo snel. Vandaar dat het ons beter leek om The Good Dinosaur nog wat extra tijd te geven.

The Good Dinosaur is overigens niet de enige Pixar die in 2015 zal uitkomen; Inside Out staat ook gepland voor dat jaar. De lege plek die The Good Dinosaur achterlaat is inmiddels alweer ingevuld door de Angelina Jolie film Maleficent.



NieuwsFilm

meest populair