Meer dan één nieuwe 'Harry Potter' film op komst

Warner heeft veel patenten rond de fictieve sport zwerkbal aangevraagd.

Eerder deze maand hadden we nog het bericht dat er een nieuwe Harry Potter-film op komst was. Het scenario hiervan wordt geschreven door J.K. Rowling, en de bedoeling is meerdere films te maken in deze spin-off van de franchise. Rowling baseert zich bij het schrijven van haar eerste scenario op Fantastic Beasts and Where to Find Them, een boekje dat ze schreef voor het goede doel Comic Relief.

Nu lijkt het erop dat een aantal andere boekjes van Rowling ook een eigen film zullen krijgen. Warner Bros. heeft patenten aangevraagd op een aantal aan Harry Potter gerelateerde zaken. Het betreft allereerst uiteraard Newt Scamander en Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Maar, Rowling schreef nog een boekje voor Comic Relief: Quidditch Through the Ages, waarin de geschiedenis van de in de toverwereld populaire sport zwerkbal uit de boeken wordt gedaan. Daarnaast is er een patent aangevraagd op de fictieve auteur van het boek: Kennilworthy Whisp. Verder lijkt het erop dat Warner ook andere plannen heeft met Zwerkbal. Er zijn ook patenten aangevraagd op de namen van een aantal teams van de sport: de Wimbourne Wasps, de Chudley Cannons en de Kenmare Kestrels.

Alsof dat niet genoeg is, heeft het productiehuis ook nog een patent aangevraagd op het boekje Tales of Beedle The Bard, waarin de verhalen over de Relieken des Doods, die een significante rol speelden in de laatste boeken over Harry Potter, staan.

Dat deze patenten aangevraagd zijn, wil natuurlijk niet zeggen dat de films er daadwerkelijk komen, of dat eraan gewerkt wordt. Echter, gezien het feit dat Warner deze lucratieve franchise het liefst zo lang mogelijk in leven zal willen houden, lijkt de kans niet gering dat er toch al aan gewerkt wordt.



NieuwsFilm

meest populair